Använda FaceTime på Mac

Det är enkelt att ha ett video- eller ljudsamtal med FaceTime.

symbolen för appen FaceTime

För att ha ett FaceTime-samtal med en annan person behöver du en Mac med OS X Lion 10.7 eller senare, en bredbandsanslutning till internet och en inbyggd eller ansluten mikrofon eller kamera. Du kan även använda din iPhone, iPad eller iPod touch.

Följ stegen i Använda FaceTime-gruppsamtal på Mac för att ringa gruppsamtal.

Starta ett FaceTime-samtal

Personen du ringer behöver inte ha FaceTime-appen öppen, men för att ta emot samtalet på sin Mac, iPhone, iPad eller iPod touch måste han eller hon vara inloggad på FaceTime på den enheten. Du kan sedan ringa honom eller henne med vilket telefonnummer eller vilken e-postadress som helst som han/hon har skapat för FaceTime

Starta ett samtal från appen FaceTime

Öppna FaceTime och ange e-postadressen eller telefonnumret till personen du vill ringa. Om personen finns i appen Kontakter räcker det att bara ange namnet. Klicka sedan på ljudknappen eller videoknappen för att ringa.

Ange en persons namn i appen FaceTime

Du kan också helt enkelt be Siri exempelvis att ”använda FaceTime med John” eller ”använda FaceTime-ljud med Lisa”.

Starta ett samtal från appen Meddelanden

1. Starta en textkonversation i appen Meddelanden, eller välj en konversation som redan pågår.
  2. Klicka på Detaljer i uppe till höger.
  3. Klicka på videoknappen FaceTimes videosamtalsknapp eller ljudknappen FaceTimes ljudknapp för att öppna appen FaceTime och starta samtalet.

Svara på ett FaceTime-samtal

I meddelandet som visas på din Mac klickar du på Godkänn för att besvara samtalet i appen FaceTime.

Om du klickar på pilen markeringsverktyget bredvid Godkänn kan du välja att godkänna som ett ljudsamtal i stället för som ett videosamtal. Om du klickar på pilen markeringsverktyget bredvid Avvisa kan du välja att skicka ett meddelande till den som ringer eller ställa in en påminnelse om att ringa tillbaka senare.

Du kan också använda Touch Bar för att godkänna eller avvisa ett FaceTime-samtal.

Lägga till en person i ett FaceTime-samtal

Vem som helst i samtalet kan lägga till fler personer i samtalet och skapa ett FaceTime-gruppsamtal.

1. Klicka på sidofältsknappen sidofältsknappen medan samtalet pågår för att visa sidofältet.
  2. Klicka på knappen Lägg till knappen Lägg till person.
  3. Ange personens namn, e-postadress eller telefonnummer och klicka sedan på Lägg till.
  4. Klicka på samtalsknappen bredvid personens namn för att bjuda in honom eller henne till att delta i samtalet.

Läs mer om att använda FaceTime-gruppsamtal.

Använda reglagen på skärmen

Under ett samtal för du pekaren över FaceTime-fönstret för att visa de här reglagen.

knappen för sidofältet
Sidofält
Visa eller dölj sidofältet.

knappen ljud av för mikrofon
Stänga av ljudet
Stäng av eller slå på mikrofonen.

knappen avsluta samtal
Avsluta
Avsluta samtalet.

knappen video av
Stänga av video
Stäng av eller aktivera videon från din kamera.

knappen för helskärm
Helskärm
Växla till eller från helskärmsläge för FaceTime-fönster.

Kamerans slutare
Ta en Live Photo-bild av den andra personen.

Läs mer

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.