Använda Håll upp för att väcka på iPhone

Läs om hur du använder Håll upp för att väcka eller Tryck för att väcka på iPhone.

håll upp för att väcka

Använda Håll upp för att väcka

När du lyfter upp din iPhone för att titta på den, väcks den automatiskt så att låsskärmen visas. Härifrån kan du snabbt kontrollera dina notiser, komma åt Kontrollcenter, svepa vänster för att ta en bild eller svepa höger för att komma åt widgetar.

Med en iPhone X eller senare kan du även trycka på skärmen för att se notiser, ta en bild eller snabbt komma åt ficklampan.

När du behöver låsa upp din iPhone X eller senare sveper du uppåt från bildskärmens nederkant. På en iPhone 8 eller tidigare trycker du på hemknappen. Om du inte gör något kommer din iPhone att försättas i viloläge igen.

Stäng av Håll upp för att väcka genom att gå till Inställningar > Visning och ljusstyrka.