Dela en iCloud-lagringsplan med din familj

Med Familjedelning kan du dela en enda iCloud-lagringsplan med upp till fem andra familjemedlemmar.

Mac som visar skärmen Dela lagring med din familj och iPhone som visar skärmen iCloud-lagring

Det är viktigt att se till att alla i familjen har tillräckligt mycket iCloud-lagringsutrymme för sina bilder, videor, filer och iCloud-säkerhetskopior. Med Familjedelning kan familjen dela en enda lagringsplan på 200 GB eller 2 TB, vilket ger alla gott om utrymme.

När du delar en lagringsplan fortsätter bilder och dokument att vara privata och alla fortsätter att använda sina egna konton med iCloud, precis på samma sätt som när du har en egen lagringsplan. Du delar helt enkelt det tillgängliga utrymmet i iCloud-lagringsplanen med dina familjemedlemmar, och behöver därför bara hantera en plan.

Innan du börjar

iOS 11 eller macOS 10.13 High Sierra krävs för att dela en lagringsplan.

Se till att även familjemedlemmarna uppdaterar sina enheter för att få den bästa upplevelsen. Det går dock att dela en lagringsplan med familjemedlemmar som använder äldre operativsystem.

Dela en lagringsplan med din nuvarande familj

Om du redan använder Familjedelning kan du ställa in delad lagring för dina nuvarande familjemedlemmar från Inställningar eller Systeminställningar på enheten.

Mac som visar Mina appar och tjänster med iCloud-lagring markerat och iPhone som visar skärmen Dela lagring med din familj

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Familjedelning.
  3. Tryck på iCloud-lagring.
  4. Följ stegen för att dela din befintliga plan eller vid behov uppgradera till en plan på 200 GB eller 2 TB.
  5. Använd Meddelanden för att berätta för dina familjemedlemmar att de kan byta till din delade lagringsplan om de har en befintlig betald lagringsplan.

På Mac-datorn

1. Vid behov kan du uppgradera till en lagringsplan på 200 GB eller 2 TB.
  2. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  3. Klicka på Hantera familj.
  4. Gå till Mina appar och tjänster.
  5. Välj iCloud-lagring.
  6. Klicka på Starta delning.
  7. Klicka på Klar.

Ställa in en ny familj och dela en lagringsplan

Använder du inte Familjedelning än? Inga problem. Du kan välja att dela iCloud-lagringen när du ställer in Familjedelning för första gången.

Mac som visar Ställa in Familjedelning och iPhone som visar skärmen Kom igång med familjedelning

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Ställ in familjedelning och välj Kom igång.
  3. Välj iCloud-lagring som den första funktionen som du vill dela med din familj.
  4. Vid behov kan du uppgradera till en lagringsplan på 200 GB eller 2 TB.
  5. När du uppmanas till det kan du använda Meddelanden till att bjuda in upp till fem ytterligare personer att gå med i familjen och dela din lagringsplan.

På Mac-datorn

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Hantera längst ned till höger.
  3. Klicka på Ändra lagringsplan.
  4. Uppgradera till en lagringsplan på 200 GB eller 2 TB.
  5. Gå tillbaka till iCloud-inställningarna och klicka på Ställ in familj. Följ anvisningarna på skärmen.
  6. När du är klar går du till fliken Mina appar och tjänster och väljer iCloud-lagring.
  7. Klicka på Starta delning.

Vad händer sedan

När du delar din iCloud-lagring läggs alla familjemedlemmar som använder den kostnadsfria planen på 5 GB automatiskt till i din familjeplan.

Om en familjemedlem redan betalar för en egen iCloud-lagringsplan kan de välja att gå över till din plan eller behålla sin egen men ändå fortsätta att ingå i familjen. Om de väljer att byta till den delade familjeplanen får de en återbetalning för den tid som är kvar för deras personliga plan. Det går inte att ha kvar den nuvarande planen och samtidigt använda familjeplanen.

iPhone-skärm som visar iCloud-lagring

Hantera familjens iCloud-lagring

Det är lätt för alla att se hur mycket lagring familjen använder och att när som helst uppgradera om det behövs.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Familjedelning.
  3. Tryck på iCloud-lagring.

På Mac-datorn:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Hantera familj.
  3. Gå till Mina appar och tjänster.
  4. Välj iCloud-lagring.

Om familjen har ont om iCloud-lagring får alla familjemedlemmar ett meddelande. Därefter kan familjesamordnaren eller familjemedlemmen som köpte planen när som helst köpa mer (upp till 2 TB).

Om familjen slutar dela lagring eller om du slutar använda Familjedelning

Om du lämnar en familj som delar en iCloud-lagringsplan och du använder mer än 5 GB lagring har du 28 dagar på dig för att köpa en egen plan.

Om du väljer att inte köpa en egen plan och innehållet du lagrar i iCloud överskrider det tillgängliga utrymmet, kommer nya bilder och videor inte att överföras till iCloud Bilder. Filer överförs inte heller längre till iCloud Drive och dina iOS-enheter kommer inte att säkerhetskopieras.