Använda Animoji på en iPhone X och iPad Pro

Med en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller en iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen), kan du skapa en egen Animoji som använder din röst och speglar dina ansiktsuttryck.

skapa en Animoji

Skapa och skicka en Animoji

Med en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller en iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen), kan du skapa en egen Animoji och dela den med andra som använder en iOS-enhet, Mac eller smartphone. Gör så här:

1. Öppna Meddelanden och tryck på nytt meddelande för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på Animoji-symbol
  3. Välj en Animoji. Visa dina Animoji i helskärm genom att trycka på grå rad.
  4. Titta in i din iPhone eller iPad och se till att ansiktet är innanför ramen.
  5. Starta inspelningen genom att trycka på inspelningssymbol. Stoppa genom att trycka på stoppa inspelning-symbol. Du kan spela in upp till 30 sekunder.
  6. Du kan förhandsvisa din Animoji genom att trycka på spela upp meddelande igen längst upp till vänster. Tryck på en annan Animoji om du vill använda den istället med samma inspelning. Du kan radera din Animoji genom att trycka på raderingssymbol .
  7. Tryck på symbolen Skicka meddelande när du vill skicka det.

Om du vill använda Animoji måste du ha en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller en iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen).

Animoji-dekal

Skapa en Animoji-dekal

Dekorera dina meddelanden med egna Animoji-dekaler. Gör så här:

1. Öppna Meddelanden och tryck på nytt meddelande för att skapa ett nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på Animoji-symbol
  3. Välj en Animoji, titta in i din iPhone eller iPad och se till att hålla ansiktet innanför ramen.
  4. Gör ett ansiktsuttryck, tryck och håll ned din Animoji och dra den till meddelandetråden.

Om du vill använda Animoji och Memoji måste du ha en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller en iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen).

Spara en Animoji

Så här sparar du en Animoji som du skapar eller tar emot:

1. Öppna meddelandet.
  2. Tryck och håll ned Animojin.
  3. Tryck på Spara.

Du kan även öppna Animojin i helskärm genom att trycka på den i meddelandet. Tryck sedan på  och på Spara video.

Sparade Animojis finns i appen Bilder på din iOS-enhet, men det går inte att spara en Animoji-dekal.

Om du vill använda Animoji och Memoji måste du ha en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller en iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen).

Animoji med FaceTime

Använda Animoji med FaceTime

1. Öppna FaceTime och ring ett samtal.
  2. När samtalet startar trycker du på effektsymbol.
  3. Tryck på den Animoji eller Memoji som du vill använda.
  4. Fortsätt FaceTime-samtalet med din Animoji eller tryck på kryss för att fortsätta utan en Animoji eller gå tillbaka till FaceTime-menyn.

Du kan ändra din Animoji eller Memoji, eller ta bort den, under ett FaceTime-samtal genom att upprepa steg 2–4.

Om du vill använda Animoji och Memoji måste du ha en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller en iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen).

Animoji med kameraeffekter

Använda Animoji med kameraeffekter

Med Kameraeffekter i iOS 12 kan du liva upp konversationer ännu mer. Skapa snabbt och dela en bild eller video med Animoji:

1. Öppna Meddelanden och skapa ett nytt meddelande genom att trycka på nytt meddelande. Eller gå till en befintlig konversation.
  2. Tryck på kamerasymbol och ta en bild eller spela in en video.
  3. Tryck på effektsymbol, tryck på Animoji-symbol och välj sedan din Animoji. Du kan lägga till fler effekter i din bild eller video.
  4. När du har valt den Animoji som du vill använda trycker du på kryss längst ned till höger och trycker sedan på grå cirkel.
  5. Tryck på skicka-symbol om du vill skicka eller tryck på Klar om du vill lägga till ett personligt meddelande innan du skickar din bild. Om du inte vill skicka bilden trycker du på kryss längst upp till höger i bilden.

Om du vill använda Animoji och Memoji måste du ha en iPhone X eller senare, eller en iPad Pro 11 tum eller en iPad Pro 12,9 tum (3:e generationen).

Få mer gjort med Meddelanden