Förhindra att din Mac hämtar uppdateringar i bakgrunden

Om du är en systemadministratör som är orolig för dataanvändning eller nätverkets bandbredd kan du förhindra att mjukvaruuppdateringar hämtas automatiskt från Apple.

Det är viktigt att du håller mjukvaran uppdaterad för att bibehålla säkerheten hos din Mac. Uppdateringarna ger även nya funktioner som kan förbättra stabilitet, prestanda och kompatibilitet. När uppdateringar hämtas automatiskt kan du installera dem snabbt och bekvämt när du vill.

Om du är systemadministratör och behöver förhindra automatisk hämtning av mjukvaruuppdateringar, till exempel för att begränsa dataanvändning eller spara bandbredd på nätverket, kan du använda någon av dessa lösningar.

Använd inställningar för Programuppdatering

Använd inställningar för programuppdatering för att slå på eller stänga av automatiska hämtningar av mjukvara. Den här metoden är tillgänglig för alla som administrerar sin personliga Mac-dator.

Använda en konfigurationsprofil

Systemadministratörer kan förhindra automatiska hämtningar genom att använda en konfigurationsprofil med nyckeln AutomaticDownload inställd på False i domänen com.apple.SoftwareUpdate.

Använda ett Terminal-kommando

Systemadministratörer kan ange detta kommando i Terminal för att förhindra automatiska hämtningar.

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.SoftwareUpdate AutomaticDownload -boolean FALSE

Läs mer

Läs mer om uppdateringar för säkerhetskonfiguration och datafiler som macOS installerar automatiskt.