Om watchOS 4-uppdateringar

watchOS 4 – Mer intelligens och träningsfunktioner för Apple Watch med bland annat en ny Siri-urtavla, personlig aktivitetscoachning, nya mätningar i appen Puls och förbättringar av musikupplevelsen.

watchOS 4.3.2

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar.

Gå till https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4.3.1

watchOS 4.3.1 åtgärdar ett problem som gjorde att Apple Watch ibland stannade kvar vid Apple-logotypen under start för vissa användare.

Om du vill ha information om säkerhetsinnehållet i programuppdateringar från Apple går du till webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4.3

Den här uppdateringen innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar.

• Styr volym och uppspelning på HomePod från din Apple Watch

• Du kan återigen styra musiken på iPhone

• Laddningsläget Sängbordsläge fungerar nu i både stående och liggande riktning

• Siri-urtavlan visar nu hur nära du är att stänga aktivitetsringarna och när nya låtar läggs till i Apple Music-mixar

• Löser ett problem där vissa användare kunde få felaktiga aktivitetsprestationer

• Åtgärdar ett problem där Siri-musikkommandon inte fungerade tillsammans med vissa ljudenheter

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga för alla länder eller regioner, besök https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

Information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4.2.3

watchOS 4.2.3 åtgärdar ett problem som kunde leda till att appar kraschade när vissa teckensekvenser användes.

Om du vill ha information om säkerhetsinnehållet i programuppdateringar från Apple går du till webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4.2.2

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar.

Om du vill ha information om säkerhetsinnehållet i programuppdateringar från Apple går du till webbplatsen: https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4.2

Den här uppdateringen innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar

• Skicka, be om och ta emot pengar från vänner och familj med Apple Pay Cash i Meddelanden eller genom att fråga Siri (endast i USA)

• Lägger till stöd för HomeKit-sprinklers och -kranar i Hem

• Lägger till stöd för en ny träningstyp så att tredjepartsappar kan registrera distans, genomsnittlig hastighet, antal åk och höjdskillnad för utförsåkningssporter med Apple Watch Series 3

• Löser ett problem där Apple Watch ibland kunde starta om när användaren frågade Siri om en väderleksrapport

• Åtgärdar ett problem där rullning i Puls avaktiverades för vissa användare

• Löser ett problem som gjorde att det inte gick att avfärda flera alarm och timersignaler med samma klockslag oberoende av varandra

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga för alla länder eller regioner, besök https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

Information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4.1

Nya funktioner, förbättringar och buggfixar inkluderar följande:

• Strömma musik på Apple Watch Series 3 med Apple Music eller iCloud-musikbibliotek

• Lyssna på direktsänd radio på Beats 1, anpassade stationer och stationer som har valts ut av experter med den nya Radio-appen på Apple Watch Series 3

• Använd Siri till att hitta, upptäcka och spela upp låtar, spellistor och album

• Synkronisera träningsdata med GymKit-kompatibla löpband, elliptiska träningsmaskiner, trappmaskiner och motionscyklar så att du får mer exakta data om distans, hastighet och energiförbränning

• Möjlighet att koppla ned från ett Wi-Fi-nätverk i Kontrollcenter för Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular)

• Åtgärdar ett problem för Apple Watch Series 1 och nyare modeller där pulsmeddelanden levererades trots att funktionen inte hade aktiverats

• Åtgärdar ett problem där vissa användare inte fick påminnelser om att stå upp

• Löser ett problem där den aktuella indikatorn för antalet ståtimmar inte visades för vissa användare

• Löser ett problem som ledde till att haptisk feedback inte gavs för ljudlösa alarm

• Åtgärdar ett problem som gjorde att vissa användare inte kunde ladda Apple Watch (1:a generationen)

• Löser ett problem där komplikationen Soluppgång/Solnedgång ibland inte visades

• Återställer mandarin som standardspråket för diktering i Fastlandskina

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga för alla länder eller regioner, besök https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

Information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4.0.1

watchOS 4.0.1 åtgärdar problem som gjorde att Apple Watch kunde ansluta till oautentiserade (låsta) Wi-Fi-nätverk, till exempel sådana som ofta finns på offentliga platser som kaféer och hotell och som vidarebefordrar användaren till en webbsida innan det går att använda nätverket.

Gå till https://support.apple.com/HT201222

watchOS 4

Urtavelsgalleri

• Ny Siri-urtavla med smart uppdatering av informationen baserat på tidpunkt, plats och dagliga rutiner

• Nya animerade Toy Story-urtavlor med Woody, Buzz Lightyear, Jessie med flera

• Nya urtavlan Kalejdoskop som förvandlar statiska bilder till symmetriska, sammanflätade mönster

• Nya komplikationer för Siri, News, Puls, Spelas nu och Meddelanden

Aktivitet

• Smarta och personligt anpassade notiser hjälper dig att stänga dina aktivitetsringar varje dag

• Månadsutmaningar baserade på föregående månads aktivitetsnivåer

• Nya helskärmsanimeringar som uppmärksammar prestationer, när du stänger ringarna och andra viktiga milstolpar

• Svar på notiser om aktivitetsdelning innehåller nu träningsinformation

Träning

• Du kommer snabbt igång med den omdesignade appen som innehåller infografik för olika träningstyper

• Ny högintensiv intervallträning (HIIT) med anpassade rörelse- och pulsalgoritmer för mer rättvisande kaloriregistrering

• Stöd för flera träningstyper under ett träningspass

• Automatiska serier för poolsimträningar med distans för varje simsätt och takt för varje serie, automatiskt justerade för vilotid

• Möjlighet att automatiskt starta en synkroniserad musikspellista när du påbörjar ett träningspass på Apple Watch Series 1 och senare

• Tillgång till musikreglage direkt i appen Träning under ett träningspass

• Alternativ som automatiskt aktiverar Stör ej under träningspass

Puls

• Ny visuell graf visar pulsen för hela dagen

• Nya pulsmätningar och visuella grafer för vilopuls (Apple Watch Series 1 och senare), snittvärde under gång, snittvärde och högsta värde under träning, återhämtningstid och sessioner i appen Andas

• Alternativ för att meddela dig om pulsen stiger ovanför ett angivet tröskelvärde när du verkar ha varit inaktiv under en 10-minutersperiod. (Apple Watch Series 1 och senare)

• Aktuell och historisk information om pulsdata i appen Hälsa på iPhone, inklusive de nya datatyperna Hjärtfrekvensvariabilitet (HRV) och VO2 Max

Music

• Omdesignad app som gör det enkelt att rulla genom bildmaterial

• Möjlighet att synkronisera flera spellistor för lokal uppspelning med Bluetooth-hörlurar

• Synkronisera handplockade spellistor automatiskt från Apple Music, bl.a. Heavy Rotation, My New Music Mix och My Favorites Mix

Andra funktioner och förbättringar

• Appen News med sammanfattningar av dagens toppartiklar och sparning för senare läsning på iPhone

• Ficklampa och säkerhetsljus i Kontrollcenter

• Vertikal rullning genom de senast använda apparna i Dock

• Apphemskärmen finns i en alfabetisk listvy

• Gester för att skriva brev och svepa i Mail

• Nummerknappsats i appen Telefon

• Konflikter visas i kalenderinbjudningar

• Scribble-stöd för tyska

• Alternativ för timern som är upprepande och kortare än en minut

• Föreslagna och senaste platserna i Kartor

• Kontakter och platser i smarta svar

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga för alla länder eller regioner. Mer information finns på:

https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

https://www.apple.com/se/watchos

Gå till https://support.apple.com/HT201222