Så här laddar du din iPhone 8 eller senare trådlöst

Lär dig hur du laddar din iPhone 8 eller senare trådlöst med Qi-certifierade laddningstillbehör.

Ladda trådlöst

1. Anslut din laddare till ström. Använd strömadaptern som medföljde tillbehöret eller en strömadapter som rekommenderas av tillverkaren.
  2. Placera laddaren på en plan yta eller en annan plats som rekommenderas av tillverkaren.
  3. Placera din iPhone på laddaren med bildskärmen uppåt. För bästa prestanda placerar du den i mitten av laddaren eller på platsen som rekommenderas av tillverkaren.
  4. Din iPhone bör börja ladda ett par sekunder efter att du har placerat den på din trådlösa laddare.

Du bör se  i statusfältet.

Läs mer

• Trådlös laddning använder magnetisk induktion för att ladda din iPhone. Placera inget mellan din iPhone och laddaren. Magnetiska fästen, fodral eller andra föremål mellan din iPhone och laddaren kan sänka prestandan eller skada sådana magnetiska remsor eller RFID-chip som finns i vissa kreditkort, säkerhetsbrickor, pass och nyckelbrickor. Om ditt fodral innehåller ett eller flera av dessa känsliga föremål ska du ta bort dem innan du laddar eller se till att de inte befinner sig mellan baksidan på din iPhone och laddaren.
  • Om din iPhone inte laddar eller laddar långsamt och sitter i ett tjockt fodral, fodral i metall eller ett batterihölje provar du med att ta bort fodralet.
  • Om din iPhone vibrerar, till exempel när den får en notis, kan den byta position. Det kan leda till att laddningsplattan slutar ladda din iPhone. Om det händer ofta kan du fundera på att stänga av vibrationen, slå på Stör ej eller använda ett fodral för att förhindra rörelser.
  • Beroende på vilken laddningsplatta du använder kan du höra svaga ljud under laddningen av din iPhone.
  • Din iPhone kanske blir varmare vid laddning. Om batteriet blir för varmt kan mjukvaran begränsa laddning över 80 % för att utöka batteriets livslängd. Din iPhone laddar igen när temperaturen sjunker. Pröva med att flytta iPhone och laddaren till en svalare plats.
  • Din iPhone laddar inte trådlöst när den är ansluten till USB. Om du ansluter din iPhone till en dator med USB, eller om den är ansluten till en USB-strömadapter, kommer den att laddas med USB-anslutningen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.