Lyssna på Apple Music i appar och på webbplatser

Med ett Apple Music-medlemskap kan du slå på extra musikfunktioner i appar och på webbplatser.

En del appar och webbplatser har flera sätt att interagera med musik du älskar. Du kanske kan upptäcka en ny favoritartist eller hitta en ny bra spellista till träningen.

Ge appar och webbplatser behörighet att komma åt ditt Apple Music-medlemskap

Appar ber ibland om tillåtelse att slå på Apple Music-funktioner i appar. Tryck på OK för att ge tillgång till ditt bibliotek, dina spellistor och personliga rekommendationer.

På din iPhone, iPad eller iPod touch måste du också ha Musik-appen installerad för att dessa funktioner ska fungera. Om du har tagit bort Musik-appen kan du hämta den igen utan kostnad. Gå till App Store, sök efter Apple Music och tryck sedan på hämtningssymbolen till höger om appens namn.

Om du använder en webbplats från tredje part öppnar du kontoinställningarna och letar efter ett alternativ för att ansluta ditt medlemskap. Först kan du behöva logga in på kontot som du använder med webbplatsen.

Slå på eller stäng av tillgång till Apple Music

På iPhone, iPad eller iPod touch kan du ange vilka appar som har tillgång till din information i Apple Music:

1. Öppna appen Inställningar.
  2. Tryck på Integritet och sedan Media och Apple Music. Då visas en lista med appar som har begärt tillgång.
  3. Slå på eller stäng av apparnas tillgång till ditt medlemskap.

För vissa appar kan du i stället behöva använda Apple Music-appen för att stänga av tillgången. Öppna Apple Music-appen och tryck på För dig. Tryck sedan på din bild eller symbolen Mitt konto längst upp till höger. Bredvid Appar med tillgång trycker du på Redigera. Tryck på raderaknappen vid den app du vill ta bort.

Reglera vilka appar som har tillgång till ditt Apple Music-medlemskap på din Android-enhet

1. Öppna Apple Music-appen.
  2. Tryck på menyknappen .
  3. Tryck på Konto och bläddra sedan ned till Appar med tillgång.
  4. Svep vänster på den app som du vill ta bort och tryck sedan på Radera.

Om vuxet innehåll

Om du inte kan spela upp låtar med vuxet innehåll kanske du har aktiverat begränsningar (föräldrakontroller) för musik på din enhet. Stäng av begränsningar på dina enheter om du vill lyssna på låtar med vuxet innehåll.

Om begränsningar är avstängda på alla dina enheter och du ändå inte kan spela upp låtar med vuxet innehåll kan du behöva aktivera begränsningar för musik och sedan stänga av dem igen.

Läs mer om att använda begränsningar på din iPhone, iPad eller iPod touch eller i iTunes på en pc.

Hantering av DRM-skydd i Apple Music för Microsoft Edge och Internet Explorer

Upphovsrättsinnehavare använder åtkomsttekniken Microsoft PlayReady för att skydda sina immateriella rättigheter, till exempel upphovsrättsskyddat innehåll. Denna tjänst använder PlayReady-teknik för att skydda vissa typer av innehåll. Om PlayReady-tekniken inte lyckas skydda en viss typ av innehåll kan upphovsrättsinnehavare kräva att tjänsten begränsar eller förhindrar leverans av skyddat innehåll till vissa enheter eller vissa pc-program. I vissa fall kan du behöva uppgradera PlayReady-tekniken för att få fortsatt tillgång till tjänstens innehåll. Om du nekar en sådan uppgradering kommer du inte att kunna komma åt innehåll som kräver denna uppdatering.

Du kommer kanske inte att kunna använda dessa funktioner i vissa webbläsare, som Internet Explorer 11, eller i äldre versioner av vissa operativsystem.

Funktionerna i Apple Music kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.