Lyssna på Apple Music i appar och på webbplatser

Med ett Apple Music-medlemskap kan du slå på extra musikfunktioner i appar och på webbplatser.

I en del appar och webbplatser 1kan du interagera med musiken du älskar på flera sätt. Du kanske kan upptäcka nästa stjärna eller hitta en bra låt till träningen.

Ge appar och webbplatser behörighet att komma åt ditt Apple Music-medlemskap

Du kan uppmanas att ge tillåtelse att slå på Apple Music-funktioner i appar. När du får en uppmaning trycker du på OK för att ge tillgång till ditt bibliotek, dina spellistor och personliga rekommendationer.

På iOS-enheter måste du ha Musik-appen installerad för att dessa funktioner ska fungera. Om du har tagit bort Musik-appen kan du hämta den igen utan kostnad. Gå till App Store, sök efter Apple Music och tryck sedan på hämtningssymbolen till höger om appens namn.

Om du använder en webbplats från tredje part öppnar du kontoinställningarna och letar efter ett alternativ för att ansluta ditt medlemskap. Du kan behöva först logga in på kontot som du använder med webbplatsen.

Slå på och av tillgång till Apple Music

På din iOS-enhet kan du reglera vilka appar som har tillgång till ditt Apple Music-medlemskap separat: Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Media och Apple Music. Där ser du en lista över de appar som har begärt tillgång och här kan du stänga av eller slå på tillgången till ditt medlemskap för varje app.

Du kan även avauktorisera appbehörigheter för tredje part för Apple Music helt och hållet.

Om vuxet innehåll

Om du inte kan spela upp låtar med vuxet innehåll kanske du har aktiverat begränsningar (föräldrakontroller) för musik på din enhet. Stäng av begränsningar på dina enheter om du vill lyssna på låtar med vuxet innehåll.

Om begränsningar är avstängda på alla dina enheter och du ändå inte kan spela upp låtar med vuxet innehåll kan du behöva aktivera begränsningar för musik och sedan stänga av dem igen.

Läs mer om att använda begränsningar på din iOS-enhet eller i iTunes på en Mac-dator eller pc.

Hantering av DRM-skydd i Apple Music för Microsoft Edge och Internet Explorer

Innehållsägare använder tekniken Microsoft PlayReadyTM för att skydda sina immateriella rättigheter, till exempel upphovsrättsskyddat innehåll. Denna tjänst använder PlayReady-teknik för att skydda vissa typer av innehåll. Om PlayReady-tekniken inte lyckas skydda en viss typ av innehåll kan innehållsägare kräva att tjänsten begränsar eller förhindrar leverans av skyddat innehåll till vissa enheter eller vissa pc-program. I vissa fall kan du behöva uppgradera PlayReady-tekniken för att få fortsatt tillgång till tjänstens innehåll. Om du nekar en sådan uppgradering kommer du inte att kunna komma åt innehåll som kräver denna uppdatering.

1 Du kommer kanske inte att kunna använda den här funktion i vissa webbläsare, som Internet Explorer 11, eller i äldre versioner av vissa operativsystem.

Funktionerna i Apple Music kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller i din region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.