Nedgradera eller säga upp din iCloud-plan

Har du mer iCloud-lagringsutrymme än vad du behöver kan du nedgradera eller säga upp din iCloud+-plan.

Innan du nedgraderar eller säger upp din iCloud+-plan bör du hämta eller ta bort innehåll som överskrider den nya lagringsgränsen. För att se till att du inte förlorar någon information läser du om hur du kopierar det du lagrar på iCloud.

Så här nedgraderar eller avbryter du din iCloud+-plan på din iPhone, iPad eller dina Apple Vision Pro

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på ditt namn.

3. Tryck på iCloud.

4. Tryck på Hantera lagring för kontot eller tryck på Hantera lagring.

Hantera lagring för kontot är högst upp i iCloud-inställningarna.
  5. Tryck på Ändra lagringsplan.

Ändra lagringsplan finns under knappen Dela med familjen.
  6. Tryck på Downgrade Options (Nedgraderingsalternativ) och ange lösenordet till ditt Apple-ID.

Downgrade Options (Nedgraderingsalternativ) finns under listan över tillgängliga lagringsalternativ.
  7. Välj en annan plan:

Välj Nedgraderingsalternativ finns under nuvarande iCloud+-plan.
    • Välj en ny lagringsgräns för att nedgradera planen.

• Välj den kostnadsfria planen på 5 GB för att säga upp iCloud+.

8. Tryck på Klar. Går det inte att trycka på Klar ser du till att du loggat in med det Apple-ID du använder för iCloud+-planen. Du kan också pröva att följa stegen på en annan enhet. Om du fortfarande behöver hjälp kan du kontakta Apple-supporten.

När du nedgraderar eller säger upp din iCloud+-plan börjar ändringarna gälla efter att den nuvarande prenumerationsperioden avslutas.1

Så här nedgraderar eller säger du upp din iCloud+-plan på Mac

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar. I macOS Monterey eller tidigare väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Apple-ID.

3. Klicka på iCloud.

4. Klicka på Hantera.

Knappen Hantera finns under diagrammet som visar hur mycket iCloud-lagring du har använt.
  5. Klicka på Ändra lagringsplan.

Knappen Ändra lagringsplan finns under iCloud-lagringsplanen och tillgängligt lagringsutrymme.
  6. Klicka på Nedgraderingsalternativ.

Knappen Nedgraderingsalternativ finns längst ned i fönstret till vänster.
  7. Om du uppmanas till det anger du ditt lösenkod till ditt Apple-ID och klickar sedan på Hantera.

8. Välj en annan plan:

Planalternativen finns i avsnittet Välja nedgradering.
    • Välj en ny lagringsgräns för att nedgradera planen.

• Välj den kostnadsfria planen på 5 GB för att säga upp iCloud+.

9. Klicka på Klar. Går det inte att klicka på Klar ser du till att du loggat in med det Apple-ID du använder för iCloud+-planen. Du kan också pröva att följa stegen på en annan enhet. Om du fortfarande behöver hjälp kan du kontakta Apple-supporten.

När du nedgraderar eller säger upp din iCloud+-plan börjar ändringarna gälla efter att den nuvarande prenumerationsperioden avslutas.1

Så här nedgraderar eller säger du upp din iCloud+-plan på en Windows-dator

1. Öppna iCloud för Windows.

Knappen Hantera finns ovanför diagrammet som visar hur mycket iCloud-lagring du har använt.
  2. Klicka på Hantera.

3. Klicka på Ändra lagringsplan.

Knappen Ändra lagringsplan finns uppe till höger i fönstret.
  4. Klicka på Nedgraderingsalternativ.

Knappen Nedgraderingsalternativ finns längst ned till vänster i fönstret.
  5. Ange lösenordet för ditt Apple-ID och klicka på Hantera.

6. Välj en annan plan:

Planalternativen finns i avsnittet Välja nedgradering.
    • Välj en ny lagringsgräns för att nedgradera planen.

• Välj den kostnadsfria planen på 5 GB för att säga upp iCloud+.

7. Klicka på Klar. Går det inte att klicka på Klar ser du till att du loggat in med det Apple-ID du använder för iCloud+-planen. Du kan också pröva att följa stegen på en annan enhet. Om du fortfarande behöver hjälp kan du kontakta Apple-supporten.

När du nedgraderar eller säger upp din iCloud+-plan börjar ändringarna gälla efter att den nuvarande prenumerationsperioden avslutas.1

Det här händer när du nedgraderar eller säger upp iCloud+

• Om det använda iCloud-utrymmet överstiger kapaciteten i den nya lagringsplanen kommer iCloud inte att synkronisera eller uppdatera informationen. iCloud börjar uppdateras igen när du ökar lagringskapaciteten eller tar bort information för att frigöra lagringsutrymme.

• Nedgraderar du till den kostnadsfria iCloud-planen kommer du inte längre att ha åtkomst till iCloud+-funktioner som Dölj min e-postadress, Privat reläservice och stöd för Säker HomeKit-video.2

• Om du betalar för både Apple One och en iCloud+-plan kan du nedgradera eller säga upp iCloud+-planen och bara använda den iCloud+-plan som ingår i Apple One. När du har valt Ändra lagringsplan kan det finnas ytterligare steg innan du kan nedgradera eller avbryta lagringsutrymmet.

1. Det går att få delåterbetalningar om det krävs enligt lag. Om du nyligen ändrat din iCloud+-plan kan du kontakta Apple inom 14 dagar för att be om en återbetalning. Läs hur du begär en återbetalning.

2. Alla funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.