Här kan du åka kollektivt med Apple Pay

Läs om var du kan använda Apple Pay för att betala för kollektivtrafik på din iPhone och Apple Watch och var du kan använda läget Expresskollektivtrafik.

Använda Apple Pay för att åka kollektivt

Det finns två metoder som du kan använda för att åka kollektivt med Apple Pay:

Se var du kan använda varje metod för att åka kollektivt med Apple Pay:

Här kan du använda Apple Pay för kollektivtrafik med läget Expresskollektivtrafik

Du kan använda läget Expresskollektivtrafik för att betala för resor med Apple Pay i dessa länder eller regioner. Beroende på ditt kollektivtrafikföretag kan du kanske ställa in ett kort i Wallet för läget Expresskollektivtrafik* eller använda läget Expresskollektivtrafik med ett betalkort i Wallet.

*Alla kollektivtrafikkort stöds inte. Kontrollera med kortutgivaren för information om vilka kollektivtrafikkort som du kan använda med Apple Pay.

Japan

• All typ av kollektivtrafik som godkänner Suica

USA

Här kan du använda Apple Pay för kollektivtrafik utan läget Expresskollektivtrafik

Om du inte använder läget Expresskollektivtrafik behöver du autentisera ditt köp på stationen eller i spärren med Face ID, Touch ID eller en lösenkod. Här följer några ytterligare länder och regioner där du kan betala för kollektivtrafik med ett betalkort i Wallet på din iPhone och Apple Watch utan att använda läget Expresskollektivtrafik:**

Australien

Ryssland

Kanada

• Vancouver: TransLink

Kina, fastlandet

• Guangzhou: UnionPay (CUP)-kreditkort
  • Hangzhou: UnionPay (CUP) kredit- och betalkort

Storbritannien

London: Transport for London (TfL)

USA

**Fråga ditt kollektivtrafikföretag om de har stöd för betalning med Apple Pay.