Om dina AirPods eller AirPods Pro inte ansluter

Läs om vad du ska göra om du behöver hjälp med att ansluta dina AirPods eller AirPods Pro till din iPhone, iPad eller Mac.

Om det inte går att ansluta till din iPhone eller iPad

1. Uppdatera din iPhone eller iPad till den senaste versionen av iOS eller iPadOS.

2. Sätt båda dina AirPods i laddningsetuiet och kontrollera att båda dina AirPods laddas.

3. Gå till Inställningar > Bluetooth för att kontrollera att Bluetooth är aktiverat.

4. Om dina AirPods är anslutna kontrollerar du att de är valda som din ljudenhet. Om dina AirPods visas i listan över enheter men inte ansluter ska du gå vidare till nästa steg.

5. Stäng locket, vänta 15 sekunder och öppna det sedan igen.

6. Tryck på och håll ned inställningsknappen på baksidan på laddningsetuiet i upp till 10 sekunder. Statuslampan på framsidan av laddningsetuiet ska blinka vitt, vilket betyder att dina AirPods är redo att anslutas.

airpods-airpods-pro-setup-button-callout
  7. Håll laddningsetuiet med dina AirPods inuti och öppet lock bredvid din iPhone eller iPad.

8. Följ stegen på skärmen på din iPhone eller iPad.

9. Om du fortfarande inte kan ansluta nollställer du dina AirPods eller så kontaktar du Apple-supporten.

Om du inte kan ansluta till din Mac

1. Uppgradera din Mac så att du har den senaste versionen av macOS.

2. Sätt båda dina AirPods i laddningsetuiet och kontrollera att båda dina AirPods laddas.

3. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Bluetooth för att kontrollera att Bluetooth är aktiverat.

4. Om dina AirPods är anslutna kontrollerar du att de är valda som din ljudenhet. Om dina AirPods visas i listan över enheter men inte ansluter klickar du på krysset till höger om dina AirPods för att ta bort dem från listan.

5. Stäng locket, vänta 15 sekunder och öppna det sedan igen.

6. Tryck och håll ned inställningsknappen på laddningsetuiet i upp till 10 sekunder. Statuslampan ska blinka vitt, vilket betyder att dina AirPods är redo att ansluta.

7. Håll laddningsetuiet med dina AirPods inuti och med öppet lock nära din Mac.

8. Följ anvisningarna på skärmen på din Mac.

9. Om du fortfarande inte kan ansluta nollställer du dina AirPods eller så kontaktar du Apple-supporten.

Läs mer

Anslut dina AirPods Max till din iPhone eller iPad eller anslut dina AirPods Max till din Mac.