Använda Animoji på iPhone X

På iPhone X kan du använda Animoji för att skapa och dela egna animerade figurer i appen Meddelanden som använder din röst och dina ansiktsuttryck.

Skapa och skicka en Animoji

TrueDepth-kameran på iPhone X analyserar dina ansiktsuttryck och speglar dem i ett dussintal olika Animoji i appen Meddelanden. Du kan skapa din egen Animoji och dela den med någon som har en iOS-enhet, Mac-dator eller smartphone.

Så här skapar du en Animoji:

1. Öppna appen Meddelanden och påbörja ett nytt meddelande eller tryck på ett befintligt.
  2. Tryck på  och sedan på .
  3. Välj en Animoji från skärmens vänstra sida. Eller tryck på  för att se din Animoji i helskärm.
  4. Titta rakt på iPhone X och se till att ansiktet är innanför ramen.
  5. Tryck på  för att börja spela in. Tryck på  för att avsluta inspelningen. Du kan spela in upp till 10 sekunder.
  6. Tryck  för att förhandsvisa din Animoji. Klicka på en annan Animoji för att använda den istället, med samma inspelning. Tryck på  för att ta bort din Animoji.
  7. Skicka genom att trycka på .

Skapa en Animoji-dekal

Smycka ut dina meddelanden med dina egna Animoji-dekaler. Gör så här:

1. Öppna appen Meddelanden och påbörja ett nytt meddelande eller tryck på ett befintligt.
  2. Tryck på  och sedan på .
  3. Välj en Animoji, titta rakt på iPhone X och se till att ansiktet är innanför ramen.
  4. Gör ett ansiktsuttryck, tryck och håll på din Animoji och dra den till meddelandet för att automatiskt skicka det.

Spara en Animoji

Vill du spara en Animoji som du skapar eller tar emot? I meddelandetråden ska du trycka hårt på Animoji-figuren, svepa uppåt och trycka på Spara. Om du har iPhone 6 eller tidigare, iPad eller iPod touch trycker du och håller ned Animoji-figuren och trycker sedan på Spara.

Du kan även trycka på din Animoji i meddelandetråden för att visa den i helskärm och sedan på  och på Spara video.

Animoji som du sparar hittar du i appen Bilder på din iOS-enhet.