Kollektivtrafik med Apple Pay

Det har aldrig varit lättare eller mer praktiskt att åka kollektivtrafik. Läs om var och hur du betalar med din iPhone eller Apple Watch.

Kollektivtrafik i dessa länder och regioner

Här kan du betala för kollektivtrafik med en iPhone eller Apple Watch som fungerar med Apple Pay:

Kina

• Beijing: Beijing Transit-kort*
  • Guangzhou: UnionPay (CUP)-kreditkort
  • Hangzhou: UnionPay (CUP) kredit- och betalkort
  • Shanghai: Shanghai Transit-kort*

Japan

All typ av kollektivtrafik som godkänner Suica

Ryssland

Storbritannien

USA

Betala för din resa

Så här betalar du resan med Apple Pay, utom om du använder Express Transit. Läs om hur du använder Express Transit med Apple Pay i Japan eller i Beijing eller Shanghai i Kina.

Med iPhone 8 eller tidigare

1. Kontrollera att enheten är påslagen innan du går igenom spärren. Den behöver inte vara ansluten till ett nätverk.
  2. När du närmar dig en spärr eller går ombord på en buss dubbeltrycker du på hemknappen när låsskärmen visas.
  3. Lägg fingret på Touch ID. Meddelandet Håll nära läsaren visas på skärmen.
  4. Håll din iPhone nära den kontaktfria läsaren på spärren inom en minut.

Efter ett ögonblick visas Klar och en bock på bildskärmen.

Med din iPhone X eller senare

1. Kontrollera att enheten är påslagen innan du går igenom spärren. Den behöver inte vara ansluten till ett nätverk.
  2. Dubbeltryck på sidoknappen när du närmar dig en spärr eller går på bussen.
  3. Titta snabbt på din iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR för att autentisera med Face ID eller ange din lösenkod.
  4. Håll toppen av din iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR nära den kontaktfria läsaren på spärren.

Efter ett ögonblick visas Klar och en bock på bildskärmen.

På iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR är expresskort med strömsparläge tillgängligt i upp till fem timmar när din iPhone behöver laddas. Du kan trycka på sidoknappen för att kontrollera om expresskort är tillgängligt när din iPhone behöver laddas. Om du gör detta ofta kan batteritiden minska avsevärt för expresskort. Om du väljer att stänga av din iPhone är inte funktionen tillgänglig.

Med Apple Watch

1. Dubbeltryck på sidoknappen.
  2. Håll skärmen på din Apple Watch inom 2,5 cm från den kontaktfria läsaren.
  3. Vänta tills du känner ett lätt tryck. Titta på demon för att se hur det fungerar.

* Inte alla kollektivtrafikkort stöds. Kontrollera med kortutgivaren för information om vilka kollektivtrafikkort som du kan använda med Apple Pay. Express Transit med Apple Pay är för närvarande i betaversion i Beijing och Shanghai.