Utöka och zooma arbetsytan i Keynote för Mac

Läs om hur du utökar ytan runt en diabild för att skapa mer arbetsyta.

Om du arbetar med avancerade diabildslayouter kan du utöka ytan runt diabilden för att få mer plats när du arbetar. Du kan använda det extra utrymmet för att lägga till eller anpassa bilder, eller för objekt som du vill flytta till diabilden stegvis under en presentation.

Klicka på Zoom i verktygsfältet och se till att Anpassa till diabild inte är valt. Avmarkera sedan Autocentrera.

Dra valfritt objekt från diabilden. När du drar ett objekt blir ytan större så att det ryms. Du kan utöka ytan så mycket du vill.

Du kan rulla på ytan, eller hålla ned mellanslagstangenten och dra för att panorera ytan.

Om du vill se så mycket av innehållet som möjligt samtidigt väljer du Innehåll > Zooma > Zooma efter innehåll.

Välj Zooma > Autocentrera för att stänga av den utökade arbetsytan. Objekt som du placerat på ytan kanske inte syns men du kan fortfarande välja och ändra dem i objektslistan.

Ett Keynote-dokumentfönster med ett objekt utanför diabilden på den utökade arbetsytan. Rullgardinsmenyn Zooma är öppen med Autocentrera markerat.

När du öppnar en presentation väljs Autocentrera automatiskt, även om det var avmarkerat när du stängde presentationen. Om det fanns innehåll på den utökade ytan kanske det inte syns.