Skapa och dela Apple Music-spellistor

Skapa spellistor med musik från Apple Music-katalogen eller din egen samling och dela dem sedan med dina vänner. Och om någon skickat en spellista till dig kan du spara den.

iPad och iPhone som visar en spellista som heter ”Road Trip”.

Så här skapar du en spellista

iPhone visar alternativet Ny spellista i menyn som visas när du trycker på och håller ned knappen på en låt.

1. Sök rätt på en låt i Apple Music-appen.
  2. Tryck på och håll ned knappen på den låten. Om du använder en dator håller du muspekaren över låten och klickar på Mer-knappen .
  3. På den meny som visas väljer du ”Lägg till i en spellista”.
  4. Tryck eller klicka på ”Ny spellista”.
  5. Namnge din spellista. Om du vill kan du lägga till en omslagsbild och en beskrivning. Om du har en iPhone, iPad, iPod touch eller Android-enhet trycker du på Klar.
  6. Bläddra eller sök efter en annan låt. Tryck sedan på den och håll ned knappen. Om du använder en dator håller du muspekaren över låten och klickar på Mer-knappen .
  7. På den meny som visas väljer du ”Lägg till i spellista”. Välj sedan spellistan du skapat.

Som standard läggs låtar som du har lagt till i spellistor inte automatiskt till i ditt bibliotek. Om du vill lägga till alla låtar i ditt bibliotek kan du ändra dina inställningar.

Dela en spellista genom Apple Music

Om du prenumererar på Apple Music kan du göra dina spellistor offentliga och skicka dem till dina vänner.

Gör en spellista offentlig

Slå på ”Visa på min profil och under Sök” för att göra dina spellistor offentliga. När du gör en spellista offentlig kan vem som helst söka efter och hitta den.

iPhone visar delningsalternativet i menyn som visas efter att du tryckt på Mer-knappen.

Skicka en spellista till en vän

Om du prenumererar på Apple Music kan du sedan skicka spellistor till vänner genom Meddelanden, Mail, Twitter, Facebook, AirDrop med mera. Vännen som tar emot din spellista måste också ha en Apple Music-prenumeration.

När du vill dela en spellista börjar du med att leta reda på den spellista som du vill dela. Följ sedan dessa steg:

• På din iPhone, iPad eller iPod touch trycker du på Mer-knappen Mer-knappen och väljer sedan Dela .
  • På din Mac eller PC klickar du på Mer-knappen och sedan Dela spellista.
  • På din Android-enhet trycker du på Mer-knappen Fler alternativ-knappen och sedan Dela spellista Dela spellista för att se dina delningsalternativ.

När du har valt hur du vill dela dina spellistor öppnas ett nytt fönster i den app du väljer. I vissa program kan du lägga till ett meddelande innan du skickar din spellista.

iPhone som visar spellistan Friends Mix.

Spara en Apple Music-spellista

Du kan lägga till vilken offentlig spellista som helst i ditt bibliotek. Alltså även spellistor som du hittar under För dig i Apple Music eller spellistor som dina vänner skickar till dig. Om du vill spara spellistor i ditt bibliotek letar du upp spellistan du vill spara och trycker eller klickar på Lägg till.

Som standard sparas låtarna i spellistan separat från ditt huvudbibliotek. Om du vill lägga till alla låtar i spellistan i ditt bibliotek kan du ändra dina inställningar.

Om Apple eller spellistans ägare lägger till eller tar bort låtar från en spellista som du sparar, uppdateras den sparade spellistan i ditt bibliotek automatiskt med ändringarna.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.