Om dina AirPods inte ansluter

Läs om vad du kan göra om du behöver hjälp med att ansluta dina AirPods.

Ansluta till iPhone, iPad och iPod touch

1. Kontrollera att iOS-enheten har den senaste iOS-versionen. Din enhet behöver ha iOS 12.2 eller senare. Om du har AirPods (1:a generationen) måste din enhet ha iOS 10 eller senare.
  2. Läs om vad du kan göra om bara en av dina AirPods fungerar.
  3. Öppna Kontrollcenter och kontrollera att Bluetooth är aktiverat.
  4. Sätt båda AirPods i laddningsfodralet och kontrollera att båda AirPods laddas. Läs om vad du kan göra om dina AirPods eller fodralet inte laddas.
  5. Kontrollera att du väljer dina AirPods som ljudenhet.
  6. Stäng locket, vänta 15 sekunder och öppna det sedan igen. Statuslampan ska blinka vitt, vilket betyder att dina AirPods är redo att ansluta.
  7. Tryck och håll ned inställningsknappen på fodralets baksida om dina AirPods inte ansluter. Håll ned inställningsknappen tills du ser statuslampan blinka vitt, sedan gult och sedan blinka vitt kontinuerligt.
  8. Öppna fodralet, med dina AirPods inuti, och håll det bredvid iPhone-enheten.
  9. Följ stegen som visas på iOS-enhetens skärm.
  10. Testa dina AirPods. Om du fortfarande inte kan ansluta nollställer du dina AirPods.

Ansluta till din Mac

Om du använder AirPods (2:a generationen) ser du till att din Mac har macOS 10.14.4 eller senare. Om du använder AirPods (1:a generationen) ser du till att din Mac har macOS Sierra eller senare.

Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Bluetooth. Om dina AirPods visas i listan över enheter* men inte ansluter tar du bort dina AirPods från listan:

1. Välj dina AirPods i listan med enheter.
  2. Klicka på X till höger om dina AirPods.

Lägg till dina AirPods på nytt i listan över enheter i Bluetooth-inställningar:

1. Sätt båda AirPods i laddningsfodralet.
  2. Öppna laddningsfodralets lock i närheten av din Mac.
  3. Välj dina AirPods i listan över enheter och klicka på Anslut.

Testa dina AirPods. Om du fortfarande inte kan ansluta nollställer du dina AirPods.

* Om dina AirPods inte visas i Bluetooth-inställningar ställer du in dina AirPods med din Mac.