Använda ett annat Apple-ID för att dela inköp med Familjedelning

Om du har mer än ett Apple-ID och vill använda ett annat för att dela inköp ändrar du inställningarna för Familjedelning.

Ändra det Apple-ID som du använder för att dela inköp på din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] och klicka sedan på Familjedelning.
  2. Tryck på ditt namn.
  3. Tryck på Konto.
    iPhone som visar kontot för Karina Cavanna, en förälder/vårdnadshavare.
  4. Radera det Apple-ID som visas och ange sedan det Apple-ID och lösenord som du vill använda.
  5. Tryck på Använd det här kontot.

Ändra det Apple-ID som du använder för att dela inköp på din Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.
  2. Klicka på Familjedelning och sedan på Detaljer bredvid ditt namn i listan Familjemedlemmar.
  3. Klicka på Redigera.
  4. Klicka på Ändra.
    Mac som visar medieköp och prenumerationsalternativ för Karina Cavanna, en förälder/vårdnadshavare.
  5. Ange det Apple-ID och lösenord som du vill använda.
  6. Tryck på Nästa och följ instruktionerna på skärmen.

Vad händer när du ändrar det Apple-ID som används för att dela medieköp och prenumerationer?

När du ändrar det Apple-ID som du använder för Familjedelning kan dina familjemedlemmar inte komma åt eller hämta köp från ditt tidigare konto. De kan inte heller använda DRM-skyddad musik, filmer, tv-serier, böcker, appar eller köp i appar som tidigare har hämtats från det kontot. Och om du använde det tidigare kontot för att köpa en Apple Music-familjeprenumeration har din familj inte längre tillgång till den prenumerationen.

Du kan ändra det Apple-ID du använder med din Familjedelningsgrupp en gång var 90:e dag.