Om delad cachning i macOS Sierra

Om du är skol- eller företagsadministratör kanske du måste konfigurera många iOS-enheter. Läs om hur du använder delad cachning för att snabba upp hämtningar för anslutna iOS-enheter.

I macOS High Sierra är delad cachning nu tillgänglig som Innehållscachelagring, som du kan få tillgång till i Systeminställningar > Delning. Läs om innehållscachning i macOS High Sierra.

När du hämtar innehåll som cachelagras från internet för en iPhone, iPad eller iPod touch ansluten till din Mac lagras en kopia av hämtningen på din Mac. Nästa gång en iOS-enhet som är ansluten till din Mac försöker hämta samma innehåll hämtar den innehållet direkt från din Mac via USB. Detta kallas delad cachning.

Kontrollera kraven för delad cachning

Du behöver följande för att använda delad cachning:

• En iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 10.3 eller senare

• En Mac-dator med macOS Sierra och antingen iTunes 12.6 eller senare, eller Xcode 8.3 eller senare

Om du vill ansluta flera iOS-enheter till din Mac-dator samtidigt behöver du även en usb-hubb.

Ställa in delad cachning

1. Om din Mac-dator är bärbar ansluter du strömadaptern.

2. Logga in på din Mac som administratör.

3. Anslut din Mac-dator till internet med en Ethernet-kabel.

4. Klicka på Program i Finder.

5. Öppna Terminal i mappen Verktyg.

6. Ange eller klistra in det här kommandot i Terminal och tryck sedan på returtangenten för att starta tjänsten delad cachning:

sudo tethered-caching

7. Anslut en iOS-enhet till din Mac via USB.

8. Börja hämta innehåll på iOS-enheten som cache-lagras, till exempel en programuppdatering.* Koppla säkert från enheten när hämtningen är klar.

9. Upprepa steg 7 och 8 för alla enheter. Om du använder en usb-hubb kan du hämta cache-lagrat innehåll på alla dina enheter samtidigt. När du påbörjar hämtningen hämtas innehållet till dina enheter direkt från din Mac med en Ethernet-kabel.

För mer information om cachad lagring(8) öppnar du Terminal på en Mac med macOS 10.12.4 eller senare. Kör sedan kommandot man tethered-caching.

* I stället för att manuellt starta hämtning i steg 8 kan du använda en MDM-lösning (Mobile Device Management) för att installera cachad mjukvara på dina anslutna iOS-enheter. När iOS-enheter är anslutna till en Mac via usb delar de nätverk och tar emot MDM-kommandon.