Så här använder du ficklampan på din iPhone, iPad Pro eller iPod touch

LED-blixten på din iPhone, iPad Pro eller iPod touch fungerar även som ficklampa så att du kan få extra belysning när du behöver det.

Du kan aktivera och inaktivera ficklampan på några olika sätt. Du kan fråga Siri eller använda Kontrollcenter på en iPhone med Face ID eller en iPad Pro. Du kan också använda Kontrollcenter på en iPhone med hemknapp eller en iPod touch.

Fråga Siri

Här är några exempel på hur du kan använda Siri för att aktivera ficklampan:

• ”Hej Siri, aktivera ficklampan.”
  • ”Hej Siri, kan du aktivera ficklampan?”
  • ”Hej Siri, inaktivera ficklampan.”

Använda Kontrollcenter på en iPhone med Face ID eller på en iPad Pro

1. Svep ned från skärmens övre högra hörn för att öppna Kontrollcenter
  2. Tryck på knappen Ficklampa symbolen ficklampa
  3. Stäng av ficklampan genom att trycka på symbolen ficklampa igen.

Du kan också tända ficklampan från låsskärmen: Håll in knappen Ficklampa symbolen ficklampa i det nedre vänstra hörnet.

Se vilka iPhone-modeller som har Face ID.

Använda Kontrollcenter på en iPhone med hemknapp eller på en iPod touch

1. Svep upp från skärmens nedre kant för att öppna Kontrollcenter
  2. Tryck på knappen Ficklampa symbolen ficklampa
  3. Stäng av ficklampan genom att trycka på symbolen ficklampa igen.

Ändra ljusstyrka på ficklampan

1. På en iPhone med Face ID eller på en iPad sveper du ned från det övre högra hörnet för att öppna Kontrollcenter. Har du en iPhone med hemknapp eller en iPod touch kan du istället svepa upp från skärmens nederkant för att öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck och håll ner knappen Ficklampa symbolen ficklampa
  3. Dra reglaget uppåt eller nedåt.

Läs om vad du kan göra om ficklampan inte fungerar på din enhet.