Dela iCloud+ med din familj

Med Familjedelning kan du dela ett abonnemang på iCloud+ med upp till fem andra familjemedlemmar.

Med Familjedelning kan du dela ett abonnemang på iCloud+ med alla i din familjegrupp. Det omfattar 12 TB iCloud-lagring samt funktioner som Privat reläservice på iCloud, Dölj min e-postadress och stöd för Säker HomeKit-video.* Läs mer om iCloud+.

När du delar ett iCloud+-abonnemang kommer alla i familjegruppen att använda ett eget konto. Det innebär att dina bilder, dokument och annan information skyddas, trots att du delar åtkomsten till tjänsten. Du delar helt enkelt funktionerna och det tillgängliga utrymmet på iCloud+ med dina familjemedlemmar, och behöver därför bara hantera en plan.

Dela iCloud+ med alla i din familj

Se hur mycket lagringsutrymme som din familj använder

Växla från en personlig iCloud+-plan till en familjeplan

Om familjen slutar dela iCloud+ eller om du slutar använda Familjedelning

* Alla funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller regioner. Utan åtkomst till din IP-adress kan vissa webbplatser kräva extra steg för att logga in eller komma åt innehåll efter att du har aktiverat Privat reläservice på iCloud. Säker HomeKit-video kräver en iCloud-prenumeration som stöds, en säkerhetskamera som är kompatibel med HomeKit och en HomePod mini, HomePod, Apple TV eller iPad som fungerar som en hemhubb.

Dela iCloud+ med alla i din familj

iOS 11 eller senare, iPadOS eller macOS 10.13 High Sierra eller senare krävs för att dela iCloud+. För bästa möjliga upplevelse ser du till att dina familjemedlemmars enheter också uppfyller dessa krav.

Läs om vad du kan göra om en familjemedlem redan har iCloud+

På din iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 16 eller iPadOS 16 eller senare:

1. Om du inte har ställt in Familjedelning än ställer du in Familjedelning.

2. Gå till Inställningar > Familj.

3. Tryck på Abonnemang.

4. Tryck på iCloud+.

5. Dela din befintliga plan enligt anvisningarna.

6. Använd Meddelanden för att berätta för familjemedlemmar som har en befintlig iCloud+-plan att de kan byta till din delade iCloud+-plan.

I iOS 15 eller iPadOS 15 eller tidigare:

1. Om du inte har ställt in Familjedelning än ställer du in Familjedelning.

2. Gå till Inställningar > [ditt namn].

3. Tryck på Familjedelning.

4. Tryck på iCloud+.

5. Dela din befintliga plan enligt anvisningarna.

6. Använd Meddelanden för att berätta för familjemedlemmar som har en befintlig iCloud+-plan att de kan byta till din delade iCloud+-plan.

På din Mac

macOS Ventura eller senare:

1. Om du inte har ställt in Familjedelning än ställer du in Familjedelning.

2. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familj.

3. Klicka på Abonnemang och välj iCloud+.

4. Klicka på Dela med familj.

5. Följ anvisningarna på skärmen.

macOS Monterey eller tidigare:

1. Om du inte har ställt in Familjedelning än ställer du in Familjedelning.

2. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.

3. Klicka på iCloud-lagring.

4. Klicka på Dela.

5. Följ anvisningarna på skärmen.

Se hur mycket lagringsutrymme som din familj använder

Följ stegen nedan för att se hur mycket lagringsutrymme din familj använder och uppgradera om du behöver mer.

Om familjen har ont om iCloud-lagring får alla familjemedlemmar ett meddelande. Därefter kan familjesamordnaren eller familjemedlemmen som köpte planen när som helst köpa mer, upp till 12 TB åt gången.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 16 eller iPadOS 16 eller senare:

1. Gå till Inställningar > Familj.

2. Tryck på Abonnemang.

3. Tryck på iCloud+.

ios-17-iphone-14-pro-settings-family-subscriptions-icloud-plus

I iOS 15 eller iPadOS 15 eller tidigare:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].

2. Tryck på Familjedelning.

3. Tryck på iCloud+.

På din Mac

macOS Ventura eller senare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familj.

2. Klicka på Abonnemang och välj iCloud+.

macos-sonoma-system-settings-family-subscriptions-icloud-plus

macOS Monterey eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.

2. Klicka på iCloud-lagring.

Växla från en personlig iCloud+-plan till en familjeplan

När du delar iCloud+ läggs alla familjemedlemmar som använder den kostnadsfria planen på 5 GB automatiskt till i din familjeplan.

Familjemedlemmar som redan betalar för en egen iCloud+-plan kan välja att gå över till din plan eller behålla sin egen men ändå fortsätta att ingå i familjen. Om de väljer att byta till den delade familjeplanen får de en återbetalning för den tid som är kvar för deras personliga plan. Det går inte att ha kvar den nuvarande planen och samtidigt använda familjeplanen.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 16 eller iPadOS 16 eller senare:

1. Gå till Inställningar > Familj.

2. Tryck på Abonnemang.

3. Tryck på iCloud+.

4. Tryck på Använd familjelagring.

I iOS 15 eller iPadOS 15 eller tidigare:

1. Gå till Inställningar > [ditt namn].

2. Tryck på Familjedelning och sedan på iCloud+.

3. Tryck på Använd familjelagring.

På din Mac

macOS Ventura eller senare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familj.

2. Klicka på Abonnemang och välj iCloud+.

3. Klicka på Använd en delad lagringsplan.

macOS Monterey eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familjedelning.

2. Klicka på iCloud-lagring.

3. Klicka på Använd familjelagring.

Om familjen slutar dela iCloud+ eller om du slutar använda Familjedelning

Om du lämnar en familj som delar en iCloud+-plan och du använder mer än 5 GB lagring kan du köpa din egen plan om du vill fortsätta använda iCloud-lagring.

Läs mer om vad som händer när du slutar använda Familjedelning

Om du väljer att inte köpa en egen plan och innehållet du lagrar på iCloud överskrider det tillgängliga utrymmet, kommer nya bilder och videor inte att överföras till iCloud-bilder. Filer överförs heller inte längre till iCloud Drive, och dina iOS- och iPadOS-enheter kommer inte att säkerhetskopieras.

Läs om hur du frigör mer utrymme på iCloud