Så här högerklickar du på Mac

Du kan utföra motsvarigheten till att högerklicka även utan en högerklicksknapp.

Högerklick motsvaras på Mac av sekundärklick eller Kontrollklick. Om din mus, styrplatta eller annan enhet inte har en högerklicksknapp eller annat sätt att utföra högerklick kan du hålla ned Control-tangenten medan du klickar.

Följande Apple-enheter kan utföra högerklick och andra gester utan tangenten Control.

Högerklicka med en Apple-styrplatta

Använd din Magic Trackpad eller inbyggda Multi-Touch-styrplatta genom att klicka eller trycka med två fingrar.
Installera sekundärklick och andra styrplattefunktioner genom att välja Apple-menyn () > Systeminställningar och sedan klicka på Styrplatta.

Högerklicka med en Apple-mus

Använd din Magic Mouse eller Mighty Mouse genom att klicka på högra sidan av musen.
Installera sekundärklick och andra musfunktioner genom att välja Apple-menyn () > Systeminställningar och sedan klicka på Mus.