Gör Apple Watch redo för service

Så här skyddar du din information och sparar tid innan du skickar din Apple Watch per post eller lämnar in den för service.

Innan du skickar din Apple Watch till oss

Om enheten inte aktiveras eller svarar slutför du så många av dessa steg som möjligt.

Ta bort parkopplingen till Apple Watch

När du tar bort parkopplingen försöker din iPhone att skapa en säkerhetskopia av din Apple Watch. När din enhet kommer tillbaka från service kan du använda säkerhetskopian för att återskapa din Apple Watch.

Följ dessa steg för att ta bort parkopplingen till dina enheter:

1. Placera din Apple Watch och iPhone-enheten nära varandra.
  2. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.
  3. Tryck på din klockas namn längst upp på skärmen.
  4. Tryck på knappen Info  bredvid den enhet vars parkoppling du vill ta bort.
  5. Tryck på Ta bort parkoppling. För mobilnätsmodeller trycker du på Ta bort [operatör]-abonnemang.
  6. Ange ditt Apple-ID-lösenord. Om du har glömt ditt Apple-ID-lösenord kan du nollställa det
  7. Tryck en gång till för att bekräfta.

Om du inte har din iPhone men din Apple Watch fungerar kan du radera allt innehåll och alla inställningar på din Apple Watch. Tryck på Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och alla inställningar på din Apple Watch. För mobilnätsmodeller trycker du på Radera allt för att ta bort ditt abonnemang.

Ta bort armbandet till Apple Watch

Ta bort ditt Apple Watch-armband och andra tillbehör när du skickar in din Apple Watch för service eftersom dessa inte skickas tillbaka till dig.

Läs om hur du tar bort ditt armband. Glöm inte att ta isär länkarna om du har ett länkarmband innan du tar bort det.

Skicka in din Apple Watch

Om du har skickat en reparationsbegäran bör du ha fått instruktioner om hur du skickar in din Apple Watch per post. Om du redan har fått en ersättningsenhet följer du dessa steg för att ställa in den

Om du inte har skapat en reparationsbegäran väljer du mellan servicealternativen som är tillgängliga i ditt område: gör en bokning i en Apple Store-butik, hitta en auktoriserad Apple-servicepartner eller skapa en reparation per post. Ordna service för din Apple Watch.

Det kan ta mellan tre och fem dagar innan din Apple Watch kommer tillbaka från service.

Innan du lämnar in din Apple Watch

Du kan boka en tid innan du besöker en serviceplats, till exempel en Apple Store-butik, en auktoriserad Apple-servicepartner eller en operatör. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID för att boka tid.

Förbereda för service

Gör så här. Om enheten inte startas eller svarar borde du slutföra så många av dessa steg som möjligt:

1. Uppdatera din Apple Watch till den senaste versionen av watchOS.
  2. Uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS.
  3. Säkerhetskopiera din iPhone. Din iPhone-säkerhetskopia innehåller också en säkerhetskopia av din Apple Watch
  4. Ladda både din iPhone och Apple Watch.

Se till att du har med dig följande när du kommer in för service:

• Din Apple Watch
  • Den iPhone som du använder med din klocka
  • Strömkablarna och adaptrarna
  • Ditt Apple-ID samt lösenord (För en del reparationer måste du ha lösenordet till ditt Apple-ID för att radera enheten och stänga av Hitta min iPhone.)
  • Ditt kvitto (om möjligt, ifall servicen kräver inköpsbevis)
  • Någon typ av legitimation, som körkort, pass eller annan id-handling

Lämna in din Apple Watch

När du kommer till en butik inspekterar en tekniker din enhet. Om din enhet måste skickas till ett Apple-reparationscenter för service måste du ta bort parkopplingen. När du tar bort parkopplingen försöker din iPhone att skapa en säkerhetskopia av din Apple Watch. När din enhet kommer tillbaka från service kan du använda säkerhetskopian för att återskapa din Apple Watch.

Det kan ta mellan tre och fem dagar innan din Apple Watch kommer tillbaka från service.