Arbeta med bilder i Clips på din iPhone, iPad eller iPod touch

Du kan lägga till bilder i din video och ge dem liv genom att panorera eller zooma dem.

Du kan ta en bild med Clips eller välja en bild från Bilder-biblioteket. Du kan också spela in videoklipp och kombinera dem med bilder för att skapa ett videomontage.

Öppna eller skapa en video

1. Hitta och öppna Clips*. Den senaste videon du arbetade med öppnas automatiskt.
  2. För att skapa en ny video trycker du på  i det övre vänstra hörnet och trycker sedan på . För att öppna en sparad video sveper du för att se dina sparade videor, trycker på videon och trycker sedan på Öppna.

* Hittar du inte appen Clips? Gå till hemskärmen och svep till höger tills en skärm med ett sökfält visas högst upp. Ange sedan Clips i sökfältet. Ser du fortfarande inte appen? Du kanske har tagit bort den. Läs om hur du återskapar en app som du har tagit bort.

Ta en bild eller välj en från biblioteket

Kamerafunktionerna är bekvämt placerade precis över inspelningsknappen:

• Sätt på eller stäng av LED-blixten på din iPhone eller iPod touch.
  • Ta en bild som du kan lägga till i din video
  • Växla mellan huvudkameran och selfie-kameran.

Välj en bild från Bilder-bibliotek genom att trycka på Bibliotek och sedan på bilden du vill lägga till i videon. När du är klar trycker du på och håller ned inspelningsknappen för att lägga till den i videon du håller på med.

Lägga till, panorera och zooma bilden

1. Tryck och håll in  så lång tid du vill att bilden ska visas i videon. Eller svep uppåt på inspelningsknappen för att låsa den i inspelningsläge.
  2. Nyp och dra bilden på skärmen för att flytta bilden. Clips spelar in rörelserna in i videon och optimerar dem automatiskt för att få dem att se jämna ut.
  3. Släpp inspelningsknappen för att stoppa. Om knappen är låst i inspelningsläge trycker du på den. Bilden läggs till i tidslinjen längst ned på skärmen. Om du lagt till en bild i en video som redan har klipp kommer bilden att läggas till efter övriga klipp.
  4. Tryck på  för att förhandsvisa bilden.
  5. Om du vill ändra längden på tiden då bilden visas kan du trimma klippet:
    • Tryck på bilden i tidslinjen och sedan på
    • Dra markörerna för start och stopp för att ställa in början och slut på klippet.
    • Tryck på Använd
  6. Om du vill ta bort bilden från tidslinjen väljer du bilden i tidslinjen längst ned på skärmen och trycker sedan på .