Så här använder du ficklampan på din iPhone, iPad Pro eller iPod touch

LED-blixten på din iPhone, iPad Pro eller iPod touch fungerar även som ficklampa så att du kan få extra belysning när du behöver det.

Du kan slå på och av ficklampan på några olika sätt. Du kan fråga Siri eller använda Kontrollcenter på en iPhone X eller senare, eller på en iPhone 8 och tidigare, iPad eller iPod touch.

Fråga Siri

Här följer några exempel på vad du kan fråga:

• ”Slå på ficklampan.”
  • ”Kan du slå på ficklampan?”
  • ”Stäng av ficklampan.”

Använda Kontrollcenter på din iPhone X och senare

1. Svep ned från skärmens övre högra hörn för att öppna Kontrollcenter
  2. Tryck på knappen Ficklampa symbolen ficklampa
  3. Stäng av ficklampan genom att trycka på symbolen ficklampa igen.

Du kan också tända ficklampan från låsskärmen: Tryck hårt på knappen Ficklampa symbolen ficklampa i det nedre vänstra hörnet.

Använda Kontrollcenter på iPhone 8 eller tidigare, iPad Pro och iPod touch

1. Svep upp från skärmens nedre kant för att öppna Kontrollcenter
  2. Tryck på knappen Ficklampa symbolen ficklampa
  3. Stäng av ficklampan genom att trycka på symbolen ficklampa igen.

Ändra ljusstyrka

Så här ändrar du ljusstyrkan på ficklampan:

1. På en iPhone X eller senare sveper du ned från det övre högra hörnet för att öppna Kontrollcenter. Om du har en iPhone 8 eller tidigare, iPad eller iPod touch kan du istället svepa upp från skärmens nederkant för att öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck hårt på knappen Ficklampa symbolen ficklampa
  3. Dra reglaget uppåt eller nedåt.

Läs om vad du kan göra om ficklampan inte fungerar på din enhet.

Ficklampan är tillgänglig på följande enheter: iPhone, iPod touch (5:e generationen och senare), 12,9-tums iPad Pro (2:a generationen och senare), 11-tums iPad Pro, 10,5-tums iPad Pro och 9,7-tums iPad Pro.