Gör Apple Watch redo för service

Så här skyddar du din information och sparar tid innan du skickar din Apple Watch per post eller lämnar in den för service.

Innan du skickar din Apple Watch till oss

Om enheten inte slås på eller svarar slutför du så många steg som möjligt.

Ta bort parkopplingen till din Apple Watch

När du tar bort parkopplingen försöker din iPhone att skapa en säkerhetskopia av din Apple Watch. När din enhet kommer tillbaka från service kan du använda säkerhetskopian till att återskapa din Apple Watch.

Följ dessa steg för att ta bort parkopplingen för dina enheter:

1. Placera din Apple Watch och iPhone-enheten nära varandra.
  2. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.
  3. Tryck på din klockas namn längst upp på skärmen.
  4. Tryck på infoknappen  bredvid den enhet vars parkoppling du vill ta bort.
  5. Tryck på Ta bort parkoppling. För Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) eller Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) trycker du på Ta bort [operatör]-abonnemanget.
  6. Ange ditt Apple ID-lösenord. Om du har glömt ditt Apple-ID-lösenord kan du nollställa det
  7. Tryck en gång till för att bekräfta.

Om du inte har din iPhone men din Apple Watch fungerar kan du radera allt innehåll och alla inställningar på din Apple Watch. På din Apple Watch trycker du på Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och alla inställningar. För Apple Watch Series 4 (GPS + Cellular) eller Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) trycker du på Radera allt för att ta bort ditt abonnemang.

Ta bort armbandet till Apple Watch

Du behöver inte skicka in ditt Apple Watch-armband eller andra tillbehör.

Läs om hur du tar bort ditt armband. Om du har ett länkarmband ska du komma ihåg att ta isär länkarna innan du tar bort armbandet.

Skicka in din Apple Watch

Om du har skickat en reparationsbegäran bör du ha fått instruktioner om hur du skickar in din Apple Watch. Om du redan har fått en ny Apple Watch i utbyte använder du dessa steg för att ställa in den

Om du inte har fått instruktioner eller inte har skickat en reparationsbegäran kontaktar du Apple-supporten.

Det kan ta mellan tre och fem dagar innan din Apple Watch kommer tillbaka från service.

Innan du lämnar in din Apple Watch

Du kan boka en tid innan du besöker en serviceplats som en Apple Store-butik, en auktoriserad Apple-servicepartner eller en operatör. Du kan behöva logga in med ditt Apple-ID när du vill boka en tid.

Förbereda för service

Gör så här. Om enheten inte slås på eller svarar slutför du så många steg som möjligt:

1. Uppdatera din Apple Watch till den senaste versionen av watchOS.
  2. Uppdatera din iPhone till den senaste versionen av iOS.
  3. Säkerhetskopiera din iPhone. Din iPhone-säkerhetskopia innehåller också en säkerhetskopia av din Apple Watch
  4. Ladda både din iPhone och Apple Watch.

Se till att du har med dig följande när du kommer in för service:

• Din Apple Watch
  • iPhone-enheten som du använder med din klocka
  • Strömkablar och adaptrar
  • Ditt Apple-ID samt lösenord (För en del reparationer måste du ha lösenordet till ditt Apple-ID för att radera enheten och stänga av Hitta min iPhone.)
  • Ditt kvitto (om möjligt, ifall servicen kräver inköpsbevis)
  • Någon typ av ID-handling, som körkort, pass eller annan ID-handling

Lämna in din Apple Watch

När du lämnar in din Apple Watch kan du behöva ta bort dess parkoppling. När du tar bort parkopplingen försöker din iPhone att skapa en säkerhetskopia av din Apple Watch. När din enhet kommer tillbaka från service kan du använda säkerhetskopian till att återskapa din Apple Watch.

Det kan ta mellan tre och fem dagar innan din Apple Watch kommer tillbaka från service.