Använda ett annat Apple-ID för att dela inköp med Familjedelning

Vill du använda ett annat Apple-ID än det du bekräftade när du ställde in Familjedelning? Inga problem. Gör bara så här.

Med inköpsdelning bekräftar du det Apple-ID du vill använda för att dela köp i iTunes, Apple Books och App Store med din familj. Sedan har dina familjemedlemmar tillgång till alla inköp kopplade till det konto du bekräftat. Om du vill använda ett annat Apple-ID än det du valt när du registrerade dig är det enkelt att ändra i inställningarna för Familjedelning på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] > Familjedelning. I iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud > Familj.
  2. Tryck på ditt namn i listan Familjemedlemmar.
  3. Tryck på ditt Apple-ID.
    iPhone visar familjens köp och musik
  4. Ange det Apple-ID och lösenord som du vill använda.
  5. Tryck på Bekräfta konto.

På Mac-datorn

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Hantera familj och klicka sedan på ditt namn i listan Familjemedlemmar.
  3. Under Familjeinköp klickar du på Ändra konto.
  4. Ange det Apple-ID och lösenord som du vill använda.
  5. Tryck på Nästa och följ instruktionerna på skärmen.

Listan Familjemedlemmar i iCloud på en Mac

När du har ändrat Apple-ID börjar du dela från det nya kontot. Dina familjemedlemmar kan inte komma åt eller hämta inköp från ditt tidigare konto. De kan inte heller använda DRM-skyddad musik, filmer, TV-serier, böcker, appar eller köp i program som tidigare hämtats från det kontot. Och om du köpt en Apple Music-familjeprenumeration på ditt tidigare konto kommer din familj inte länge att ha tillgång till den prenumerationen.

Du kan ändra det Apple-ID du använder med din Familjedelningsgrupp en gång var 90:e dag.