Ansluta ditt SIS-system till Apple School Manager

Läs om vilka elevhanteringssystem (SIS) som Apple School Manager har stöd för, och hur du ansluter ditt SIS-system och importerar dina data.

Du kan ansluta Apple School Manager på ett säkert sätt till SIS-system som det finns stöd för. När du ansluter till ditt SIS-system kopieras informationen om elever, personal och klasser till Apple School Manager, och hanterade Apple-ID, platser och kurser skapas. De ändringar som du gör i ditt SIS-system uppdateras automatiskt i Apple School Manager.

Apple School Manager har för närvarande stöd för Powerschool, SunGARD eSchoolPLUS och Infinite Campus. Apple kommer att fortsätta lägga till stöd för fler SIS-system i framtiden.

Om du redan har använt SFTP för att importera informationen ska du läsa igenom den här informationen innan du ansluter ditt SIS-system till Apple School Manager.

Ansluta ditt SIS-system

1. Om detta är första gången du loggar in på Apple School Manager visas Inställningsassistent när du öppnar appen. Om Inställningsassistent inte visas klickar du på ditt namn i det övre högra hörnet och väljer Inställningsassistent.
  2. Klicka på knappen Lägg till bredvid Sök efter studerande, personal och klasser och välj Student Information System (SIS).
  3. Välj ditt SIS-system på popup-menyn och klicka på Anslut.
  4. Alla SIS-system hanterar data och säkerhet på olika sätt. Därför ska du följa de detaljerade instruktionerna i fönstret för det SIS-system du valt.
  5. Ange all information som krävs och klicka på Anslut.
  6. Vänta på att kopieringen ska bli klar. Beroende på hur snabb anslutningen är och hur mycket data som kopieras kan den här processen ta lite tid.
  7. Gå igenom alla eventuella fel som uppstår. Du behöver åtgärda dessa i SIS-systemet.
  8. Klicka på Granska data för [ditt SIS-namn] om du vill se de data som lagts till.
  9. Kontrollera att informationen ser rätt ut och klicka sedan på Bekräfta.

När den första importen är klar kommer du att se namnet på SIS-systemet och vad som importerats. Apple School Manager uppdateras från ditt SIS-system en gång om dygnet. När en ny studerande läggs till i SIS skapas automatiskt ett konto och ett hanterat Apple-ID för denna elev i Apple School Manager. Sedan kan du ge kontouppgifterna till kontohavaren.

Om du använt SFTP tidigare

Du kan också använda SFTP för att överföra data om elever, personal och klasser till Apple School Manager utifrån poster som exporterats från ditt SIS-system. Om du redan använt SFTP-överföring för att skapa användare och klasser och du byter från att använda SFTP till en direkt SIS-anslutning skapar Apple School Manager nya ID:n för alla dina användare. Det betyder att du kan få dubblettkonton för alla användare som redan skapats genom SFTP. Du kan undvika dubbletter genom att fortsätta använda SFTP istället för en direktanslutning.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.