Nyheter i Apple Configurator 2

Läs om de senaste uppdateringarna i Apple Configurator 2 för Mac.

När du vill ha den senaste versionen av Apple Configurator går du till fliken Uppdateringar i App Store på din Mac. Läs mer om kraven för att använda Apple Configurator 2.15.

Nyheter i Apple Configurator 2.15

• Hoppa över App Store-panelen i inställningsassistenten
  • Stöd för återställning av Mac-datorer med Apple Silicon-chip till macOS Monterey
  • Buggfixar och prestandaförbättringar

Nyheter i Apple Configurator 2.14

• Nya begränsningar för extern start till återställning och upplåsning med Apple Watch där parkoppling tagits bort

Nyheter i Apple Configurator 2.13.3

• Stöd för macOS Big Sur
  • Stöd för återställning av macOS på Mac-datorer med Apple Silicon-chip
  • Webbklipp: Konfigurera Ignorera manifestomfång och appaketets målidentifierare
  • Buggfixar och prestandaförbättringar

Nyheter i Apple Configurator 2.13.1

• Flera platser för VPP-tilldelningar
  • Begränsningar: tillåt appklipp
  • Notiser: tillåt förhandsvisningar av notiser på låsskärmen
  • Exchange ActiveSync: åsidosätt det tidigare lösenordet
  • Wifi: inaktivera slumpmässig MAC-adress
  • Mörkt läge

Nyheter i Apple Configurator 2.12.1

Den här uppdateringen lägger till stöd för att återskapa den fasta mjukvaran på Mac Pro (2019).

För iOS:

• VPN: konfigurera anpassad SSL-anslutningstyp efter leverantörens krav
  • VPN: konfigurera nätverksalternativ för Cisco, Juniper, Pulse, F5, SonicWall, Aruba, CheckPoint och anpassade SSL-anslutningstyper
    • Skicka all trafik via VPN
    • Uteslut lokala nätverk

Nyheter i Apple Configurator 2.11.1

Den här uppdateringen åtgärdar ett problem med åtkomst till sparade organisationer, taggar och Blueprints.

Nyheter i Apple Configurator 2.11

Stöd för ny hårdvara.

Nyheter i Apple Configurator 2.10

För iOS

• Wifi: konfigurera säkerhetstypen WPA3 Personal
  • VPN IKEv2: konfigurera inställningen Aktivera reserv för stöd för wifi-assistans
  • Exchange ActiveSync: aktivera Mail, Kalender, Kontakter och Påminnelser enskilt för hanterade konton
  • Konfigurera nya begränsningar för administrerade enheter: tillåt Hitta min enhet, tillåt Hitta mina vänner, tillåt inaktivering eller aktivering av wifi, tillåt åtkomst till appen Filer från extern hårddisk
  • Konfigurera enkel inloggningsnyttolast för appar
  • Hoppa över panelen för Mörkt läge och välkomstpanelen i inställningsassistenten
  • Tillåt Continuous Path-tangentbord

För tvOS

• Wifi: konfigurera säkerhetstypen WPA3 Personal
  • Tillåt DeviceSleep

Nyheter i Apple Configurator 2.9

• Information om telefonnummer, ICCID och IMEI hos anslutna enheter med dubbla SIM-kort anges nu i enhetens informationspanel och cfgutil
  • Hoppa över nya funktionshöjdpunkter i inställningsassistenten med hjälp av Automator-åtgärd
  • Konfigurera nya begränsningar: ändring av Internetdelning (endast administrerade enheter)
  • Konfigurera Certificate Transparency-nyttolast

Nyheter i Apple Configurator 2.8.2

Stöd för ny hårdvara.

Nyheter i Apple Configurator 2.8.1

För iOS

Nya nyttolastinställningar för begränsningar

• Tillåt förfrågningar om avståndsbaserad lösenordsdelning (endast administrerade enheter)
  • Tillåt lösenordsdelning (endast administrerade enheter)
  • Tillåt autofyllning av lösenord (endast administrerade enheter)
  • Tvinga fram automatiskt datum och automatisk tid (endast administrerade enheter)
  • Tillåt usb-tillbehör när enheten är låst (endast administrerade enheter)
  • Tillåt att hanterade Kontakter-konton skriver till ohanterade konton
  • Tillåt att ohanterade Kontakter-konton läser in hanterade konton
  • Tillåt ändring av eSIM-inställningar (endast administrerade enheter)

Nya nyttolastinställningar för Mail och Exchange

• Tillåt att en användare aktiverar eller inaktiverar S/MIME-signering
  • Tillåt att en användare ändrar valet av S/MIME-signeringscertifikat
  • Tillåt att en användare aktiverar eller inaktiverar S/MIME-kryptering
  • Tillåt att en användare ändrar valet av S/MIME-krypteringscertifikat

Nya nyttolastinställningar för Exchange

• Använd OAuth för autentisering

Nya nyttolastinställningar för notiser

• Tillåt grupperade notiser
  • Specificera om en app tillåts skicka viktiga varningar
  • Visa i CarPlay

Nya alternativ för att hoppa över enhetsregistrering i inställningsassistenten

• iMessage och FaceTime, Skärmtid och håll enheten uppdaterad
  • Tillåt installation av programuppdateringar för användare som inte är administratörer
  • Lägg till mobilabonnemang

För tvOS

Nya nyttolastinställningar för begränsningar

• Tillåt förfrågningar om avståndsbaserad lösenordsdelning (endast administrerade enheter)

Nyheter i Apple Configurator 2.7.1

• Vid förberedelse av administrerade enheter för hantering av Configurator tillåts nu automatiskt anslutning av usb-tillbehör medan enheten är låst
  • Konfigurera nya begränsningar för administrerade enheter för iOS 11.4.1: Tillåt usb-tillbehör medan enheten är låst

Nyheter i Apple Configurator 2.7

• Hoppa över inställningsassistentpaneler i iOS 11.3 och tvOS 11.3
  • Konfigurera nya profilnyttolaster och begränsningar för iOS 11.3 inklusive att kräva Face ID-autentisering innan autofyll, konfigurering av hanterade programuppdateringar, undantag från mobilnätstjänster och att kräva lärarens samtycke för att lämna en klass som skapats av en lärare
  • Konfigurera nya profilnyttolaster och -begränsningar för tvOS 11.3, inklusive begränsning av fjärranslutningar från vitlistade iOS-enheter

Nyheter i Apple Configurator 2.6.1

• Olika fixade buggar och förbättringar, inklusive återskapning av möjligheten att installera konfigurationsprofiler på Apple TV (tredje generationen)

Nyheter i Apple Configurator 2.5

• Lägg provisoriskt till enheter till Enhetsregistreringsprogrammet (DEP)
  • Hoppa över paneler för Tryck för att ställa in och tangentbordsväljare i iOS-inställningsassistenten
  • Hoppa över panelen för inloggning hos din tv-leverantör i tvOS-inställningsassistenten
  • Nya profilnyttolaster och -begränsningar för iOS, inklusive begränsa skapande av VPN, AirPrint-säkerhet, DNS-proxy och hanterat klassbeteende på administrerade elevenheter för Klassrum
  • Ny tvOS-nyttolast för inkommande AirPlay-säkerhet
  • Stöd för konfigurering av tvOS-enheter som kör tvOS 11 på det lokala delnätverket