Få hjälp med Face ID på iPhone X

On du behöver hjälp med Face ID för att låsa upp din iPhone X, autentisera köp, logga in i appar eller om du uppmanas att skriva in din lösenkod, läs om vad du kan göra.

Gör så här. Kontrollera om du behöver hjälp efter varje steg.

Leta efter uppdateringar

Se till att iPhone X är uppdaterad till den senaste versionen av iOS.

Kontrollera inställningarna för Face ID

Kontrollera inställningarna för Face ID genom att gå till Inställningar > Face ID och lösenkod. Se till att Face ID är inställt och att funktionerna du vill använda Face ID med är påslagna.

Kontrollera att inget täcker TrueDepth-kameran

Se till att TrueDepth-kameran på iPhone X inte täcks av ett skal eller skärmskydd. Kontrollera också att det inte sitter smuts som täcker TrueDepth-kameran.

Se till att inget täcker ditt ansikte

Se till att dina ögon, näsa och mun är helt synliga för TrueDepth-kameran.

Face ID fungerar med många solglasögon. Om dina solglasögon blockerar vissa typer av ljus, kan det hända att de blockerar det infraröda ljuset som används av TrueDepth-kameran. Prova att använda Face ID utan glasögonen.

Se till att du har TrueDepth-kameran framför dig

Face ID fungerar bara när iPhone X är i stående läge och du har TrueDepth-kameran framför dig. TrueDepth-kamerans synvinkel är samma som när du tar en selfie eller ringer ett FaceTime-samtal. Oavsett om iPhone ligger på en yta eller om du håller den i en naturlig position, se till att iPhone X inte är längre bort än en armlängd (25-50 cm) från ditt ansikte.

Försök att flytta iPhone X så du inte har solen direkt bakom dig om du är ute i starkt solljus.

Nollställ Face ID

Om du fortfarande behöver hjälp, kan du nollställa Face ID och därefter ställa in det igen. Gå till Inställningar > Face ID och lösenkod och tryck på Återställ Face ID. Tryck sedan på Ställ in Face ID för att ställa in det igen.

Om du inte kan registrera ditt ansikte, tar du enheten till en Apple Store-butik eller Auktoriserad Apple-servicepartner. Du kan även kontakta Apple-supporten.

Om du behöver ange din lösenkod

Du kan behöva ange lösenkoden eller ditt Apple-ID istället för Face ID i dessa situationer:

• Enheten har nyss slagits på eller startats om.
  • Enheten har inte låsts upp på mer än 48 timmar.
  • Lösenkoden har inte använts för att låsa upp enheten under de senaste sex och en halv dagarna och Face ID har inte låst upp enheten under de senaste fyra timmarna.
  • Enheten har tagit emot ett kommando om fjärrlåsning.
  • Efter fem misslyckade försök att matcha ett ansikte.
  • När du har valt avstängning/Nödsamtal SOS genom att hålla en av volymknapparna och sidoknappen intryckta samtidigt i två sekunder.
  • Om enhetens batteri är under 10 %.