Så här använder du animoji på din iPhone och iPad Pro

Med en kompatibel iPhone eller iPad Pro kan du skapa en egen animoji som använder din röst och speglar dina ansiktsuttryck.

Om du vill använda animoji måste du ha en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller en iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen) eller senare. Ta reda på om din enhet är kompatibel.

Skapa och skicka en animoji

Skapa din egen animoji och dela den med någon som har en iOS-enhet, Mac-dator eller smartphone:

1. Öppna Meddelanden och tryck på  för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på animojisymbol
  3. Välj en animoji. Visa dina animoji i helskärm genom att trycka på grå rad.
  4. Titta in i din iPhone eller iPad och se till att ansiktet är innanför ramen.
  5. Starta inspelningen genom att trycka på inspelningssymbol. Stoppa genom att trycka på stoppa inspelning-symbol. Du kan spela in upp till 30 sekunder.
  6. Du kan förhandsvisa din animoji genom att trycka på  längst upp till vänster. Tryck på en annan animoji om du vill använda den istället med samma inspelning. Tryck på  för att ta bort din animoji.
  7. Tryck på symbolen Skicka meddelande när du vill skicka det.

För att kunna använda animoji behöver du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

Skapa en animoji-dekal

Dekorera dina meddelanden med egna animoji-dekaler. Gör så här:

1. Öppna Meddelanden och tryck på  för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på animojisymbol
  3. Välj en animoji, titta in i din iPhone eller iPad och se till att hålla ansiktet innanför ramen.
  4. Gör ett ansiktsuttryck, tryck och håll ned din animoji och dra den till meddelandetråden.

Läs mer om hur du använder animoji- och memoji-dekaler.

För att kunna använda animoji behöver du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

Spara en animoji

1. Öppna meddelandet.
  2. Tryck och håll ner animojin.
  3. Tryck på Spara.

Du kan även öppna animojin i helskärm genom att trycka på den i meddelandet. Tryck sedan på  och på Spara video. Sparade animojier finns i appen Bilder på din iOS-enhet, men det går inte att spara en animojidekal.

För att kunna använda animojier behöver du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

Använda animojier med FaceTime

1. Öppna FaceTime och ring ett samtal.
  2. När samtalet startar trycker du på effektsymbol.
  3. Tryck på den animoji eller memoji som du vill använda.
  4. Fortsätt FaceTime-samtalet med din animoji eller tryck på kryss för att fortsätta utan en animoji eller gå tillbaka till FaceTime-menyn.

Du kan ändra din animoji eller memoji eller ta bort den under ett FaceTime-samtal genom att upprepa steg 2–4.

För att kunna använda animoji behöver du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

Använda Kameraeffekter med din animoji

Muntra upp dina konversationer ännu mer med Kameraeffekter. Skapa snabbt och dela en bild eller video med animojier:

1. Öppna Meddelanden och tryck på  för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på kamerasymbol och ta en bild eller spela in en video.
  3. Tryck på effektsymbol, tryck på animojisymbol och välj sedan din animoji. Du kan lägga till fler effekter i din bild eller video.
  4. När du har valt den animoji som du vill använda trycker du på  längst ner till höger och sedan på den grå cirkeln.
  5. Tryck på skicka-symbol om du vill skicka eller tryck på Klar om du vill lägga till ett personligt meddelande innan du skickar din bild. Om du inte vill skicka bilden trycker du på kryss längst upp till höger i bilden.

För att kunna använda animoji behöver du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.

Få mer gjort med Meddelanden

För att kunna använda animoji behöver du en kompatibel iPhone eller iPad Pro.