Använda Animoji på en iPhone X och senare

Med en iPhone X eller senare kan du skapa egna Animoji som använder din röst och speglar dina ansiktsuttryck.

skapa en animoji

Skapa och skicka en Animoji

Med iPhone X eller senare kan du skapa en egen Animoji och dela den med någon som har en iOS-enhet, Mac eller smartphone. Gör så här:

1. Öppna Meddelanden och tryck på nytt meddelande för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på animoji-symbol
  3. Välj en Animoji. Tryck på grå rad för att visa dina Animoji med helskärm.
  4. Titta på iPhone och positionera ditt ansikte inom ramen.
  5. Starta inspelningen genom att trycka på inspelningssymbol. Stoppa genom att trycka på stoppa inspelning-symbol. Du kan spela in upp till 30 sekunder.
  6. Du kan förhandsvisa din Animoji genom att trycka på spela upp meddelande igen i det övre vänstra hörnet. Klicka på en annan Animoji för att använda den istället, med samma inspelning. Du kan radera din Animoji genom att trycka på raderingssymbol .
  7. Tryck på symbolen Skicka meddelande när du vill skicka det.

Du behöver en iPhone X eller senare för att använda Animoji.

animoji-dekal

Skapa en Animoji-dekal

Smycka ut dina meddelanden med dina egna Animoji-dekaler. Gör så här:

1. Öppna Meddelanden och tryck på nytt meddelande för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på animoji-symbol
  3. Välj en Animoji, titta på din iPhone och se till att hålla ansiktet innanför ramen.
  4. Gör ett ansiktsuttryck, tryck och håll ned din Animoji och dra den till meddelandetråden.

Spara en Animoji

Om du vill spara en Animoji som du skapar eller tar emot:

1. Öppna meddelandet.
  2. Peka och håll ned din Animoji.
  3. Tryck på Spara.

Du kan även trycka på din Animoji i meddelandet för att öppna den i helskärm. Tryck sedan på  och på Spara video.

Du hittar en sparad Animoji i Bilder-appen på din iOS-enhet men det går inte att spara en Animoji-dekal.

animoji med FaceTime

Använda Animoji med FaceTime

1. Öppna FaceTime och ring ett samtal.
  2. När samtalet startar trycker du på effektsymbol.
  3. Tryck på den Animoji eller Memoji som du vill använda.
  4. Fortsätt ditt FaceTime-samtal med din Animoji eller tryck på kryss för att fortsätta utan en Animoji eller gå tillbaka till FaceTime-menyn.

Du kan ändra din Animoji eller Memoji eller ta bort den under ett FaceTime-samtal genom att upprepa steg 2–4.

Animoji med kameraeffekter

Använda Animoji med Kameraeffekter

Med Kameraeffekter i iOS 12 kan du liva upp konversationer ännu mer. Skapa snabbt och dela en bild eller video med Animoji:

1. Öppna Meddelanden och tryck på nytt meddelande för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på kamerasymbol och ta en bild eller spela in en video.
  3. Tryck på effektsymbol, tryck på animoji-symbol och välj sedan din Animoji*. Du kan lägga till fler effekter i din bild eller video.
  4. När du har valt den Animoji som du vill använda trycker du på kryss längst ned till höger och trycker sedan på grå cirkel.
  5. Tryck på skicka-symbol för att skicka eller tryck på Klar för att lägga till ett personligt meddelande innan du skickar din bild. Om du inte vill skicka bilden trycker du på kryss i övre högra hörnet av bilden.

* Du behöver en iPhone X eller senare för att använda Animoji och Memoji.

Få mer gjort med Meddelanden