Ta och redigera Live Photo-bilder

Ta bilder som får liv när du rör vid dem. Du kan sedan välja en annan huvudbild, lägga till en rolig effekt, redigera ditt Live Photo och dela med din familj och dina vänner.

Ta en Live Photo-bild på iPhone

Ta en Live Photo-bild

Med Live Photo-bilder spelar iPhone-enheten in vad som händer 1,5 sekunder före och efter att du tar en bild. Du får mer än bara en bra bild, du fångar ett ögonblick med rörelse och ljud. Du tar en Live Photo-bild på samma sätt som en vanlig bild:

1. Öppna appen Kamera.
  2. Se till att kameran är inställd på bildläge och att Live Photos är aktiverat. När det är aktiverat ser du Live Photo-knappen  högst upp i Kamera.
  3. Håll iPhone-enheten stilla.
  4. Tryck på slutarknappen .

Live Photos är aktiverat som standard. Om du vill ta en stillbild istället trycker du på Live Photos-knappen  för att stänga av Live Photos-bilder. Du kan spara dina inställningar för Kamera så att Live Photos alltid är på eller av. Gå till Inställningar > Kamera > Förvalsinställningar.

Titta på en Live Photo-bild på iPhone

Se dina bilder få liv

När du har tagit en Live Photo-bild kan du återuppleva det ögonblicket direkt i appen Bilder.

1. Öppna programmet Bilder.
  2. Gå till fliken Bilder.
  3. Tryck på Live Photo-bilden.
  4. Tryck på skärmen och håll kvar.

Du kan visa din Live Photo-bild varje gång du låser upp din iPhone också. Bara ställ in det som bakgrundsbild för låst skärm.

ändra huvudbilden på iPhone

Ändra huvudbilden

Vill du ändra huvudbilden för en bild som du har i ditt bildbibliotek? Det är lätt att välja en ny huvudbild från ramarna som är din Live Photo-bild:

1. Öppna Live Photo-bilden.
  2. Tryck på Redigera.
  3. Flytta reglaget för att ändra ramen.
  4. Släpp fingret och tryck sedan på Gör till referensbild.
  5. Tryck på Klar.

Du kan även slå av Live Photo-effekten när du trycker på Redigera och sedan trycker på Live Photo-bildknappen . Om du ändrar dig trycker du bara på Live Photo-bildknappen  igen i Redigera.

lägga till Live Photo-bildeffekter på iPhone

Lägga till effekter i Live Photo-bilder

Med Live Photo-effekter kan dina bilder bli mer uttrycksfulla, kreativa och helt enkelt roligare.

1. Öppna Live Photo-bilden.
  2. Svep uppåt tills du ser Effekter.
  3. Välj Loopa, Studsa eller Lång exponering.

Loopa: Omvandla en Live Photo-bild du älskar till en videoloop. Välj en bild själv eller hitta en i fliken För dig för att se bilder som kan bli bra loopar.

Studsa: Gör så att din Live Photo-bild studsar fram och tillbaka. Titta på Live Photo-bilden som den spelades in, och spela direkt upp den omvänt.

Lång exponering: Fånga tidens och rörelsernas element. Skapa vackra effekter som tidigare endast var möjliga på en DSLR-kamera. Fyrverkerier blir ljusa streck på natthimlen. Ett vattenfall blir magiskt suddigt.

Redigera dina Live Photo-bilder

Redigera dina Live Photo-bilder på samma sätt som andra bilder med verktygen som är inbyggda i appen Bilder. Beskär, lägg till filter, justera ljuset och mycket annat. Du kan även trimma eller stänga av ljudet.

1. Öppna appen Bilder och tryck på fliken Bilder.
  2. Tryck på Live Photo-bilden som du vill redigera.
  3. Tryck på Redigera och gör sedan dina ändringar.
  4. När du är färdig trycker du på Klar.

Dela dina Live Photo-bilder

Visa upp dina Live Photo-bilder för familj och vänner. De kan se din Live Photo-bild på sina iOS-enheter eller Mac-datorer.

1. Öppna bilden som du vill dela och tryck sedan på knappen Dela .
  2. Om du vill dela stillbilden och inte Live Photo-videon trycker du på Live i det övre vänstra hörnet.
  3. Välj hur du vill dela bilden. Observera att om du delar via Mail kommer Live Photo-bilden skickas som en stillbild.

När du tar emot en Live Photo-bild på din iPhone, iPad eller iPod touch i Meddelanden trycker du på bilden för att öppna den, och trycker sedan hårt och håller ned för att se hur den blir levande.

Om du använder Meddelanden på din Mac dubbelklickar du på Live Photo-bilden för att öppna den. Live Photo-bilder spelas en gång. Spela upp den igen genom att klicka på LIVE-knappen längst ned till vänster om bilden.

Om du redigerar din Live Photo-bild i en tredjepartsapp kanske Live Photo-effekten försvinner.

Läs mer

Lär dig, skapa och bli inspirerad. Gå med i praktiskt inriktade sessioner från Apple varje dag i en Apple Store-butik. Hitta Today at Apple-sessioner nära dig.