Använda delad skärm i Safari på din iPad

Du kan använda Split View i Safari för att visa två webbplatser samtidigt, sida vid sida.

Så här visar du två Safari-fönster på din iPad

1. Öppna Safari.
  2. Gör något av följande:
    • Öppna länken i Split View: Tryck på och håll ned länken och dra den sedan till vänster eller höger sida av skärmen.
    • Öppna en tom sida i Split View: Tryck på och håll ned Windows-knappen  eller knappen Lägg till  i verktygsfältet. I menyn som visas trycker du på Nytt fönster i Split View .

Använda Multitasking-menyn

Du kan också öppna ett nytt Safari-fönster i Split View med multitaskingsknappen:

1. Öppna Safari.
  2. Tryck på multitaskingknappen  längst upp på skärmen.
  3. Tryck på knappen Split View .
  4. Tryck på Safari-symbolen i Dock eller på hemskärmen.

Läs mer om att använda multitasking på din iPad.

Öppna en länk i Split View från en annan app

Med vissa appar kan du öppna en länk i Safari i Split View istället för att öppna länken inuti appen. För att göra detta trycker du på och håller ned länken och drar den sedan till höger eller vänster sida av skärmen.

Stänga Split View

Du stänger Split View genom att trycka på multitaskingknappen  i det Safari-fönster som du vill ha kvar och sedan trycka på helskärmsknappen . Du kan också dra appdelaren till vänster eller höger över Safari-fönstret som du vill stänga.

Du kan också slå ihop dina Safari-fönster till ett enda fönster: tryck på och håll ned Windows-knappen  eller knappen Lägg till  i verktygsfältet och tryck sedan på Slå ihop alla fönster.