Använda FaceTime på din Mac

Läs om hur du kan använda FaceTime för video- och ljudsamtal med en eller flera personer från din Mac.

5 personer i ett gruppsamtal i FaceTime på en Mac

symbolen för appen FaceTime

Använd FaceTime 1 för video- och ljudsamtal genom att ha en internetanslutning och en inbyggd eller ansluten mikrofon eller kamera. Sedan öppnar du FaceTime-appen och loggar in med ditt Apple-ID

Ringa ett FaceTime-samtal till en person

Starta ett FaceTime-samtal

Öppna appen FaceTime och använd sökfältet för att ange e-postadressen eller telefonnumret till personen som du vill ringa. Om den personen redan finns i dina kontakter behöver du bara ange deras namn.

• Klicka på FaceTime-ljudknappen Ljud för att ringa ett FaceTime-ljudsamtal.
  • Klicka på FaceTime-videoknappen Video för att ringa ett FaceTime-videosamtal.

Du kan även klicka på Siri-knappen i menyfältet i menyfältet och till exempel be Siri att ”använda FaceTime-ljud med Lisa” eller ”använda FaceTime med John”.

avgränsande linje

Få en notis för en enskild FaceTime-begäran

Besvara eller avvisa ett FaceTime-samtal

När någon ringer dig med FaceTime visas en notis i det övre högra hörnet på din skärm. Klicka på Godkänn eller Avvisa eller använd Touch Bar för att godkänna eller avvisa.

• Om du klickar på knapp för markeringsverktyget bredvid Godkänn kan du välja att godkänna som FaceTime-ljud istället för FaceTime-video.
  • Om du klickar på knapp för markeringsverktyget bredvid Avvisa kan du skicka ett meddelande eller ställa in en påminnelse och ringa tillbaka senare.

Sluta ta emot FaceTime-samtal på din Mac genom att öppna FaceTime och välj sedan FaceTime > Slå av FaceTime från menyfältet.

avgränsande linje

Använda gruppsamtal i FaceTime

Med macOS Mojave 10.14.1 kan du använda gruppsamtal i FaceTime för att chatta med upp till 32 personer.2 Varje persons ruta blir automatiskt större när någon pratar.

Lägga till personer till ett nytt gruppsamtal i FaceTime

Starta ett gruppsamtal i FaceTime

1. Öppna FaceTime.
  2. Ange namnen på kontakterna, e-postadresserna eller telefonnumren.
  3. Klicka på knappen för FaceTime-ljud eller knappen för FaceTime-video för att starta ditt FaceTime-samtal.

Ring ett gruppsamtal i FaceTime från en grupp i Senaste genom att klicka på symbolen nytt FaceTime-videosamtal och klicka sedan på FaceTime-symbol för att starta samtalet.

Du kan även ringa ett gruppsamtal i FaceTime från Meddelanden. Gå bara till en konversation, klicka på Detaljer och klicka sedan på knappen för FaceTime-videosamtal eller knappen för FaceTime-ljud.

Ta emot en notis för gruppsamtal i FaceTime

Besvara eller avvisa ett gruppsamtal i FaceTime

Det finns några olika sätt att ansluta till ett gruppsamtal i FaceTime som startats av någon annan:

• Klicka på notisen från Notiscenter eller låsskärmen och tryck sedan på FaceTime-symbol
  • Gå med i ett gruppsamtal i FaceTime genom att klicka på Gå med från gruppkonversationen i Meddelanden.
  • Gå med i ett samtal från appen FaceTime genom att klicka på symbolen FaceTime bredvid det aktiva samtalet och klicka sedan på symbolen FaceTime för att gå med i samtalet.

Lägga till en person i ett gruppsamtal i FaceTime

1. Klicka på knappen för sidofältet för att visa sidofältet.
  2. Klicka på knappen för att lägga till en person för att lägga till en person.
  3. Ange din kontakts namn, e-postadress eller telefonnummer och klicka sedan på Lägg till.

avgränsande linje

Ändra dina inställningar i ett samtal

Flytta din muspekare över FaceTime-fönstret under ett samtal för att visa kontrollerna på skärmen.

knappen för sidofältet

Klicka för att visa och dölja sidofältet. Här kan du lägga till knappen lägg till person fler personer, se vem som är i samtalet och skicka meddelanden knappen meddelanden till alla i samtalet.

knappen ljud av för mikrofon

Klicka för att slå på och av ljudet för mikrofonen.

knappen video av

Klicka för att slå på och av video.

knappen för helskärm

Klicka för att ha FaceTime-samtalet i helskärm.

knappen avsluta samtal

Klicka för att avsluta FaceTime-samtalet.

Läs mer

1. FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.

2. FaceTime visar upp till 4 eller 9 videorutor i realtid samtidigt beroende på din Mac-modell. De 4 eller 9 mest aktiva talarna visas i videorutor och andra deltagare visas som ett utropstecken.