Nedgradera lagringsutrymmet i iCloud

Om du har mer utrymme i iCloud än vad du behöver kan du nedgradera din lagringsplan.

Det här händer när du nedgraderar din lagringsplan

När du nedgraderar din iCloud-lagringsplan börjar nedgraderingen gälla efter att din nuvarande månatliga eller årliga prenumeration tar slut.*

Om du nedgraderar eller avbryter din plan och ditt iCloud-innehåll behöver mer utrymme än vad som är tillgängligt händer följande: nya bilder och videor överförs inte till iCloud Bilder, inga filer överförs till iCloud Drive, Meddelanden i iCloud kommer inte att uppdateras och dina iOS-enheter kommer inte att säkerhetskopieras. Läs om hur du hanterar ditt utrymme genom att radera information du inte längre behöver.

Om du nedgraderar till en kostnadsfri iCloud-plan har du 5 GB lagringsutrymme.

Nedgradera din iCloud-lagring från en enhet

Du kan minska lagringsutrymmet i iCloud från din iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller pc. Följ bara dessa snabba steg.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Hantera lagring eller iCloud-lagring. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare går du till Inställningar > iCloud > Lagring.
  2. Tryck på Ändra lagringsplan.
  3. Tryck på Nedgraderingsalternativ och ange lösenordet till ditt Apple-ID.
  4. Välj en annan lagringsplan.
  5. Tryck på Klar.

På Mac-datorn

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på iCloud.
  2. Klicka på Hantera längst ned till höger.
  3. Klicka på Ändra lagringsplan längst upp till höger.
  4. Klicka på Nedgraderingsalternativ.
  5. Ange lösenordet för ditt Apple-ID och klicka på Hantera.
  6. Välj en annan lagringsplan.
  7. Klicka på Klar.

På en Windows-dator

1. Öppna iCloud för Windows.
  2. Klicka på Lagring.
  3. Klicka på Ändra lagringsplan.
  4. Klicka på Nedgraderingsalternativ.
  5. Ange lösenordet för ditt Apple-ID och klicka på Hantera.
  6. Välj en annan lagringsplan.
  7. Klicka på Klar.

Läs mer

* Kontakta Apple inom 14 dagar efter en uppgradering för att få en återbetalning. Det går att få delåterbetalningar där lagen så kräver.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.