Så här installerar du macOS i din organisation

Om du är systemadministratör för din organisation kan du välja mellan en mängd olika installationsmetoder för macOS.

Innan du installerar måste du kontrollera att din Mac är ansluten till ett nätverk med åtkomst till de nödvändiga Apple-värdarna för programuppdateringar och installation.

Använda Mobile Device Management (MDM)

Om dina Mac-datorer är övervakade kan du använda Mobile Device Management-kommandon för att installera macOS-uppdateringar.

Använda metoden ”startosinstall”

Om du installerar från och till datorns startskiva kan du använda kommandot startosinstall i katalogen Contents/Resources i macOS-installationsprogrammet.

• För att ange fler paket som ska installeras efter macOS lägger du till flaggan --installpackage. För att bygga dessa paket använder du kommandot productbuild(1).

• Radera den nuvarande startskivan genom att använda flaggan --eraseinstall. Den här processen raderar alla volymer i APFS-behållaren om du inte även lägger till flaggan --preservecontainer.

• För mer information om startosinstalllägger du till flaggan --usage till kommandot.

Använda en annan installationsmetod

Dessa installationsmetoder fungerar oavsett om macOS för närvarande är installerat på målvolymen eller inte:

Läs mer

Om du förbereder en Mac med Apple-chippet eller med Apple T2-säkerhetschippet för en annan användare i organisationen går det att radera allt innehåll och alla inställningar utan att installera om macOS.

Apple rekommenderar eller stöder inte avbildning av monolitiska system som installationsmetod. Systemavbilden innehåller kanske inte modellspecifik information som uppdateringar av den fasta mjukvaran.