Om du ser en notis som säger att lagringen på den här Mac-datorn behöver service

Säkerhetskopiera din Mac och boka service om du ser en notis som säger att ett allvarligt problem med SSD-enheten har upptäckts.

SSD-enheten (solid-state drive) i din Mac har SMART-hårdvara (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology). Den här tekniken identifierar block med flashminne som har slutat fungera.

Vid ett ökat antal dåliga minnesblock kan den här notisen visas:

Få service för din SSD

Det här meddelandet indikerar att SSD-enheten har problem som inte kan lösas med Skivverktyget eller ett annat program från tredje part. Säkerhetskopiera så mycket data från SSD-enheten som möjligt och ta sedan din Mac till en auktoriserad Apple-servicepartner eller Apple Store-butik. Du kan också kontakta Apple-supporten.