Få notiser från Apple Music

Du kan få notiser när dina favoritartister släpper ny musik eller när vänner börjar följa dig i Apple Music.

Apple Music skickar notiser till din iPhone, iPad eller iPod touch så snart din favoritartist släpper ny musik, när nya serier som du gillar blir tillgängliga, eller när vänner börjar följa dig.

Läs om hur du använder notiser på din iOS-enhet och se vad dina vänner lyssnar på.

Om du inte vill få notiser från Apple Music på din enhet kan du stänga av dem.

Stäng av notiser från Apple Music på din iOS-enhet

En iPhone X som visar skärmen Kontoinställningar i appen Musik. Vänaktivitet och Artister och spelningar är inaktiverade.

1. Öppna appen Musik.
  2. Tryck på För dig och tryck sedan på din bild eller symbolen Mitt konto längst upp till höger.
  3. Under Notiser stänger du av Vänaktivitet för att sluta få notiser när vänner börjar följa dig. Stäng av Artister och spelningar för att sluta få notiser från artister och om program som du följer.

Stäng av notiser från Apple Music på din Android-enhet

En Android-telefon som visar skärmen Notiser i appen Apple Music. Vänaktivitet och Artister och spelningar är inaktiverade.

1. Öppna Apple Music-appen.
  2. Tryck på menysymbolen längst upp till vänster och tryck sedan på Inställningar > Kontoinställningar.
  3. Tryck på Hantera notiser under Notiser.
  4. Stäng av Vänner för att sluta få notiser när vänner börjar följa dig. Stäng av Artister och spelningar för att sluta få notiser från artister och om program som du följer.