Använda Night Shift på din iPhone, iPad och iPod touch

Night Shift justerar automatiskt färgerna på skärmen till den varmare delen av färgspektrat, vilket gör skärmen skönare att titta på för ögonen.

Om Night Shift

Night Shift1 använder klockan och platsbestämning på iOS-enheten för att avgöra när solen går ner där du befinner dig. Sedan ändrar den automatiskt skärmens färger till varmare färger. På morgonen återställs dina normala skärminställningar.

Aktivera Night Shift

Du kan aktivera och inaktivera Night Shift på två sätt:

• Öppna Kontrollcenter från hemskärmen. Tryck hårt på symbolen för ljusstyrka och slå sedan på eller av Night Shift genom att trycka på .
  • Gå till Inställningar > Visning och ljusstyrka> Night Shift.2 På samma skärm kan du ställa in en tidpunkt då Night Shift aktiveras automatiskt och justera färgtemperaturen.

Som standard är Night Shift aktiverat mellan solens ned- och uppgång.

1. Night Shift finns på iPhone 5s eller senare, iPad Pro, iPad (5:e generationen och senare), iPad Air eller senare, iPad mini 2 eller senare och iPod touch (sjätte generationen).
  2. Vissa inställningar för bildskärmshjälpmedel, som Invertera färger, Gråskala och Öka kontrast, kan stänga av Night Shift eller True Tone-visning.