Så här hittar du dina borttappade AirPods

Behöver du hjälp med att hitta dina AirPods? Du kan använda Hitta för att se dina AirPods på en karta, spela upp ett ljud för att hitta dem och gå tillbaka till att lyssna trådlöst.

Så här fungerar det

Hitta kan hjälpa dig att hitta dina borttappade AirPods. Om du redan har ställt in Hitta min [enhet] med en iPhone, iPad eller iPod touch som du använder med dina AirPods är Hitta även automatiskt aktiverat för dina AirPods. Om du har förlorat dina AirPods och de inte ligger i sitt fodral eller i närheten av dig, kan du alltså använda Hitta för att hitta dem igen. Om dina AirPods inte kan nås av någon av dina enheter, behöver laddas eller befinner sig i AirPod-fodralet kan Hitta fortfarande vara användbart för att visa när och var de senast var anslutna.

Se dina AirPods på en karta

Logga in på iCloud.com eller använd appen Hitta för att se dina AirPods på en karta. Hitta visar platsen för de Apple-enheter som du är inloggad på med samma Apple-ID samt dina AirPods. Eller när och var de senast var online om de inte är anslutna.

På datorn

1. Gå till iCloud.com.
  2. Logga in med ditt Apple-ID.
  3. Öppna Hitta iPhone.
  4. Klicka på Alla enheter och klicka sedan på dina AirPods.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj fliken Enheter.
  3. Välj dina AirPods.

Under varje enhet kan du se platsen eller ”Ingen plats hittades”.

Om dina AirPods-snäckor separeras från varandra ser du endast en plats i taget på kartan. Hitta den AirPod du ser på kartan och placera den i fodralet. Uppdatera sedan kartan och hitta den andra.

Spela upp ett ljud

Om dina AirPods är nära en av dina Apple-enheter och anslutna till Bluetooth kan du spela upp ett ljud för att hitta dem från iCloud.com eller appen Hitta. Dina AirPods spelar upp ett ljud som ökar i styrka i två minuter eller tills du stoppar ljudet.

1. Öppna appen Hitta.
  2. Välj fliken Enheter.
  3. Välj dina AirPods i listan.
  4. Tryck på Spela ljud.

Se till att du tar ur AirPods ur dina öron innan du spelar upp ett ljud.

Om dina AirPods är offline

Om du inte har aktiverat Hitta min [enhet] innan du tappade bort dina AirPods går det inte att hitta dem med den funktionen. Om du ser ”Ingen plats hittades” under dina AirPods kan du inte spela upp ett ljud för att hitta dem, men du kan få anvisningar till platsen där de senast var anslutna. Om dina AirPods går online igen får du en notis på den iPhone, iPad eller iPod touch du använder dem med.

Hitta min är den enda metod som finns för att spåra eller hitta en enhet som förlorats. Det finns ingen annan Apple-tjänst som kan hitta, spåra eller på annat sätt identifiera enheten.

Om du använder ett hanterat Apple-ID som din skola eller institution har tilldelat dig har du inte tillgång till Hitta.

Ersätta en förlorad AirPod eller ett fodral

Om du fortfarande inte kan hitta din AirPod eller ditt laddningsfodral, eller om något är skadat hämtar du serienumret och kontaktar sedan Apple-supporten för ett byte. Läs sedan om hur du ställer in bytesprodukten.

Du kan även läsa mer om AirPod-prissättning och servicealternativ.