Ta och redigera Live Photo-bilder

Ta bilder som får liv när du rör vid dem. Du kan sedan välja en annan huvudbild, lägga till en rolig effekt, redigera ditt Live Photo och dela med din familj och dina vänner. Allt detta kan du göra från din iPhone 6s eller senare.

Ta en Live Photo-bild

Live Photo-bilder spelar in vad som händer 1,5 sekunder före och efter du tar en bild. Du får mer än bara en bra bild: ett ögonblick som fångas med rörelse och ljud. Du tar en Live Photo-bild på samma sätt som en vanlig bild.

1. Öppna appen Kamera.
  2. Se till att kameran är inställd på bildläge och att Live Photos är aktiverat.
  3. Håll iPhone-enheten stilla.
  4. Tryck på .

Live Photo-bilder är på som standard på din iPhone 6s och senare. Om du vill ta en stillbild istället trycker du på  för att stänga av Live Photo-bilder. Du kan spara dina inställningar för Kamera så att Live Photos alltid är på eller av. Gå till Inställningar > Kamera > Förvalsinställningar.

Se dina bilder få liv

När du har tagit en Live Photo-bild kan du återuppleva det ögonblicket direkt i appen Bilder.

1. Öppna programmet Bilder.
  2. Gå till fliken Bilder.
  3. Tryck på Live Photo-bilden.
  4. Tryck på skärmen och håll kvar.

Du kan visa din Live Photo-bild varje gång du låser upp din iPhone också. Bara ställ in det som bakgrundsbild för låst skärm.

Ändra huvudbilden

Vill du använda en annan huvudbild än den du ser i bildbiblioteket? I iOS 11 och senare är det lätt att göra. Välj från olika ramar som blir ditt Live Photo.

1. Öppna Live Photo-bilden.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Flytta reglaget för att ändra ramen.
  4. Släpp fingret och tryck sedan på Gör till referensbild.
  5. Tryck på Klar.

Du kan även stänga av Live Photo-effekter när du trycker på Ändra > . Om du ändrar dig trycker du bara på  igen i Ändra.

Lägga till effekter i Live Photo-bilder

Med Live Photo-effekter i iOS 11 och senare kan dina bilder bli mer uttrycksfulla, kreativa och helt enkelt roligare.

1. Öppna Live Photo-bilden.
  2. Svep uppåt tills du ser Effekter.
  3. Välj Loopa, Studsa eller Lång exponering.

Loopa: Omvandla en Live Photo-bild du älskar till en videoloop. Välj en bild själv, eller låt Bilder föreslå vilka som skulle bli utmärkta videoloopar.

Studsa: Gör så att din Live Photo-bild studsar fram och tillbaka. Titta på Live Photo-bilden som den spelades in, och spela direkt upp den omvänt.

Lång exponering: Fånga tidens och rörelsernas element. Skapa vackra effekter som tidigare endast var möjliga på en DSLR-kamera. Fyrverkerier blir ljusa streck på natthimlen. Ett vattenfall blir magiskt suddigt.

Redigera dina Live Photo-bilder

Redigera dina Live Photo-bilder på samma sätt som andra bilder med verktygen som är inbyggda i appen Bilder. Beskär, lägg till filter, justera ljuset och mycket annat. Du kan även trimma eller stänga av ljudet.

1. Öppna programmet Bilder.
  2. Gå till fliken Bilder.
  3. Tryck på Live Photo-bilden som du vill redigera.
  4. Tryck på Ändra eller .

Dela som du vill

Visa upp dina Live Photo-bilder för familj och vänner. Det enda som krävs är att de har senaste versionen av iOS eller Meddelanden för Mac. Du kan dela ögonblicket som en Live Photo-bild eller en stillbild.

1. Tryck på .
  2. I iOS 10 eller tidigare trycker du på Live i det övre vänstra hörnet om du vill dela stillbilden och inte Live Photo-bilden.
  3. Välj hur du vill dela bilden.
    Om du väljer E-post skickas den som en stillbild.

Om du redigerar din Live Photo-bild i en tredjepartsapp kanske Live Photo-effekten försvinner.