Om träningstyper

Läs om olika träningsformer du kan använda för att hålla koll på din form med appen Träning på din Apple Watch.

Gång

Välj Gång, inne om du går på ett löpband eller när du går inomhus, till exempel på en inomhusbana eller i ett köpcenter. Om du vill förbättra precisionen för tempo och distans för gång inomhus, får du först ihop minst 20 minuter av utomhusgång med appen Träning för att kalibrera klockan. Ta med dig din iPhone med Apple Watch Series 1 eller tidigare för att kalibrera.

Välj Gång, ute för aktiviteter som att vandra längs en bana eller i parken. Beroende på vilken Apple Watch du har kan du behöva ta med dig din iPhone för att registrera vissa värden:

• Tempo och distans: Apple Watch Series 2 eller senare har inbyggd GPS som håller koll på de här värdena och visar en karta över din gång i träningssammanfattningen på iPhone. Ta med dig din iPhone och använd dess GPS om du har en Apple Watch Series 1 eller tidigare. Om du inte vill ta med din iPhone med Apple Watch Series 1 eller tidigare kan du ändå hålla koll på tempo och distans för träningen. Om du vill förbättra precisionen för de här värdena, tar du först med dig din iPhone och får ihop minst 20 minuter av utomhusgång med appen Träning för att kalibrera klockan.
  • Höjd: Apple Watch Series 3 eller senare har en inbyggd höjdmätare för att mäta det här värdet. Ta med dig din iPhone med Apple Watch Series 2 eller tidigare för att hålla koll på höjden.

Läs om att kalibrera Apple Watch.

Löpning

Välj Gång, inne om du springer på ett löpband eller springer inomhus. Om du vill förbättra precisionen för tempo och distans för inomhuslöpning, får du först ihop minst 20 minuter av utomhuslöpning med appen Träning för att kalibrera klockan. Ta med dig din iPhone med Apple Watch Series 1 eller tidigare för att kalibrera.

Välj Löpning, ute för aktiviteter som att springa på en bana, längs en led eller en väg. Beroende på vilken Apple Watch du har kan du behöva ta med dig din iPhone för att registrera vissa värden:

• Tempo och distans: Apple Watch Series 2 eller senare har inbyggd GPS som mäter de här värdena och visar en karta över din utomhuslöpning i träningssammanfattningen på iPhone. Ta med dig din iPhone och använd dess GPS om du har en Apple Watch Series 1 eller tidigare. Om du inte vill ta med din iPhone med Apple Watch Series 1 eller tidigare kan du ändå hålla koll på tempo och distans för träningen. Om du vill förbättra precisionen för de här värdena, tar du först med dig din iPhone och får ihop minst 20 minuter av utomhusgång med appen Träning för att kalibrera klockan.
  • Höjd: Apple Watch Series 3 eller senare har en inbyggd höjdmätare för att hålla koll på det här värdet. Ta med dig din iPhone med Apple Watch Series 2 eller tidigare för att hålla koll på höjden.

Läs om att kalibrera Apple Watch.

Cykling

Välj Cykling, inne för aktiviteter som spinningklasser eller att cykla på en träningscykel. Välj Cykling, ute om du cyklar utomhus.

Beroende på vilken Apple Watch du har kan du behöva ta med dig din iPhone för att registrera vissa värden:

• Hastighet och distans: Apple Watch Series 2 eller senare har inbyggd GPS som mäter de här värdena och visar en karta över din utomhuscykling i träningssammanfattningen på din iPhone. Ta med dig din iPhone med Apple Watch Series 1 eller tidigare för att hålla koll på hastighet och distans.
  • Höjd: Apple Watch Series 3 eller senare har en inbyggd höjdmätare för att mäta det här värdet. Ta med dig din iPhone med Apple Watch Series 2 eller tidigare för att hålla koll på höjden.

Elliptisk

Välj Elliptisk om du använder en crosstrainer eller liknande aktiviteter.

Rodd

Välj Rodd om du använder en roddmaskin eller liknande aktiviteter.

Trappmaskin

Välj Trappmaskin om du använder en trappmaskin.

HIIT (Högintensiv intervallträning)

Välj HIIT för cykler med intensiv träning följt av kortare perioder vila eller återhämtning. Till exempel kanske du hoppar hopprep i 45 sekunder, vilar i 30 sekunder och därefter börjar om.

Vissa av de oregelbundna rörelserna vid HIIT-träning kommer kanske att förhindra pulsmätning. Om pulsen inte är tillgänglig registreras fortfarande kalorier med den inbyggda accelerometern. Om du inte får pålitlig pulsmätning under HIIT-träning kan du ansluta Apple Watch till ett Bluetooth-band runt bröstkorgen.

Vandring

Välj Vandring om du vill följa upp tempo, distans, höjdökning och kaloriförbränning. Du kan se hur högt du har klättrat i realtid under träningen, och den totala höjdökningen i slutet av träningen.

Apple Watch Series 3 eller senare har en inbyggd höjdmätare för att beräkna höjden så du behöver inte ta med din iPhone när du tränar. Ta med dig din iPhone med Apple Watch Series 2 eller tidigare för att hålla koll på höjden.

Yoga

Välj Yoga om du vill mäta alla typer av yoga, från återhämtningsyoga till poweryoga och vinyasayoga.

Simning

Med Apple Watch Series 2 eller senare kan du välja Poolsimning eller Natursimning. När träningen startar låses skärmen automatiskt för att förhindra oavsiktliga tryckningar från vattendroppar.

Så här avslutar du träningen och låser upp skärmen:

1. Tryck på Digital Crown och sidoknappen samtidigt för att pausa träningen.
  2. Torka skärmen. Om skärmen är blöt kan vattnet orsaka oavsiktliga tryckningar.
  3. Vrid på Digital Crown för att låsa upp skärmen och rensa Apple Watch från vatten. Apple Watch-enheten avger ett ljud och du kan få vatten på handleden.
  4. Svep till höger och tryck på Avsluta.

Så här mäter Apple Watch varje träningspass:

• Poolsimning: När du startar ett träningspass ser du till att ställa in rätt längd på bassängen för att hjälpa Apple Watch mäta antal längder och distans. GPS används inte under Poolsimning och vatten kan förhindra pulsmätning men kalorier, längder och avstånd registreras fortfarande med den inbyggda accelerometern.
  • Natursimning: GPS-funktionen anger endast distansen när du simmar fristil. Vatten kan förhindra pulsmätningen men kalorier registreras fortfarande med den inbyggda accelerometern.

Mobiltäckningen på Cellullar-modeller av Apple Watch kan påverkas vid Poolsimning och Natursimning.

Rullstol

Om du använder en manuell rullstol kan du välja Rullstol, ute i gånghastighet eller Rullstol, ute i löpningshastighet. Du bör välja det som stämmer bäst med din aktivitet men du behöver inte hålla ett stadigt tempo, och du kan ha blandade hastigheter i båda träningarna. Om du väljer det ena för träningspass som utförs i ungefärlig gånghastighet och det andra för träningspass som utförs i ungefärlig löphastighet, blir det lättare att hålla reda på dina träningar i appen Aktivitet.

Så här mäter Apple Watch din aktivitet:

• Apple Watch Series 2 eller senare optimerar spårning av träning som utförs genom förflyttning av en rullstol i gång- eller löpningshastighet. Klockan har även inbyggd GPS, så du behöver inte ta med din iPhone.
  • Apple Watch Series 1 eller tidigare optimerar spårning av träning som utförs genom att köra en rullstol i gång- eller löphastighet. Ta med iPhone för att se takt och avstånd.
  • Båda rullstolsträningarna mäter tid, takt, avstånd, kalorier och puls. Välj Annan för att mäta tid, kalorier och puls för träningar som handcykling och rullstolsbasket.
  • Resultatet av båda träningstyperna med rullstol skickas till appen Aktivitet.

Om du inte ser dessa träningsalternativ kanske du behöver uppdatera din information:

1. Öppna appen Apple Watch på iPhone-enheten.
  2. Tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på Hälsa.
  3. Tryck på Ändra och sedan på Rullstol och välj Ja.
  4. Tryck på Klar.

Annan

Välj Annan om du inte hittar en träningstyp som passar. Om du använder typen Annan tjänar du motsvarigheten till en rask promenad i kalorier eller kilojoule om sensoravläsningar inte är tillgängliga.

I slutet av ett träningspass av typen Annan kan du välja ett namn på träningen bland en lista med alternativ. Det gör det lättare att kategorisera träningstyper som dans, styrketräning eller korsträning.

1. Starta ett träningspass och välj Annan.
  2. När du är klar sveper du till höger och trycker sedan på Avsluta.
  3. Tryck på Namnge träning.
  4. Tryck på en typ av träning och tryck sedan på Spara.