Så här använder du Night Shift på din Mac-dator

Night Shift ändrar automatiskt bildskärmens färger till den varmare delen av färgspektrat när det har blivit mörkt.

Studier visar att människor som utsätts för blått ljus på kvällen får svårare att somna, och det blå ljuset kan påverka dygnsrytmen. Med hjälp av datorns klocka och platsbestämning kan Night Shift avgöra när solen går ner där du befinner dig. Den ändrar sedan automatiskt bildskärmens färger till den varmare delen av färgspektrat. På morgonen återställs dina normala bildskärmsinställningar.

Så här ställer du in Night Shift

Kontrollera att Mac-datorn uppfyller systemkraven för Night Shift och följ sedan dessa steg:

1. Välj Apple-menyn () > Systeminställningar och klicka sedan på Bildskärmar.
  2. Klicka på fliken Night Shift.

Inställningspanel för Night Shift

Schema: Skapa ett anpassa schema för Night Shift eller slå på Night Shift automatiskt mellan solens ned- och uppgång.

Manuellt: Kontrollera Night Shift manuellt.

• Markera kryssrutan om du vill aktivera Night Shift till kl. 7 om Night Shift är avaktiverat. Om du använder ett schema stängs Night Shift automatiskt av vid den schemalagda tidpunkten.
  • Om Night Shift är på avmarkerar du kryssrutan för att slå av Night Shift. Om du använder ett schema slås Night Shift automatiskt på igen i början av den schemalagda tiden.

Färgtemperatur: Dra reglaget för att göra färgen varmare eller kallare när Night Shift är på. Med en varmare färgtemperatur visas mer gult och mindre blått.

Night Shift-inställning i Notiscenter

Du kan även kontrollera de manuella inställningarna i Notiscenter. Klicka på symbolen Notiscenter    i menyfältet, eller svep åt vänster med två fingrar från styrplattans högerkant. Bläddra sedan upp för att visa inställningarna för Night Shift.

Systemkrav för Night Shift

Night Shift kräver macOS Sierra 10.12.4 och en av dessa Mac-datorer med den inbyggda bildskärmen eller en av bildskärmarna i listan:

• Apple LED Cinema Display
  • Apple Thunderbolt Display
  • LG UltraFine 5K-skärm
  • LG UltraFine 4K-skärm

Läs mer

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.