Gömma och visa musik, videor, tv-program, ljudböcker och böcker

Om du vill gömma eller sluta gömma musik, filmer och TV-program använder du din Mac eller pc. Om du vill gömma eller sluta gömma böcker eller ljudböcker använder du din iPhone, iPad, iPod touch eller dator.

Vad händer när du gömmer ett objekt?

När du gömmer ett objekt visas det inte i ditt bibliotek på enheter som du använder med ditt Apple-ID, såvida du inte redan har hämtat objektet till dessa enheter.

Om du använder familjedelning ser familjemedlemmar inte objekt som du gömmer, såvida de inte hämtade objektet innan du dolde det.

Om du eller en familjemedlem hämtade objektet till en annan enhet innan du dolde det kan du ta bort objektet från den enheten. Lär dig hur du tar bort musik, filmer och TV-program eller tar bort böcker.

När du gömmer ett objekt tas inte uppgiften bort om att den har köpts. Du kan fortfarande se objektet i din köphistorik.

Så här gömmer du musik, filmer och TV-program

1. Öppna Apple Music-appen, Apple TV-appen eller iTunes på din dator.
  2. I menyfältet högst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret klickar du på Konto och sedan på Köpt. (Om du använder Familjedelning kan du se Familjens inköp istället för Köpt.)
  3. Beroende på vad du vill gömma klickar du på Musik, Filmer eller tv-program högst upp i fönstret och klicka sedan på Alla. Alla dina köpta objekt visas.
  4. Leta upp det du vill gömma. Håll pekaren över objektet tills knappen Göm köp Stäng-knappen visas. Klicka på knappen Göm köp Stängknappen.
    Mac som visar köpta TV-program inklusive The Good Place och Killing Eve.

Så här slutar du gömma musik, filmer och TV-program

Om du vill öppna Apple Music-appen och logga in på sidan Kontoinformation klickar du på den här länken: Visa mitt konto Eller följ dessa steg:

1. Öppna Apple Music-appen, Apple TV-appen eller iTunes på din dator.
  2. I menyfältet högst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret klickar du på Konto och sedan på Visa mitt konto.
  3. Bläddra till iTunes i molnavsnittet på sidan som visas.Klicka på Hantera bredvid Dolda köp.
    Mac som visar länken som säger Hantera bredvid dolda köp.
  4. Beroende på vad du vill gömma klickar du på Musik, Filmer eller TV-program högst upp i fönstret.
  5. Leta reda på objektet som du vill visa och klicka sedan på Visa.
    Mac som visar dolda inköp, inklusive TV-showen Barry säsong ett.

iPhone som visar alternativet Ta bort.

Så här gömmer du böcker och ljudböcker

1. Öppna appen Böcker på iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Tryck på Bibliotek.
  3. Tryck på ikonen Fler knappen fler alternativ under boken eller ljudboken som du vill gömma. Om objektet är en del av en serie trycker du på serien, väljer en individuell bok och trycker sedan på knappen fler alternativ
  4. Tryck på Ta bort.
  5. Tryck på Göm bok eller Göm ljudbok.
    Om du inte ser Göm bok eller Göm ljudbok kollar du efter Ta bort hämtning, som tar bort boken från din enhet, eller Radera överallt, som tar bort boken från iCloud och alla dina enheter.

Du kan också gömma böcker i appen Böcker på en Mac. Klicka på Book Store, klicka på Featured, klicka på Köpt i snabblänkarna till höger och klicka sedan på Alla. Håll muspekaren över en bok och klicka på knappen Göm köp Stäng-knappen som visas.

iPhone som visar alternativet Hantera dolda köp i appen Inställningar.

Så här gömmer du böcker och ljudböcker

1. Öppna appen böcker.
  2. Tryck på Läs nu.
  3. Tryck på inloggningsknappen  eller ditt foto längst upp på skärmen och tryck sedan på Hantera dolda köp.
  4. Hitta det objekt du vill visa och tryck sedan på Visa bredvid objektet.

Klicka på Butik > Visa mitt Apple-ID, rulla till Gömda köp och klicka på Hantera för att visa gömda böcker i Books-appen på en Mac.

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.