Använda Night Shift på din Mac

Night Shift ändrar automatiskt skärmens färger till den varmare delen av färgspektrat när det har blivit mörkt.

Studier visar att människor som utsätts för blått ljus på kvällen kan få svårare att somna, eftersom det blå ljuset kan påverka dygnsrytmen. Med hjälp av datorns klocka och platsbestämning kan Night Shift avgöra när solen går ner där du befinner dig. Den ändrar sedan automatiskt bildskärmens färger till den varmare delen av färgspektrat. På morgonen återställs dina normala skärminställningar.

Så här ställer du in Night Shift

Kontrollera att Mac-datorn uppfyller systemkraven för Night Shift och följ sedan dessa steg:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Bildskärmar.

3. Klicka på Night Shift.

Härifrån kan du skapa ett anpassat Night Shift-schema, schemalägga Night Shift för att slås på automatiskt från solnedgång till soluppgång, eller manuellt inaktivera eller aktivera Night Shift till soluppgången eller den schemalagda tiden. Du kan också göra färgtemperaturen mer eller mindre varm när Night Shift är på. Med en varmare färgtemperatur visas mer gult och mindre blått.

Systemkrav för Night Shift

Night Shift kräver macOS Sierra 10.12.4 eller senare och en av dessa Mac-datorer med den inbyggda skärmen eller en av skärmarna i listan:

Läs mer

Så här använder du Night Shift på din iPhone eller iPad

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.