Så här använder du ficklampan på din iPhone, iPad Pro eller iPod touch

LED-blixten på din iPhone, iPad Pro eller iPod touch fungerar även som ficklampa så att du kan få extra belysning när du behöver det.

Du kan aktivera och inaktivera ficklampan på några olika sätt. Du kan fråga Siri eller använda Kontrollcenter på en iPhone med Face ID eller en iPad Pro. Du kan också använda Kontrollcenter på en iPhone med hemknapp eller en iPod touch.

Fråga Siri

Här är några exempel på hur du kan använda Siri för att aktivera ficklampan:

• ”Hej Siri, aktivera ficklampan.”
  • ”Hej Siri, kan du aktivera ficklampan?”
  • ”Hej Siri, inaktivera ficklampan.”

En iPhone-användare inaktiverar ficklampan med Kontrollcenter.

Aktivera eller inaktivera ficklampan med en iPhone med Face ID eller en iPad Pro

1. Sved ned från det övre högra hörnet för att öppna Kontrollcenter på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på knappen Ficklampa symbolen ficklampa
  3. Inaktivera ficklampan genom att trycka på knappen Ficklampa symbolen ficklampa igen.

Du kan också tända ficklampan från låsskärmen: Håll in knappen Ficklampa symbolen ficklampa i det nedre vänstra hörnet.

Se vilka iPhone-modeller som har Face ID

En iPhone-användare inaktiverar ficklampan med Kontrollcenter.

Använda Kontrollcenter på en iPhone med hemknapp eller på en iPod touch

1. Svep uppåt från skärmens nederkant för att öppna Kontrollcenter på din iPhone eller iPod touch.
  2. Tryck på knappen Ficklampa symbolen ficklampa
  3. Stäng av ficklampan genom att trycka på knappen Ficklampa symbolen ficklampa igen.

Ändra ljusstyrkan på ficklampan

1. På en iPhone med Face ID eller på en iPad sveper du ned från det övre högra hörnet för att öppna Kontrollcenter. Har du en iPhone med hemknapp eller en iPod touch kan du istället svepa upp från skärmens nederkant för att öppna Kontrollcenter.
  2. Tryck på och håll ned knappen Ficklampa symbolen ficklampa
  3. Dra reglaget uppåt eller nedåt.