Om Touch ID inte fungerar på din iPhone eller iPad

Om du inte kan låsa upp din iOS-enhet med Touch ID, inte kan registrera ett fingeravtryck eller ombeds ange din lösenkod lär du dig vad du kan göra.

Gör så här. Försök att använda Touch ID efter varje steg:

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av iOS.
  2. Se till att fingrarna och hemknappen är rena och torra.* Använd en ren och luddfri trasa för att torka bort smuts eller skräp från hemknappen.
  3. Ditt finger ska täcka hemknappen helt och vidröra den omgivande metallringen. När Touch ID skannas bör du inte trycka för snabbt eller flytta runt fingret.
  4. Om du använder ett fodral eller ett skärmskydd kontrollerar du att hemknappen eller den omgivande ringen inte täcks.
  5. Gå till Inställningar > Touch ID och lösenkod och kontrollera att Låsa upp iPhone eller iTunes och App Store är aktiverat och att du har registrerat ett eller flera fingeravtryck.
  6. Försök registrera ett annat finger.

Fungerar det fortfarande inte?

Om stegen ovan inte fungerade, om du får ett meddelande om att inställningen av Touch ID misslyckades eller om något av följande händer när du går till Inställningar > Touch ID och lösenkod, tar du med dig din enhet till en Apple Store-butik eller en auktoriserad Apple-servicepartner. Du kan också kontakta Apple-supporten:

• Du kan inte aktivera Touch ID
  • Touch ID är nedtonat eller gråtonat

Om du behöver ange din lösenkod

Du kan behöva ange lösenkoden eller ditt Apple-ID istället för Touch ID i dessa situationer:

• Du startade precis om din enhet
  • Ditt fingeravtryck känns inte igen fem gånger i rad
  • Du har inte låst upp din enhet på över 48 timmar
  • Du har precis registrerat eller tagit bort fingeravtryck
  • Du försöker öppna Touch ID och lösenkod i menyn Inställningar
  • Du använde Nödsamtal SOS.

* Fukt, lotion, svett, oljor, skärsår eller torr hud kan påverka avkänningen. Vissa aktiviteter kan också tillfälligt påverka avkänningen. Det kan vara sådant som att träna, duscha, simma, laga mat eller annat som påverkar ditt fingeravtryck.