Om dina AirPods är förlorade

Behöver du hjälp med att hitta dina AirPods? Du kan använda Hitta min iPhone för att se dina AirPods på en karta, spela upp ett ljud för att hitta dem och gå tillbaka till att lyssna trådlöst.

Så här fungerar det

Hitta min iPhone kan hjälpa dig att hitta dina förlorade AirPods med iOS 10.3 eller senare. Om du redan har ställt in Hitta min iPhone med en iPhone, iPad eller iPod touch som du använder med dina AirPods är det även automatiskt aktiverat för dina AirPods. Så om dina AirPods saknas, inte är i sitt fodral eller i närheten av dig kan du använda Hitta min iPhone för att hitta dem igen. Om dina AirPods är utom räckvidden för alla dina enheter, behöver laddas eller befinner sig i AirPod-fodralet kan Hitta min iPhone fortfarande hjälpa till genom att visa när och var de senast var anslutna.

iPhone som visar Hitta min iPhone med AirPods inkluderade i produktlistan

Se dina AirPods på en karta

Logga in på iCloud.com eller använd appen Hitta min iPhone för att se dina AirPods på en karta. Hitta min iPhone visar dig platsen för de Apple-enheter som du är inloggad på med samma Apple-ID samt dina AirPods. Eller när och var de senast var online om de inte är anslutna.

På datorn:

1. Gå till iCloud.com.
  2. Logga in med ditt Apple-ID.
  3. Öppna Hitta iPhone.
  4. Klicka på Alla enheter och klicka sedan på dina AirPods.

På din iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Öppna appen Hitta min iPhone.
  2. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord.
  3. Tryck på dina AirPods.

Bredvid varje enhet finns en färgpunkt som visar enhetens status.

En blå punkt visar enheten du använder för att leta efter dina förlorade AirPods.

En grön punkt visar att dina AirPods är online. Det betyder att du kan spela upp ett ljud eller få beskrivningar för att hitta dem.

En grå punkt betyder att dina AirPods är av, har slut på batteri, är i fodralet eller är utom räckvidd. Du kan se den senast kända platsen.

Om dina AirPods-snäckor separeras från varandra ser du endast en plats i taget på kartan. Hitta den AirPod du ser på kartan och placera den i fodralet. Uppdatera sedan kartan och hitta den andra.

iPhone som visar skärmen Åtgärder

Spela upp ett ljud

Om dina AirPods är nära en av dina Apple-enheter och anslutna till Bluetooth kan du spela upp ett ljud för att hitta dem på iCloud.com eller appen Hitta min iPhone. Dina AirPods spelar upp ett ljud som ökar i styrka i två minuter eller tills du stoppar ljudet.

1. Gå till Åtgärder > Spela upp ljud.
  2. Om dina AirPods-snäckor separeras väljer du Vänster ljud av eller Höger ljud av för att hitta en i taget.
  3. När du hittar dina AirPods trycker eller klickar du på Sluta spela.

Se till att du tar ur AirPods ur dina öron innan du spelar upp ett ljud.

Om dina AirPods är offline

Om du inte har aktiverat Hitta min iPhone innan dina AirPods förlorades går det inte hitta enheten med den funktionen. Om du ser en grå punkt bredvid dina AirPods på kartan kan du inte spela upp ett ljud för att hitta dem, men du kan fortfarande få anvisningar till platsen de senast var anslutna. Om dina AirPods går online igen får du en notis på den iPhone, iPad eller iPod touch du använder dem med.

Hitta min iPhone är den enda metod som finns för att spåra eller hitta en enhet som förlorats. Det finns ingen annan Apple-tjänst som kan hitta, spåra eller på annat sätt identifiera enheten.

Om du använder ett hanterat Apple-ID som din skola eller institution har tilldelat dig har du inte tillgång till Hitta min iPhone.

Ersätta en förlorad AirPod eller ett fodral

Om du fortfarande inte hittar din AirPod eller ditt laddningsfodral, eller om något är skadat, kontaktar du Apple-supporten för ett byte. Läs sedan om hur du ställer in bytesprodukten.

Du kan även läsa mer om AirPod-prissättning och servicealternativ.