Ta och redigera Live Photos-bilder

Ta bilder som får liv när du rör vid dem. Du kan sedan välja en annan huvudbild, lägga till en rolig effekt, redigera din Live Photos-bild och dela med din familj och dina vänner.

Med Live Photos-bilder spelar iPhone-enheten in vad som händer 1,5 sekunder före och efter att du tar en bild. Du får mer än bara en bra bild, du fångar ett ögonblick med rörelse och ljud. Du tar en Live Photos-bild på samma sätt som en vanlig bild.

Ta en Live Photos-bild på iPhone

Så tar du en Live Photos-bild

1. Öppna appen Kamera.
  2. Se till att kameran är inställd på bildläge och att Live Photos är aktiverat. När det är aktiverat ser du Live Photos-knappen  högst upp i Kamera.
  3. Håll din enhet* stilla.
  4. Tryck på slutarknappen .

Live Photos är aktiverat som standard. Om du vill ta en stillbild istället trycker du på Live Photos-knappen  för att stänga av Live Photos. Du kan spara dina inställningar för Kamera så att Live Photos alltid är på eller av. Gå till Inställningar > Kamera > Förvalsinställningar.

Titta på en Live Photos-bild på iPhone

Så hittar och spelar du dina Live Photos-bilder

1. Öppna programmet Bilder.
  2. Gå till fliken Bilder.
  3. Tryck på Live Photos-bilden.
  4. Tryck på skärmen och håll kvar.

Du kan visa din Live Photos-bild varje gång du låser upp din enhet också. Bara ställ in det som bakgrundsbild för låst skärm.

ändra huvudbilden på iPhone

Så ändrar du huvudbilden

1. Öppna Live Photos-bilden.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Flytta reglaget för att ändra ramen.
  4. Släpp fingret och tryck sedan på Gör till referensbild.
  5. Tryck på Klar.

Du kan även slå av Live Photos-effekten när du trycker på Redigera och sedan trycker på Live Photos-bildknappen . Om du ändrar dig trycker du bara på Live Photos-bildknappen  igen i Redigera.

lägga till Live Photos-bildeffekter på iPhone

Så lägger du till Live Photos-bildeffekter

1. Öppna Live Photos-bilden.
  2. Svep uppåt tills du ser Effekter.
  3. Välj Loopa, Studsa eller Lång exponering.

Loopa: Omvandla en Live Photos-bild du älskar till en videoloop. Välj en bild själv eller hitta en i fliken För dig för att se bilder som kan bli bra loopar.

Studsa: Gör så att din Live Photos-bild studsar fram och tillbaka. Titta på Live Photos-bilden som den spelades in, och spela direkt upp den omvänt.

Lång exponering: Fånga tidens och rörelsernas element. Skapa vackra effekter som tidigare endast var möjliga på en DSLR-kamera. Fyrverkerier blir ljusa streck på natthimlen. Ett vattenfall blir magiskt suddigt.

Så redigerar du Live Photos-bilder

1. Öppna appen Bilder och tryck på fliken Bilder.
  2. Tryck på Live Photos-bilden som du vill redigera.
  3. Tryck på Redigera och gör sedan dina ändringar.
  4. När du är färdig trycker du på Klar.

Om du redigerar din Live Photos-bild i en tredjepartsapp kanske dina Live Photos-effekter försvinner.

Så delar du dina Live Photos-bilder

1. Öppna bilden som du vill dela och tryck sedan på knappen Dela .
  2. Om du vill dela stillbilden och inte Live Photos-videon trycker du på Live i det övre vänstra hörnet.
  3. Välj hur du vill dela bilden. Observera att om du delar via Mail kommer Live Photos-bilden skickas som en stillbild.

När du tar emot en Live Photos-bild på din iPhone, iPad eller iPod touch i Meddelanden trycker du på bilden för att öppna den, och trycker sedan hårt och håller ned för att se hur den blir levande.

Om du använder Meddelanden på din Mac dubbelklickar du på Live Photos-bilden för att öppna den. Live Photos-bilden spelas en gång. Spela upp den igen genom att klicka på LIVE-knappen längst ned till vänster om bilden.

Läs mer

Lär dig, skapa och bli inspirerad. Gå med i praktiskt inriktade sessioner varje dag i Apple Store. Hitta Today at Apple-pass nära dig.