Nyheter i Apple Configurator

Läs om de senaste uppdateringarna i Apple Configurator.

https://support.apple.com/sv-se/HT201541 för att få den senaste versionen av Apple Configurator. Läs mer om kraven för att använda Apple Configurator 2.11.1.

Nyheter i Apple Configurator 2.11.1

Den här uppdateringen åtgärdar ett problem med åtkomst till sparade organisationer, taggar och Blueprints.

Nyheter i Apple Configurator 2.11

Stöd för ny hårdvara.

Nyheter i Apple Configurator 2.10

För iOS

• Wi-Fi: konfigurera säkerhetstypen WPA3 Personal
  • VPN IKEv2: konfigurera inställningen Aktivera reserv för stöd för wifi-assistans
  • Exchange ActiveSync: aktivera Mail, Kalender, Kontakter och Påminnelser individuellt för hanterade konton
  • Konfigurera nya endast administrerade begränsningar: tillåt Hitta min enhet, tillåt Hitta mina vänner, tillåt att stänga av eller slå på wifi, tillåt tillgång till appen Filer från extern hårddisk
  • Konfigurera enkel inloggningsnyttolast för appar
  • Hoppa över panelen för Mörkt läge och välkomstpanelen i inställningsassistenten
  • Tillåt Continuous Path-tangentbord

För tvOS

• Wi-Fi: konfigurera säkerhetstypen WPA3 Personal
  • Tillåt DeviceSleep

Nyheter i Apple Configurator 2.9

• Information om telefonnummer, ICCID och IMEI hos anslutna enheter med dubbla SIM-kort anges nu i enhetens informationspanel och cfgutil
  • Hoppa över nya funktionshöjdpunkter i inställningsassistenten med hjälp av Automator-åtgärd
  • Konfigurera nya begränsningar: modifiering av Internetdelning (endast administrerad)
  • Konfigurera Certificate Transparency-nyttolast

Nyheter i Apple Configurator 2.8.2

Stöd för ny hårdvara.

Nyheter i Apple Configurator 2.8.1

För iOS

Nya nyttolastinställningar för begränsningar

• Tillåt förfrågningar om avståndsbaserad lösenordsdelning (endast administrerade enheter)
  • Tillåt lösenordsdelning (endast administrerade enheter)
  • Tillåt autofyll av lösenord (endast administrerade enheter)
  • Tvinga fram automatisk datum och tid (endast administrerade enheter)
  • Tillåt USB-tillbehör när enheten är låst (endast administrerade enheter)
  • Tillåt att hanterade Kontakter-konton skriver till ej hanterade konton
  • Tillåt att ej hanterade Kontakter-konton läser in hanterade konton
  • Tillåt modifiering av eSIM-inställningar (endast administrerade enheter)

Nya nyttolastinställningar för Mail och Exchange

• Tillåt att användare aktiverar eller avaktiverar S/MIME-signering
  • Tillåt att en användare modifierar valet av S/MIME-signeringscertifikat
  • Tillåt att användare aktiverar eller avaktiverar S/MIME-kryptering
  • Tillåt att en användare modifierar valet av S/MIME-kryptering

Nya inställningar för Exchange-nyttolast

• Använd OAuth för autentisering

Nya nyttolastinställningar för notiser

• Tillåt grupperade notiser
  • Specificera om en app tillåts skicka viktiga varningar
  • Visa i CarPlay

Nya alternativ för att hoppa över enhetsregistrering i inställningsassistenten

• iMessage och FaceTime, Skärmtid och håll enheten uppdaterad
  • Tillåt installation av mjukvaruuppdateringar för användare som inte är administratörer
  • Lägg till dataabonnemang

För tvOS

Nya nyttolastinställningar för begränsningar

• Tillåt förfrågningar om avståndsbaserad lösenordsdelning (endast administrerade enheter)

Nyheter i Apple Configurator 2.7.1

• Förberedande av administrerade enheter för hantering av Configurator tillåter nu automatiskt anslutning av USB-tillbehör medan enheten är låst
  • Konfigurera nya endast administrerade begränsningar för iOS 11.4.1: Tillåt USB-tillbehör medan enheten är låst

Nyheter i Apple Configurator 2.7

• Hoppa över inställningsassistentpaneler i iOS 11.3 och tvOS 11.3
  • Konfigurera nya profilnyttolaster och begränsningar för iOS 11.3 inklusive att kräva Face ID-autentisering innan autofyll, konfigurering av hanterade mjukvaruuppdateringar, undantag från mobilnätstjänster och att kräva lärarens samtycke för att lämna en klass som skapats av en lärare
  • Konfigurera nya profilnyttolaster och -begränsningar för tvOS 11.3, inklusive begränsning av fjärranslutningar från vitlistade iOS-enheter

Nyheter i Apple Configurator 2.6.1

• Olika fixade buggar och förbättringar, inklusive återskapning av möjligheten att installera konfigurationsprofiler på Apple TV (3:e generationen)

Nyheter i Apple Configurator 2.5

• Lägg provisoriskt till enheter till Enhetsregistreringsprogrammet (DEP)
  • Hoppa över paneler för Tryck för att ställa in och tangentbordsväljare i iOS-inställningsassistenten
  • Hoppa över panelen för inloggning på din tv-leverantör i tvOS-inställningsassistenten
  • Välj att spara dataabonnemang när enheten raderas
  • Nya profilnyttolaster och -begränsningar för iOS, inklusive begränsa skapande av VPN, AirPrint-säkerhet, DNS-proxy och hanterat klassbeteende på övervakade studentenheter för Klassrum
  • Ny tvOS-nyttolast för inkommande AirPlay-säkerhet
  • Stöd för konfigurering av tvOS-enheter som kör tvOS 11 på det lokala delnätverket