Dela en iCloud-lagringsplan med din familj

Med Familjedelning kan du dela en enda iCloud-lagringsplan med upp till fem andra familjemedlemmar.

Det är viktigt att se till att alla i familjen har tillräckligt mycket iCloud-lagringsutrymme för sina bilder, videor, filer och iCloud-säkerhetskopior. Med Familjedelning kan familjen dela en enda lagringsplan på 200 GB eller 2 TB, vilket ger alla gott om utrymme. Läs mer om Familjedelning

När du delar en lagringsplan fortsätter bilder och dokument att vara privata och alla fortsätter att använda sina egna konton med iCloud, precis på samma sätt som när du har en egen lagringsplan. Du delar helt enkelt det tillgängliga utrymmet i iCloud-lagringsplanen med dina familjemedlemmar, och behöver därför bara hantera en plan.

Dela en lagringsplan med din nuvarande familj

Om du redan använder Familjedelning kan du ställa in delad lagring för dina nuvarande familjemedlemmar från Inställningar eller Systeminställningar på enheten.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Familjedelning.
  3. Tryck på iCloud-lagring.
  4. Följ stegen för att dela din befintliga plan eller vid behov uppgradera till en plan på 200 GB eller 2 TB.
  5. Använd Meddelanden för att berätta för dina familjemedlemmar att de kan byta till din delade lagringsplan om de har en befintlig betald lagringsplan.

På Mac-datorn

1. Vid behov kan du uppgradera till en lagringsplan på 200 GB eller 2 TB.
  2. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.
  3. Klicka på iCloud-lagring.
  4. Klicka på Dela.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Om du använder macOS Mojave eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Hantera familj.
  3. Gå till Mina appar och tjänster.
  4. Välj iCloud-lagring.
  5. Klicka på Starta delning.
  6. Klicka på Klar.

Om en familjemedlem redan har en iCloud-lagringsplan läser du om vad du gör

Ställa in en ny familj och dela en lagringsplan

Använder du inte Familjedelning än? Inga problem. Du kan välja att dela iCloud-lagringen när du ställer in Familjedelning för första gången.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Ställ in familjedelning och välj Kom igång.
  3. Välj iCloud-lagring som den första funktionen som du vill dela med din familj.
  4. Vid behov kan du uppgradera till en lagringsplan på 200 GB eller 2 TB.
  5. När du uppmanas till det kan du använda Meddelanden till att bjuda in upp till fem ytterligare personer att gå med i familjen och dela din lagringsplan.

På din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.
  2. Klicka på iCloud-lagring.
  3. Klicka på Dela.

Om du använder macOS Mojave eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Hantera längst ned till höger.
  3. Klicka på Ändra lagringsplan.
  4. Uppgradera till en lagringsplan på 200 GB eller 2 TB.
  5. Gå tillbaka till iCloud-inställningarna och klicka på Ställ in familj. Följ anvisningarna på skärmen.
  6. När du är klar går du till fliken Mina appar och tjänster och väljer iCloud-lagring.
  7. Klicka på Starta delning.

Om en familjemedlem redan har en iCloud-lagringsplan läser du om vad du gör

Hantera familjens iCloud-lagring

Följ stegen nedan för att se hur mycket lagringsutrymme din familj använder och uppgradera om du behöver mer.

Om familjen har ont om iCloud-lagring får alla familjemedlemmar ett meddelande. Därefter kan familjesamordnaren eller familjemedlemmen som köpte planen när som helst köpa mer (upp till 2 TB).

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Familjedelning.
  3. Tryck på iCloud-lagring.

På Mac-datorn

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.
  2. Klicka på iCloud-lagring.

Om du använder macOS Mojave eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Hantera familj.
  3. Gå till Mina appar och tjänster.
  4. Välj iCloud-lagring.

Om du behöver hjälp

iOS 11 eller senare, iPadOS eller macOS 10.13 High Sierra eller senare krävs för att dela en lagringsplan. För bästa möjliga upplevelse ser du till att dina familjemedlemmars enheter också uppfyller dessa krav.

Om du redan har en iCloud-lagringsplan

När du delar din iCloud-lagring läggs alla familjemedlemmar som använder den kostnadsfria planen på 5 GB automatiskt till i din familjeplan.

Om en familjemedlem redan betalar för en egen iCloud-lagringsplan kan de välja att gå över till din plan eller behålla sin egen men ändå fortsätta att ingå i familjen. Om de väljer att byta till den delade familjeplanen får de en återbetalning för den tid som är kvar för deras personliga plan. Det går inte att ha kvar den nuvarande planen och samtidigt använda familjeplanen.

Följ dessa steg för att växla till den delade familjeplanen på en iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].
  2. Tryck på Familjedelning och sedan på iCloud-lagring.
  3. Tryck på Använd familjelagring.

Följ dessa steg för att växla till den delade familjeplanen på en Mac:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.
  2. Klicka på iCloud-lagring.
  3. Klicka på Använd familjelagring.

Om du använder macOS Mojave eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Hantera familj.
  3. Gå till Mina appar och tjänster.
  4. Klicka på Använd familjelagring.

Om familjen slutar dela lagring eller om du slutar använda Familjedelning

Om du lämnar en familj som delar en iCloud-lagringsplan och du använder mer än 5 GB lagringsutrymme kan du köpa din egen plan för att fortsätta använda iCloud-lagring.

Om du väljer att inte köpa en egen plan och innehållet du lagrar på iCloud överskrider det tillgängliga utrymmet, kommer nya bilder och videor inte att överföras till iCloud-bilder. Filer överförs heller inte längre till iCloud Drive, och dina iOS-enheter kommer inte att säkerhetskopieras.

Läs mer

*Ålder varierar beroende på land eller region.