Så här använder du ficklampan på iPhone, iPad Pro eller iPod touch

LED-blixten på din iPhone, iPad Pro eller iPod touch fungerar även som ficklampa så att du kan få extra belysning när du behöver det.

Kontrollcenter på iPhone

iPhone 8 eller tidigare, iPad Pro och iPod touch

1. Svep upp från skärmens nedre kant för att öppna Kontrollcenter
  2. Tryck på symbolen ficklampa
  3. Stäng av ficklampan genom att trycka på symbolen ficklampa igen.

Ändra ljusstyrka

Du kan ändra ljusstyrkan på ficklampan i iOS 11:

1. Svep upp från skärmens nedre kant för att öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck hårt på symbolen ficklampa.
  3. Dra reglaget uppåt eller nedåt.

Kontrollcenter på iPhone X

iPhone X

1. Svep ned från skärmens övre högra hörn för att öppna Kontrollcenter
  2. Tryck på symbolen ficklampa
  3. Stäng av ficklampan genom att trycka på symbolen ficklampa igen.

Du kan också tända ficklampan från låsskärmen: Tryck hårt på symbolen ficklampa, i det nedre vänstra hörnet.

Ändra ljusstyrka

Du kan ändra ljusstyrkan på ficklampan i iOS 11:

1. Svep ned från skärmens övre högra hörn för att öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck hårt på symbolen ficklampa.
  3. Dra reglaget uppåt eller nedåt.

Om ficklampan inte fungerar

• Om du öppnar Kontrollcenter men inte ser Ficklampa-symbol, kan det hända att du har tagit bort den från Kontrollcenter. Du kan lägga tillbaka den.
  • Ser symbolen för ficklampan ut att vara nedtonad eller gråtonad? Det kan hända att du försöker använda ficklampan från en kamera- eller videoapp. Använd appens blixt istället.

Ficklampan är endast tillgänglig på dessa enheter:

• iPhone och iPod touch (5:e generationen och senare)
  • iPad Pro 12,9 tum (2:a generationen)
  • iPad Pro (10,5 tum)
  • iPad Pro (9,7 tum)