Så här redigerar du videor på din iPhone, iPad, iPod touch och Mac

I appen Bilder kan du ändra längden på din video eller göra så den spelas långsammare direkt från iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

Putsa videon

Har du en video som är för lång för att skicka via Mail eller Meddelanden? Eller det kanske bara är en viss del av en video du vill dela med vänner och familj? Med appen Bilder kan du ändra start- och sluttid och göra videon kortare.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Bilder och tryck på den video som du vill redigera.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Flytta reglagen på båda sidor av videons tidslinje för att ändra start- och stopptid.
  4. Förhandsvisa din video genom att trycka på uppspelningsknappen.
  5. Tryck på Klar och tryck sedan på Spara som nytt klipp.

I Bilder på iPhone, iPad och iPod touch sparas dina redigeringar som en ny video så att du kan använda både den långa eller korta versionen när du vill.

På Mac-datorn

1. Öppna appen Bilder och dubbelklicka på den video du vill redigera.
  2. Håll muspekaren över videon, klicka på  och välj Putsa.
  3. Flytta de gula reglagen på båda sidor av videons tidslinje för att ändra start- och stopptid.
  4. Förhandsvisa din video genom att klicka på uppspelningsknappen.
  5. Klicka på Putsa.

Om du ändrar dig och vill gå tillbaka till fullängdsvideon senare öppnar du videon, klickar på  och trycker på Återställ putsning.

Anpassa din slowmotionvideo

När du spelat in i slowmotionläget kan du redigera vilka delar av filmen som ska spelas upp med slowmotioneffekten. Det innebär att du kan spela upp videon i normal hastighet och sakta ned den för att visa detaljer som du inte vill att åskådarna ska missa.

Tryck på Ändra i den slowmotionvideo som du vill redigera på din iPhone, iPad och iPod touch. Håll muspekaren över videon på din Mac. Använd sedan de vertikala vita linjerna i videons tidslinje för att ställa in var slowmotionuppspelningen ska starta och sluta.

Använda appar från andra tillverkare

Du kan också hämta appar från andra tillverkare på iPhone, iPad eller iPod touch för att redigera dina videor ytterligare. Eller installera tillägg för bildredigering på Mac-datorn som du kan använda tillsammans med de inbyggda verktygen i Bilder. Läs mer om redigering med tillägg från andra tillverkare på en Mac-dator.

Gör mer med Bilder

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.