Om iOS 8-uppdateringar

Den här uppdateringen innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar.

iOS 8.4.1

Den här uppdateringen har förbättringar och lösningar för Apple Music.

• Löser problem som kan förhindra iCloud-musikbibliotek från att slås på

• Löser ett problem som döljer musik som lagts till eftersom Apple Music var inställt på att endast visa offline-musik

• Ger ett sätt att lägga till en ny spellista om det inte finns några att välja bland

• Löser ett problem med att annat bildmaterial visas för ett album på andra enheter

• Löser flera problem för artister när de gör inlägg på Connect

• Löser ett problem med att det inte fungerar som förväntat att trycka på Älskar när Beats 1 spelas

Läs mer om säkerhetsinnehållet i denna uppdatering på den här webbplatsen: http://support.apple.com/sv-se/HT1222

iOS 8.4

Den här uppdateringen innehåller den revolutionerande musiktjänsten Apple Music, som ger global radio dygnet runt och möjligheten för fans att kommunicera med sina favoritartister. Allt detta ingår i den omdesignade Musik-appen. iOS 8.4 har även förbättringar av iBooks samt buggfixar.

• Apple Music

• Gå med i Apple Music för att spela miljontals låtar i Apple Music-katalogen eller ha låtarna offline och spela upp dem senare

• För dig: Medlemmar kan se rekommendationer av spellistor och album som har valts ut åt dig av musikexperter

• Nytt: Medlemmar kan hitta den senaste och bästa nya musiken – direkt från våra redaktörer

• Radio: Lyssna på musik, intervjuer och exklusiva radiosändningar på Beats 1, spela upp radiostationer skapade av våra redaktörer eller skapa dina egna baserat på en artist eller låt

• Connect: Visa delade idéer, bilder, musik och videor från artister du följer och delta sedan i konversationen

• Min musik: Spela upp från alla dina inköp från iTunes, låtar från Apple Music och spellistor på samma plats

• En helt omdesignad musikspelare som har nya funktioner som Senast tillagda, MiniPlayer, Nästa med mera

• iTunes Store: Fortfarande det bästa stället för att köpa din favoritmusik – en låt eller ett album i taget

• Tillgänglighet och funktioner kan variera beroende på land

• Förbättringar och korrigeringar för iBooks

• Bläddra bland, lyssna på och hämta ljudböcker i iBooks

• Njut av den helt nya funktionen Nu spelas, som är utformad specifikt för ljudböcker

• Böcker som är skapade för iBooks fungerar nu på iPhone utöver iPad

• Hitta och förbeställ böcker i en serie direkt från biblioteket

• Förbättrar tillgänglighet för widgetar, ordlistor och navigering i böcker som är skapade med iBooks Author

• Nytt standardtypsnitt för kinesiska

• Ny inställning för att stänga av Automatiskt nattema i biblioteket

• Löser ett problem som kan ha förhindrat Dolda köp från att fungera

• Löser ett problem som kan ha förhindrat hämtningar av böcker från iCloud

• Övriga förbättringar och buggfixar

• Löser ett problem där mottagande av en specifik serie av Unicode-tecken leder till att enheten startas om

• Löser ett problem som förhindrade GPS-tillbehör från att ge platsdata

• Löser ett problem med att raderade appar på Apple Watch kan ominstalleras

Läs mer om säkerhetsinnehållet i denna uppdatering på den här webbplatsen: http://support.apple.com/sv-se/HT1222

iOS 8.3

Den här versionen innehåller prestandaförbättringar, buggfixar och ett omdesignat emoji-tangentbord. Ändringarna omfattar:

• Prestandaförbättringar för:

• Appstart

• Appsvarstider

• Meddelanden

• Wi-Fi

• Kontrollcenter

• Safari-flikar

• Tangentbord från tredje part

• Tangentbordsgenvägar

• Tangentbord för förenklad kinesiska

• Wi-Fi- och Bluetooth-fixar

• Åtgärdar ett problem där du ständigt kunde bli tillfrågad om inloggningsuppgifter.

• Åtgärdar ett problem med vissa enheter som sporadiskt kopplade från Wi-Fi-nätverk.

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att telefonsamtal via handsfree bröts.

• Åtgärdar ett problem med ljuduppspelning som kunde sluta fungera med vissa Bluetooth-högtalare.

• Riktnings- och roteringsfixar

• Åtgärdar ett problem som ibland förhindrade att skärmen roterades tillbaka till stående riktning efter att den roterats till liggande riktning.

• Förbättrar prestanda- och stabilitetsproblem som inträffade när enheten vreds mellan stående och liggande riktning.

• Åtgärdar ett problem som ledde till att enhetens riktning var uppochned när iPhone 6 Plus plockades upp ur fickan.

• Åtgärdar ett problem som ibland förhindrade appar från att roteras till rätt riktning efter att appar bytts i multitasking-läge.

• Meddelanden-fixar

• Åtgärdar ett problem som ledde till att gruppmeddelanden ibland delades.

• Åtgärdar ett problem som ibland tog bort möjligheten att vidarebefordra eller radera enskilda meddelanden.

• Löser ett problem som ibland förhindrade att förhandsvisningar syntes när bilder togs i Meddelanden.

• Lägger till möjligheten att rapportera skräpmeddelanden direkt från appen Meddelanden.

• Lägger till möjligheten att filtrera bort iMessage-meddelanden som inte har skickats av dina kontakter.

• Familjedelningsfixar

• Åtgärdar ett problem där en del appar inte öppnades eller uppdaterades på familjemedlemmars enheter.

• Åtgärdar ett problem som förhindrade familjemedlemmar från att hämta vissa kostnadsfria appar.

• Ökar tillförlitligheten för Be om köp-notiser.

• CarPlay-fixar

• Åtgärdar ett problem där Kartor kunde visas som en svart skärm.

• Åtgärdar ett problem där gränssnittet kunde roteras i fel riktning.

• Åtgärdar ett problem där tangentbordet kunde visas på CarPlay-skärmen vid fel tillfällen.

• Företagsfixar

• Förbättrar tillförlitligheten vid installation och uppdatering av företagsappar.

• Korrigerar tidszonen för kalenderaktiviteter som skapats i IBM Notes.

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att webbklippssymboler blev generiska efter en omstart.

• Förbättrar tillförlitligheten vid sparning av lösenord för en webbproxy.

• ”Borta från kontoret”-meddelanden i Exchange kan nu redigeras separat för externa svar.

• Förbättrar återhämtningen av Exchange-konton efter tillfälliga anslutningsproblem.

• Förbättrar kompatibiliteten för VPN- och webbproxylösningar.

• Tillåter att fysiska tangentbord används vid inloggning via Safari-webblad, exempelvis vid anslutning till offentliga Wi-Fi-nätverk.

• Åtgärdar ett problem som ledde till att Exchange-möten med långa anteckningar blev avklippta.

• Hjälpmedelsfixar

• Åtgärdar ett problem där användning av tillbakaknappen i Safari ledde till att VoiceOver-gester inte svarade.

• Åtgärdar ett problem där VoiceOver-fokuset blev otillförlitligt i brevutkast i Mail.

• Åtgärdar ett problem där inmatning via en punktskriftsdisplay inte kunde användas till att fylla i text i formulär på webbsidor.

• Åtgärdar ett problem där växling av snabbnavigering på en punktskriftsdisplay meddelade att snabbnavigeringen var av.

• Åtgärdar ett problem som ledde till att appsymboler kunde flyttas på hemskärmen när VoiceOver var aktiverat.

• Åtgärdar ett problem i Läs upp skärm där uppläsningen inte startade igen efter en paus.

• Andra förbättringar och buggfixar

• Introducerar ett omdesignat emoji-tangentbord med fler än 300 nya symboler.

• iCloud-bildbibliotek har optimerats för att fungera med det nya programmet Bilder i OS X 10.10.3 och har nu lämnat betastadiet.

• Förbättrar uttalet av gatunamn vid steg-för-steg-navigering i Kartor.

• Innehåller stöd för punktskriftsdisplayerna Baum VarioUltra 20 och VarioUltra 40.

• Förbättrar visningen av Spotlight-träffar när Mindre genomskinlighet har slagits på.

• Lägger till kursiva och understrukna formatalternativ för tangentbord när iPhone 6 Plus används i liggande riktning.

• Ger möjlighet att ta bort leverans- och faktureringsadresser som används med Apple Pay.

• Ytterligare språk- och landstöd för Siri: engelska (Indien, Nya Zeeland), danska (Danmark), nederländska (Nederländerna), portugisiska (Brasilien), ryska (Ryssland), svenska (Sverige), thailändska (Thailand) och turkiska (Turkiet).

• Ytterligare dikteringsspråk: arabiska (Saudiarabien, Förenade Arabemiraten) och hebreiska (Israel).

• Förbättrar stabiliteten för Telefon, Mail, Bluetooth-anslutningar, Bilder, Safari-flikar, Inställningar, Väder och Genius-spellistor i Musik.

• Åtgärdar ett problem där ”dra för att låsa upp” inte fungerade på vissa enheter.

• Åtgärdar ett problem som ibland förhindrade att telefonsamtal besvarades genom att svepa på låsskärmen.

• Åtgärdar ett problem som förhindrade öppning av länkar i Safari-PDF:er.

• Åtgärdar ett problem där alternativet Rensa historik och webbplatsdata i Safari-inställningarna inte tog bort alla data.

• Åtgärdar ett problem som förhindrade autokorrigering av ”FYI” (på engelska).

• Åtgärdar ett problem där kontextberoende förslag inte visades i snabbsvar.

• Åtgärdar ett problem där Kartor inte visade nattläge efter byte från hybridläge.

• Åtgärdar ett problem som förhindrade att FaceTime-samtal startades från en webbläsare eller app från tredje part via FaceTime-URL:er.

• Åtgärdar ett problem som ibland förhindrade att bilder exporterades som de skulle till mappar för digitala kamerabilder i Windows.

• Åtgärdar ett problem som ibland förhindrade att en iPad-säkerhetskopiering slutfördes med iTunes.

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att Podcast-hämtningar avstannade vid byte från Wi-Fi- till mobildatanätverk.

• Åtgärdar ett problem där återstående tid på timern ibland felaktigt visades som 00:00 på låsskärmen.

• Åtgärdar ett problem som ibland förhindrade justering av samtalsvolymen.

• Åtgärdar ett problem som ledde till att statusfältet ibland syntes vid fel tillfällen.

Information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på: http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=sv_SE

iOS 8.1.3

Den här uppdateringen innehåller ökad stabilitet, förbättrad prestanda och buggfixar, bland annat:

• Minskar mängden ledigt utrymme som krävs för att uppdatera programvaran.

• Löser ett problem som förhindrade en del användare från att ange deras Apple-ID-lösenord för Meddelanden och FaceTime.

• Åtgärdar ett problem som gjorde att Spotlight slutade visa appar som matchar sökningen.

• Löser ett problem som förhindrade multitasking-gester från att fungera på iPad.

• Lägger till nya inställningsalternativ för provtagning i skolor.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=sv_SE

iOS 8.1.2

Den här uppdateringen innehåller buggfixar och löser ett problem som gjorde att ringsignaler som köpts på iTunes Store kan ha tagits bort från enheten. Du kan återställa de ringsignalerna genom att öppna itunes.com/restore-tones på din iOS-enhet.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=sv_SE

iOS 8.1.1

Den här uppdateringen innehåller buggfixar, förbättrad stabilitet och förhöjda prestanda för iPad 2 och iPhone 4s.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=sv_SE

iOS 8.1

Den här uppdateringen innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar, bland annat:

• Bilder innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar.

• Lägger till iCloud-bildbibliotek i beta.

• Lägger till albumet Kamerarulle i appen Bilder och i Min bildström om iCloud-bildbibliotek inte är aktiverat.

• Varnar om enheten får ont om ledigt utrymme innan du spelar in tidsförskjutningsvideor.

• Meddelanden innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar.

• Lägger till möjligheten för iPhone-användare att skicka och ta emot SMS- and MMS-meddelanden på iPad och Mac.

• Löser ett problem som gjorde att sökningar ibland inte visade några träffar.

• Fixar en bugg som gjorde att lästa meddelanden inte markerades som lästa.

• Löser problem med gruppmeddelanden.

• Löser problem med Wi-Fi-prestanda som kunde uppstå vid anslutning till en del basstationer.

• Löser ett problem som kunde förhindra anslutning till en del handsfree-enheter via Bluetooth.

• Fixar buggar som kunde göra att skärmrotering slutade fungera.

• Lägger till en inställning som låter dig välja mellan att använda 2G, 3G eller LTE för mobildata.

• Löser ett problem i Safari som gjorde att en del videor inte kunde spelas upp.

• Lägger till AirDrop-stöd för Passbook-kuponger.

• Lägger till en inställning som gör det möjligt att aktivera diktering i tangentbordsinställningarna, separat från Siri.

• Gör det möjligt för HealthKit-appar att komma åt data i bakgrunden.

• Hjälpmedel innehåller förbättringar och buggfixar.

• Löser ett problem som hindrade Guidad åtkomst från att fungera.

• Fixar en bugg som gjorde att VoiceOver inte fungerade med tangentbord från tredje part.

• Förbättrar stabilitet och ljudkvalitet vid användning av MFi-hörapparater med iPhone 6 och iPhone 6 Plus.

• Löser ett problem med VoiceOver som gjorde att tonvalsuppringning fastnade på en ton tills ett annat nummer slogs.

• Förbättrar tillförlitlighet vid användning av handskrift, Bluetooth-tangentbord och punktskriftsdisplayer med VoiceOver.

• Löser ett problem som förhindrade användning av en OS X-cacheserver för iOS-uppdateringar.

En del funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller områden.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på http://support.apple.com/kb/HT1222?viewlocale=sv_SE