Om watchOS 4-uppdateringar

watchOS 4 höjer intelligensen och innehåller fler tränings- och hälsofunktioner för Apple Watch med bland annat en ny Siri-urtavla, personligt anpassad träning i Aktivitet, nya pulsmätningar i appen Puls och förbättrad upplevelse i Musik.

watchOS 4.1

Nya funktioner, förbättringar och buggfixar inkluderar följande:

• Strömma musik på Apple Watch Series 3 med Apple Music eller iCloud-musikbibliotek.
  • Lyssna på direktsänd radio på Beats 1, anpassade stationer och stationer som har valts ut av experter med den nya Radio-appen på Apple Watch Series 3.
  • Använd Siri till att hitta, upptäcka och spela upp låtar, spellistor och album.
  • Synkronisera träningsdata med GymKit-kompatibla löpband, elliptiska träningsmaskiner, trappmaskiner och motionscyklar så att du får mer exakta data om distans, hastighet och energiförbränning.
  • Möjlighet att koppla ned från ett Wi-Fi-nätverk i Kontrollcenter för Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular).
  • Åtgärdar ett problem för Apple Watch Series 1 och nyare modeller där pulsmeddelanden levererades trots att funktionen inte hade aktiverats.
  • Korrigerar ett problem där vissa användare inte fick påminnelser om att stå upp.
  • Korrigerar ett problem där den aktuella indikatorn för antalet ståtimmar inte visades för vissa användare.
  • Korrigerar ett problem som ledde till att haptisk feedback inte gavs för ljudlösa alarm.
  • Åtgärdar ett problem som gjorde att vissa användare inte kunde ladda Apple Watch (1:a generationen).
  • Åtgärdar ett problem där komplikationen Sol ↑/Sol ↓ ibland inte visades.
  • Återställer mandarin som standardspråk för diktering i Kina.

Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller områden. Du hittar mer information på https://www.apple.com/watchos/feature-availability/

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 4.0.1

watchOS 4.0.1 åtgärdar problem som gjorde att Apple Watch kunde ansluta till oautentiserade (låsta) Wi-Fi-nätverk, till exempel sådana som ofta finns på offentliga platser som kaféer och hotell och som vidarebefordrar användaren till en webbsida innan det går att använda nätverket.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 4

Urtavlor

• Ny Siri-urtavla med smart uppdatering av informationen baserat på tidpunkt, plats och dagliga rutiner.
  • Nya animerade Toy Story-urtavlor med Woody, Buzz Lightyear, Jessie med flera.
  • Nya urtavlan Kalejdoskop som förvandlar statiska bilder till symmetriska, sammanflätade mönster.
  • Nya komplikationer för Siri, News, Puls, Spelas nu och Meddelanden.

Aktivitet

• Smarta och personligt anpassade notiser hjälper dig att stänga dina aktivitetsringar varje dag.
  • Månadsutmaningar baserade på föregående månads aktivitetsnivåer.
  • Nya helskärmsanimeringar som uppmärksammar prestationer, när du stänger ringarna och andra viktiga milstolpar.
  • Svar på notiser om aktivitetsdelning innehåller nu träningsinformation.

Träning

• Du kommer snabbt igång med den omdesignade appen som innehåller infografik för olika träningstyper.
  • Ny högintensiv intervallträning (HIIT) med anpassade rörelse- och pulsalgoritmer för mer rättvisande kaloriregistrering.
  • Stöd för flera träningstyper under ett träningspass.
  • Automatiska serier för poolsimträningar med distans för varje simsätt och takt för varje serie, automatiskt justerade för vilotid.
  • Möjlighet att automatiskt starta en synkroniserad musikspellista när du påbörjar ett träningspass på Apple Watch Series 1 och senare.
  • Tillgång till musikreglage direkt i appen Träning under ett träningspass.
  • Alternativ som automatiskt aktiverar Stör ej under träningspass.

Puls

• Ny visuell graf visar pulsen för hela dagen.
  • Nya pulsmätningar och visuella grafer för vilopuls (Apple Watch Series 1 och senare), snittvärde under gång, snittvärde och högsta värde under träning, återhämtningstid och sessioner i appen Andas.
  • Alternativ för att meddela dig om pulsen stiger ovanför ett angivet tröskelvärde när du verkar ha varit inaktiv under en 10-minutersperiod.(Apple Watch Series 1 och senare)
  • Aktuell och historisk information om pulsdata i appen Hälsa på iPhone, inklusive de nya datatyperna Hjärtfrekvensvariabilitet (HRV) och VO2 Max.

Musik

• Omdesignad app som gör det enkelt att rulla genom bildmaterial.
  • Möjlighet att synkronisera flera spellistor för lokal uppspelning med Bluetooth-hörlurar.
  • Synkronisera handplockade spellistor automatiskt från Apple Music, bl.a. Heavy Rotation, My New Music Mix och My Favorites Mix.

Andra funktioner och förbättringar

• Appen News med sammanfattningar av dagens toppartiklar och sparning för senare läsning på iPhone.
  • Ficklampa och säkerhetsljus i Kontrollcenter.
  • Vertikal rullning genom de senast använda apparna i Dock.
  • Apphemskärmen finns i en alfabetisk listvy.
  • Gester för att skriva brev och svepa i Mail.
  • Nummerknappsats i appen Telefon.
  • Konflikter visas i kalenderinbjudningar.
  • Scribble-stöd för tyska.
  • Alternativ för timern som är upprepande och kortare än en minut.
  • Föreslagna och senaste platserna i Kartor.
  • Kontakter och platser i smarta svar.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller alla områden. Mer information finns på https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/ och https://www.apple.com/se/watchos/.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222.