Använda HDR på iPhone, iPad och iPod touch

Vill du fotografera ett skuggigt motiv mot en solig himmel? Med en traditionell kamera måste du välja mellan en för ljus himmel eller ett motiv som försvinner i mörker. Med HDR får du det bästa av båda världar.

Vad är HDR?

HDR är en förkortning för High Dynamic Range. När du använder HDR blandar kameran på iPhone, iPad och iPod touch automatiskt de bästa delarna av tre bilder tagna i snabb följd med olika exponering, en med normal exponering och sedan en i den ljusaste respektive mörkaste delen av motivet. Resultatet blir en enda bild med bättre färg och detaljer.

Underexponerat

En exponering anpassade efter himlen gör motivet underexponerat eller för mörkt.

Överexponerat

En exponering anpassad efter motivet gör att himlen blir överexponerad eller för ljus.

Med HDR

När du använder HDR får du bild med ett vackert ljus och fina detaljer.

Ta en HDR-bild

1. Öppna appen Kamera på iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Tryck på HDR och kontrollera att den ställd på Auto eller På.
  3. Rama in bilden.
  4. Tryck på .

Enheter sparar två versioner av bilden i appen Bilder när du tar bilder med HDR. En med HDR och en utan. På det sättet kan du jämföra de båda bilderna och använda den du tycker bäst om. Du kan stänga av den här funktionen och bara behålla HDR-versionen i biblioteket om du vill spara utrymme. Gå till Inställningar > Kamera >Behåll normalbild och svep för att stänga av.

Om du ställer in HDR till På tar enheten en HDR-bild varje gång du tar en bild. Om du ställer in HDR till Auto avgör enheten om varje bild blir bäst med eller utan HDR.