Använda FaceTime på Mac

Läs om hur du kan använda FaceTime för video- och ljudsamtal från Mac.

FaceTime-app på en Mac

FaceTime-appsymbol

Det här behöver du göra för att använda FaceTime på din Mac:

• Anslut till internet.
  • Logga in på FaceTime med ditt Apple-ID.
  • Se till att du har en inbyggd eller ansluten mikrofon för FaceTime-ljudsamtal och en inbyggd eller ansluten kamera för FaceTime-videosamtal.

Slå på FaceTime

1. Öppna FaceTime.
  2. Logga in med ditt Apple-ID.

Om du inte vill ta emot FaceTime-samtal på din Mac väljer du FaceTime > Inaktivera FaceTime.

avgränsande linje

Starta ett FaceTime-samtal

1. Öppna FaceTime.
  2. Ange ett namn, ett telefonnummer eller en e-postadress till den person som du vill ringa i sökfältet.        Kontaktsökning i FaceTime-appen
  3. Ring ett samtal:
    • Klicka på FaceTime-videoknappen för att ringa ett FaceTime-videosamtal.
    • Klicka på FaceTime-ljudknappen för att ringa ett FaceTime-ljudsamtal.
    • Använd Siri. Klicka på Siri-knappen högst upp till höger i menyfältet och säg något i stil med FaceTime Lisa eller FaceTime ljud Lisa.

avgränsande linje

Inkommande FaceTime-samtal

Besvara eller avvisa ett FaceTime-samtal

När någon ringer dig med FaceTime visas en avisering i skärmens övre högra hörn.

När ett FaceTime-samtal kommer in:

• Klicka på Godkänn eller Avvisa. Om du klickar på nedåtpilen bredvid Avvisa kan du skicka ett iMessage eller ange en påminnelse och ringa tillbaka senare.
  • Använd Touch Bar för att godkänna eller avvisa ett samtal.

avgränsande linje

FaceTime är inte tillgängligt i alla länder och regioner.