Skapa och dela spellistor

Du kan skapa spellistor med musik från Apple Music-katalogen eller din egen samling och sedan dela dem med vänner. Du kan också spara spellistor som andra delar med dig i ditt bibliotek.

iPad som visar en spellista som heter Work Jams och iPhone som visar en låt från spellistan i Spelas nu.

Så här skapar du en spellista

Du kan skapa spellistor på din iPhone, iPad eller iPod touch, din Mac eller pc eller din Android-enhet.

iPhone med Musik-appen öppen och där Ny spellista används.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. I appen Musik hittar du en låt som du vill inleda spellistan med. Tryck länge eller använd 3D Touch på låten och välj sedan Lägg till i en spellista > Ny spellista.
  2. Ge din spellista ett namn, en beskrivning och en omslagsbild, och lägg sedan till fler låtar: Tryck på knappen Lägg till musik Lägg till musik. Sedan söker du efter låtar i ditt bibliotek eller i Apple Music-katalogen, eller bläddrar genom låtarna under Bibliotek. När du hittar en låt du vill lägga till klickar du på knappen Lägg till i spellista.
  3. När du är klar med att lägga till låtar trycker du på Klar.

Som standard läggs låtar som du har lagt till i spellistor inte automatiskt till i ditt Bibliotek. Om du vill lägga till alla låtar i ditt bibliotek kan du ändra dina inställningar.

På Mac eller pc

1. I iTunes letar du reda på en låt som du vill inleda en spellista med. Håll muspekaren över den och klicka på tre vågräta blå prickar och välj Lägg till i spellista > Ny spellista.
  2. Redigera rubriken eller lägg till en bild genom att klicka på namnet och omslagsbilden. Om du vill lägga till en beskrivning klickar du på knappen Mer och väljer Lägg till beskrivning.
  3. Lägg till fler låtar i din spellista genom att söka efter låtar eller bläddra i ditt bibliotek eller Apple Music-katalogen. När du hittar en låt som du vill lägga till i spellistan klickar du på tre vågräta blå prickar och väljer Lägg till i spellista > [din nya spellista].

Som standard läggs låtar som du har lagt till i spellistor inte automatiskt till i ditt Bibliotek. Om du vill lägga till alla låtar i ditt bibliotek kan du ändra dina inställningar.

På en Android-enhet

1. Leta reda på en låt som du vill inleda spellistan med i appen Apple Music. Tryck länge på låten och tryck sedan på Lägg till i en spellista > Ny spellista.
  2. Ge din spellista ett namn, en beskrivning och en omslagsbild, och lägg sedan till fler låtar: Tryck på rosa cirkel med ett vitt plustecken inuti Lägg till musik. Sedan söker du efter låtar i ditt bibliotek eller i Apple Music-katalogen, eller bläddrar genom ditt bibliotek. När du hittar en låt som du vill lägga till trycker du på vit ruta med rosa kanter. (Du ser ett vitt bockmärke i en rosa ruta när låten är vald.) Tryck på rosa bockmärke överst på skärmen när du är klar med att välja låtar.
  3. Du sparar din spellista genom att trycka på rosa bockmärke igen.

Som standard läggs låtar som du har lagt till i spellistor inte automatiskt till i ditt Bibliotek. Om du vill lägga till alla låtar i ditt bibliotek kan du ändra dina inställningar.

Dela en spellista genom Apple Music

Om du prenumererar på Apple Music kan du göra dina spellistor offentliga och skicka dem till dina vänner.

Gör en spellista offentlig

När du skapar en spellista slår du på Visa på min profil och under Sök, så blir din spellista offentlig. När du gör en spellista offentlig kan andra hitta den med Sök.

Skicka en spellista till en vän

Du kan skicka spellistor till dina vänner med Meddelanden, Mail, Twitter, Facebook, AirDrop och annat. När du vill dela en spellista börjar du med att leta reda på den spellista som du vill dela. Följ sedan dessa steg:

• På din iPhone, iPad eller iPod touch: Tryck på knappen Mer och sedan Dela spellista knappen Dela spellista.
  • På din Mac eller pc: Klicka på knappen Mer och sedan Dela spellista.
  • På din Android-enhet trycker du på knappen Fler alternativ och sedan Dela spellista Dela spellista för att se dina delningsalternativ.

När du väljer hur du vill dela din spellista öppnas ett nytt fönster i appen du valde och en länk till spellistan visas. I vissa appar kan du lägga till ett meddelande innan du skickar din spellista.

Spara en Apple Music-spellista

Du kan lägga till vilken offentlig spellista som helst i ditt bibliotek, alltså även spellistor som du hittar under För dig i Apple Music eller spellistor som dina vänner skickar till dig. Om du vill spara spellistor i ditt bibliotek letar du upp spellistan du vill spara och trycker eller klickar på  Lägg till.

Som standard sparas låtarna i spellistan separat från ditt huvudbibliotek. Om du vill lägga till alla låtar i spellistan i ditt bibliotek kan du ändra dina inställningar.

Om Apple eller spellistans ägare lägger till eller tar bort låtar från en spellista som du sparar, uppdateras den sparade spellistan i ditt bibliotek automatiskt med ändringarna.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.