Använda porträttläget på iPhone

Skapa fantastiska bilder med porträttläget. Läs om hur du använder porträttläget på iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus och iPhone X.

Porträttläget använder den dubbla kameran på din iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus och iPhone X till att skapa en skärpedjupseffekt. Det ger motivet skärpa samtidigt som bakgrunden blir vackert suddig. Med iPhone 8 Plus eller iPhone X kan du även använda fängslande ljuseffekter på bilden. Du kan till och med använda TrueDepth-kameran på iPhone X till ta en selfie i porträttläge.

Börja med att uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS.

Ta bilder i porträttläge

Det är enkelt att ta den perfekta bilden. Svep bara till Porträtt och ta bilden. Appen Kamera ger dig tips i realtid. Kameran säger till om du är för nära eller för långt ifrån, eller om det är för mörkt. Du kan också använda True Tone-blixten, ställa in en timer och använda kamerafilter.

1. Öppna appen Kamera.
  2. Svep till läget Porträtt.
  3. Titta efter den gula porträttrutan.
  4. Tryck på .

När du har tagit porträttbilden kan du redigera bilden, till exempel använda autoförbättring och beskärning.

Lägga till porträttbelysning

På iPhone 8 Plus och iPhone X kan du använda funktionen Porträttbelysning för att välja mellan fyra imponerande ljuseffekter med studiokvalitet på bilder som tas med porträttläget. Studioljus förbättrar bilder på ansikten och med Konturljus får bilden mer dramatiskt sidoljus. Scenljus sätter en spotlight på motivet, och Scenljus mono ger en klassisk svartvit effekt.

1. Markera den bild du vill ändra.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Välj ljuseffekt genom att svepa.
  4. Tryck på Klar.

Porträttbelysning är för närvarande en funktion i betaversionen.

Ta en selfie i porträttläget på iPhone X

Med iPhone X kan du ta selfie-bilder i porträttläget på samma sätt som du tar bilder på någon annan. Tryck bara på  först för att byta kamera.

1. Öppna appen Kamera.
  2. Svep till läget Porträtt.
  3. Tryck på .
  4. Håll iPhone X framför ansiktet.
  5. Ta din selfie med någon av volymknapparna.

Ta bort effekten från porträttläget

Om du tar en bild i porträttläget och sedan bestämmer dig för att du inte vill ha den suddiga effekten, kan du ta bort den med några få steg.

1. Markera den bild du vill ändra.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Tryck på Porträtt längst upp på skärmen.

Om du ändrar dig och vill ha tillbaka porträttlägeseffekten, går du till Ändra och trycker på Porträtt igen.