Om träningstyper

Appen Träning på din Apple Watch har flera träningstyper som du kan använda för att hålla koll på din träning.

Gång

Välj Gång, inne om du går på ett löpband. Välj Gång, ute för aktiviteter som att vandra längs en bana eller i parken.

Beroende på vilken Apple Watch du har kan du behöva ta med dig iPhone:

• Apple Watch Series 2 eller senare: Förbättra noggrannheten genom att få ihop minst 20 minuter gång utomhus med appen Träning.
  • Apple Watch Series 1 eller tidigare: Förbättra noggrannheten genom att ta med dig iPhone och få ihop minst 20 minuter gång utomhus med appen Träning.

Läs om att kalibrera Apple Watch.

Löpning

Välj Löpning, inne om du springer på ett löpband. Välj Löpning, ute för aktiviteter som att springa på en bana eller längs en led.

Beroende på vilken Apple Watch du har kan du behöva ta med dig iPhone:

• Apple Watch Series 2 eller senare: Förbättra noggrannheten genom att få ihop minst 20 minuter löpning utomhus med appen Träning.
  • Apple Watch Series 1 eller tidigare: Förbättra noggrannheten genom att ta med dig iPhone och få ihop minst 20 minuter utomhuslöpning med appen Träning.

Läs om att kalibrera Apple Watch.

Cykelträning

Välj Cykling, inne för aktiviteter som spinningklasser eller att cykla på en träningscykel. Välj Cykling, ute om du cyklar utomhus.

Beroende på vilken Apple Watch du har kan du behöva ta med dig iPhone:

• Apple Watch Series 2 eller senare: Klockan har en inbyggd GPS för att räkna ut och visa din hastighet och distans, så du behöver inte ta med dig din iPhone när du tränar.
  • Apple Watch Series 1 eller tidigare: Ta med din iPhone för att se hastighet och distans.

Elliptisk

Välj Elliptisk om du använder en crosstrainer eller liknande aktiviteter.

Rodd

Välj Rodd om du använder en roddmaskin eller liknande aktiviteter.

Trappmaskin

Välj Trappmaskin om du använder en trappmaskin.

HIIT (Högintensiv intervallträning)

Välj HIIT för cykler med intensiv träning följt av kortare perioder vila eller återhämtning. Till exempel kanske du hoppar hopprep i 45 sekunder, vilar i 30 sekunder och därefter börjar om.

Vissa av de oregelbundna rörelserna vid HIIT-träning kommer kanske att förhindra pulsmätning. Om pulsen inte är tillgänglig registreras fortfarande kalorier med den inbyggda accelerometern. Om du inte får pålitlig pulsmätning under HIIT-träning kan du ansluta Apple Watch till ett Bluetooth-band runt bröstkorgen.

Simträning

Med Apple Watch Series 2 eller senare1 kan du välja Poolsimning eller Natursimning. När träningen startar låses skärmen automatiskt för att förhindra oavsiktliga tryck från vattendroppar.

Så här avslutar du träningen och låser upp skärmen:

1. Tryck på Digital Crown och sidoknappen samtidigt för att pausa träningen.
  2. Torka skärmen. Om skärmen är blöt kan vattnet orsaka oavsiktliga tryckningar.
  3. Vrid på Digital Crown för att låsa upp skärmen och rensa Apple Watch från vatten. Apple Watch-enheten avger ett ljud och du kan få vatten på handleden.
  4. Svep till höger och tryck på Avsluta.

Så här mäter Apple Watch varje träningspass:

• Poolsimning: När du startar ett träningspass ser du till att ställa in rätt längd på bassängen för att hjälpa Apple Watch mäta antal längder och distans. GPS används inte under Poolsimning och vatten kan förhindra pulsmätning men kalorier, längder och avstånd registreras fortfarande med den inbyggda accelerometern.
  • Natursimning: GPS-funktionen anger endast distansen när du simmar fristil. Vatten kan förhindra pulsmätningen men kalorier registreras fortfarande med den inbyggda accelerometern.

Signalstyrkan på Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) kan påverkas vid träningarna Poolsimning och Natursimning.

Rullstolsträning

Om du använder en manuell rullstol kan du välja Rullstol, ute i gånghastighet eller Rullstol, ute i löpningshastighet. Du bör välja det som stämmer bäst med din aktivitet men du behöver inte hålla ett stadigt tempo, och du kan ha blandade hastigheter i båda träningarna. Om du väljer det ena för träningspass som utförs i ungefärlig gånghastighet och det andra för träningspass som utförs i ungefärlig löphastighet, blir det lättare att hålla reda på dina träningar i appen Aktivitet.

Så här mäter Apple Watch din aktivitet:

• Apple Watch Series 2 eller senare optimerar spårning av träning som utförs genom förflyttning av en rullstol i gång- eller löpningshastighet. Klockan har även inbyggd GPS, så du behöver inte ta med din iPhone.
  • Apple Watch Series 1 eller tidigare optimerar spårning av träning som utförs genom att köra en rullstol i gång- eller löphastighet. Ta med iPhone för att se takt och avstånd.
  • Båda rullstolsträningarna mäter tid, takt, avstånd, kalorier och puls. Välj Annan för att mäta tid, kalorier och puls för träningar som handcykling och rullstolsbasket.
  • Resultatet av båda träningstyperna med rullstol skickas till appen Aktivitet.

Om du inte ser dessa träningsalternativ kanske du behöver uppdatera din information:

1. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten.
  2. Tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på Hälsa.
  3. Tryck på Ändra och sedan på Rullstol och välj Ja.
  4. Tryck på Klar.

Annan

Välj Annan om du inte hittar en träningstyp som passar. Om du använder typen Annan tjänar du motsvarigheten till en rask promenad i kalorier eller kilojoule om sensoravläsningar inte är tillgängliga.

I slutet av ett träningspass av typen Annan kan du välja att namnge träningen. Det gör det lättare att kategorisera träningstyper som dans.