Ämnesområden i ACiT 2017 iOS-servicecertifieringsprov (iOS-17A)

Läs mer om ACiT 2017 iOS-servicecertifieringsprovet (iOS-17A) samt vilka avsnitt och ämnesområden du kan förvänta dig.

Vad kommer på provet?

ACiT 2017 iOS-servicecertifieringsprov (iOS-17A) är ett datorbaserat kunskapsprov som Pearson VUE erbjuder online. Provet är en öppen resurs och deltagarna uppmuntras att använda Apples referenser och kurser när de svarar på frågorna.

För att bli Apple-certifierad iOS-tekniker (ACiT) 2017 måste du klara det här provet (iOS-17A) samt Apple Service Fundamentals-provet (SVC-17A).

Observera att du måste slutföra Apple Service Fundamentals-provet innan du börjar med iOS-servicecertifieringsprovet.

Sammanfattning av provet

• Antal avsnitt: 2
  • Antal inlärningsmål: 18
  • Antal punkter totalt: 70
  • Godkänt resultat: 80 % totalt (minst 56 av 70 för att bli godkänd)
  • Provet pågår under: 2 timmar

Provet börjar med sju demografiska frågor. Dessa frågor betygsätts inte och tar inte upp någonting av provtiden på två timmar.

Avsnitt och ämnesområden

Följande avsnitt och ämnesområden ingår i ACiT 2017 iOS-servicecertifieringsprov.

Felsökning (38 punkter)

• Beskriv diagnostikverktygen som används för att felsöka ett visst scenario.
  • Klassificera ett isolerat problem som ett hårdvaruproblem (inklusive oavsiktlig skada), ett mjukvaruproblem, ett miljöproblem eller ett utbildningstillfälle.
  • Identifiera stegen i processen för iOS-inställning/aktivering.
  • Ange vanliga lösningar på batterirelaterade problem.
  • Identifiera grundläggande kontroller för brevlådehantering.
  • Beskriva de inbyggda apparna och funktionerna i iOS.
  • Beskriva hur en iPhone kan anpassas via inställningarna i Hjälpmedel under Allmänt.
  • Beskriva inställningarna för integritet som kan ställas in för appar.
  • Identifiera komponenterna i grundläggande mobilteknik världen över.

Utföra service på iPhone (32 punkter)

• Identifiera de fysiska tillbehör och onlineresurser som krävs för att ge korrekt och säker service av en iPhone-modell.
  • Identifiera vilka tillbehör som behövs för att minska risken för att skadas under service av iPhone-modeller.
  • Identifiera de verktyg som brukar användas vid service av alla iPhone-modeller.
  • Identifiera korrekta specialverktyg, fixturer och procedurer som krävs för att utföra service på iPhone 5s.
  • Identifiera korrekta specialverktyg, fixturer och procedurer som krävs för att utföra service på iPhone 5c.
  • Identifiera korrekta specialverktyg, fixturer och procedurer som krävs för att utföra service på iPhone 6 och iPhone 6 Plus.
  • Identifiera korrekta specialverktyg, fixturer och procedurer som krävs för att utföra service på iPhone 6s och iPhone 6s Plus.
  • Identifiera korrekta specialverktyg, fixturer och procedurer som krävs för att utföra service på iPhone SE.
  • Identifiera korrekta specialverktyg, fixturer och procedurer som krävs för att utföra service på iPhone 7 och iPhone 7 Plus.

Kurser i ATLAS

Som förberedelse för ACiT 2017 iOS-servicecertifieringsprov föreslår vi att du studerar kurserna i ämnesområdet ACiT 2017 i ATLAS.