Nyheter i Apple Configurator för Mac

Läs om de senaste uppdateringarna i Apple Configurator för Mac.

När du vill ha den senaste versionen av Apple Configurator för Mac går du till fliken Uppdateringar i App Store. Läs om kraven för att använda Apple Configurator 2.17.

Nyheter i Apple Configurator 2.17

• Stöd för nya enheter

• Genvägsåtgärder: Sök/filtrera, radera, återskapa, uppdatera, förbereda, byta namn, installera profil, tillhandahålla övervakningsidentitet

• Kör genvägar när enheter är anslutna och frånkopplade

• Hoppa över nya inställningsassistentpaneler som lagts till i iOS 17

• Tillåt borttagning av eSIM när du raderar enheten

• Det går numer att lägga till App Store-appar på enheter när man körs macOS 14.1 eller senare

• Buggfixar och prestandaförbättringar

Nyheter i Apple Configurator 2.16

• Stöd för ny hårdvara

• Buggfixar och prestandaförbättringar

Nyheter i Apple Configurator 2.15.1

• Stöd för ny hårdvara

• Buggfixar och prestandaförbättringar

Nyheter i Apple Configurator 2.15

• Hoppa över App Store-panelen i inställningsassistenten

• Stöd för återställning av Mac-datorer med Apple Silicon-chip till macOS Monterey

• Buggfixar och prestandaförbättringar

Nyheter i Apple Configurator 2.14

• Nya begränsningar för extern start till återställning och upplåsning med Apple Watch där parkoppling tagits bort

Nyheter i Apple Configurator 2.13.3

• Stöd för macOS Big Sur

• Stöd för återställning av macOS på Mac-datorer med Apple-chip

• Webbklipp: Konfigurera Ignorera manifestomfång och applikationspaketets målidentifierare

• Buggfixar och prestandaförbättringar

Nyheter i Apple Configurator 2.13.1

• Flera platser för VPP-tilldelningar

• Begränsningar: Tillåt appklipp

• Notiser: Tillåt förhandsvisningar av notiser på låsskärmen

• Exchange ActiveSync: åsidosätt det tidigare lösenordet

• Wifi: Inaktivera slumpmässig MAC-adress

• Mörkt läge

Nyheter i Apple Configurator 2.12.1

Den här uppdateringen lägger till stöd för att återskapa den fasta mjukvaran på Mac Pro (2019).

För iOS:

• VPN: Konfigurera anpassad SSL-anslutningstyp efter leverantörens krav

• VPN: Konfigurera nätverksalternativ för Cisco, Juniper, Pulse, F5, SonicWall, Aruba, CheckPoint och anpassade SSL-anslutningstyper

• Skicka all trafik via VPN

• Uteslut lokala nätverk

Nyheter i Apple Configurator 2.11.1

Den här uppdateringen åtgärdar ett problem med åtkomst till sparade organisationer, taggar och Blueprints.

Nyheter i Apple Configurator 2.11

Stöd för ny hårdvara.

Nyheter i Apple Configurator 2.10

För iOS

• Wifi: Konfigurera säkerhetstypen WPA3 Personal

• VPN IKEv2: Konfigurera inställningen Aktivera reserv för stöd för wifi-assistans

• Exchange ActiveSync: Aktivera Mail, Kalender, Kontakter och Påminnelser enskilt för hanterade konton

• Konfigurera nya begränsningar för administrerade enheter: Tillåt Hitta min enhet, tillåt Hitta mina vänner, tillåt inaktivering eller aktivering av wifi, tillåt åtkomst till appen Filer från extern hårddisk

• Konfigurera enkel inloggningsnyttolast för appar

• Hoppa över panelen för Mörkt läge och välkomstpanelen i inställningsassistenten

• Tillåt Continuous Path-tangentbord

För tvOS

• Wifi: Konfigurera säkerhetstypen WPA3 Personal

• Tillåt DeviceSleep

Nyheter i Apple Configurator 2.9

• Information om telefonnummer, ICCID och IMEI hos anslutna enheter med dubbla SIM-kort anges nu i enhetens informationspanel och cfgutil

• Hoppa över nya funktionshöjdpunkter i inställningsassistenten med hjälp av Automator-åtgärd

• Konfigurera nya begränsningar: ändring av Internetdelning (endast administrerade enheter)

• Konfigurera Certificate Transparency-nyttolast

Nyheter i Apple Configurator 2.8.2

Stöd för ny hårdvara.

Nyheter i Apple Configurator 2.8.1

För iOS

Nya nyttolastinställningar för begränsningar

• Tillåt förfrågningar om avståndsbaserad lösenordsdelning (endast administrerade enheter)

• Tillåt lösenordsdelning (endast administrerade enheter)

• Tillåt autofyllning av lösenord (endast administrerade enheter)

• Tvinga fram automatiskt datum och automatisk tid (endast administrerade enheter)

• Tillåt usb-tillbehör när enheten är låst (endast administrerade enheter)

• Tillåt att hanterade Kontakter-konton skriver till ohanterade konton

• Tillåt att ohanterade Kontakter-konton läser in hanterade konton

• Tillåt ändring av eSIM-inställningar (endast administrerade enheter)

Nya nyttolastinställningar för Mail och Exchange

• Tillåt att en användare aktiverar eller inaktiverar S/MIME-signering

• Tillåt att en användare ändrar valet av S/MIME-signeringscertifikat

• Tillåt att en användare aktiverar eller inaktiverar S/MIME-kryptering

• Tillåt att en användare ändrar valet av S/MIME-krypteringscertifikat

Nya nyttolastinställningar för Exchange

• Använd OAuth för autentisering

Nya nyttolastinställningar för notiser

• Tillåt grupperade notiser

• Specificera om en app tillåts skicka viktiga varningar

• Visa i CarPlay

Nya alternativ för att hoppa över enhetsregistrering i inställningsassistenten

• iMessage och FaceTime, Skärmtid och håll enheten uppdaterad

• Tillåt installation av programuppdateringar för användare som inte är administratörer

• Lägg till mobilabonnemang

För tvOS

Nya nyttolastinställningar för begränsningar

• Tillåt förfrågningar om avståndsbaserad lösenordsdelning (endast administrerade enheter)

Nyheter i Apple Configurator 2.7.1

• Vid förberedelse av administrerade enheter för hantering av Configurator tillåts nu automatiskt anslutning av usb-tillbehör medan enheten är låst

• Konfigurera nya begränsningar för administrerade enheter för iOS 11.4.1: Tillåt usb-tillbehör medan enheten är låst

Nyheter i Apple Configurator 2.7

• Hoppa över inställningsassistentpaneler i iOS 11.3 och tvOS 11.3

• Konfigurera nya profilnyttolaster och begränsningar för iOS 11.3 inklusive att kräva Face ID-autentisering innan autofyll, konfigurering av hanterade programuppdateringar, undantag från mobilnätstjänster och att kräva lärarens samtycke för att lämna en klass som skapats av en lärare

• Konfigurera nya profilnyttolaster och -begränsningar för tvOS 11.3, inklusive begränsning av fjärranslutningar från vitlistade iOS-enheter

Nyheter i Apple Configurator 2.6.1

• Olika fixade buggar och förbättringar, inklusive återskapning av möjligheten att installera konfigurationsprofiler på Apple TV (tredje generationen)

Nyheter i Apple Configurator 2.5

• Lägg provisoriskt till enheter till Enhetsregistreringsprogrammet (DEP)

• Hoppa över paneler för Tryck för att ställa in och tangentbordsväljare i iOS-inställningsassistenten

• Hoppa över panelen för inloggning hos din tv-leverantör i tvOS-inställningsassistenten

• Nya profilnyttolaster och -begränsningar för iOS, inklusive begränsa skapande av VPN, AirPrint-säkerhet, DNS-proxy och hanterat klassbeteende på administrerade elevenheter för Klassrum

• Ny tvOS-nyttolast för inkommande AirPlay-säkerhet

• Stöd för konfigurering av tvOS-enheter som kör tvOS 11 på det lokala delnätverket