Vad är nytt i Numbers för iPhone, iPad och iPod touch

Läs mer om de nya funktionerna i Numbers 10.2 för iOS och iPadOS.

Handskrift

Använd Handskrift för att skriva för hand med Apple Pencil och få orden automatiskt omvandlade till text.1

Läs mer

Skapa formulär

Det är nu enklare att skapa och anpassa formulär. Lägg till ett formulär till en tabell eller använda den nya tabellen för basformulär.

Läs mer

Och mer

• Förbättrad prestanda när du jobbar med stora tabeller.
  • Hitta bilder och videoklipp enkelt med nya zoomnings- och sökningsfunktioner i den omdesignade bildväljaren.2
  • Förbättra dina kalkylblad med en mängd nya, redigerbara former.

Få fullständiga stegvisa anvisningar och information om alla funktioner i Numbers för iOS på din iPhone och iPod touch eller på din iPad.

1. Handskrift kräver iPadOS 14 och stöder för närvarande endast engelska, traditionell kinesiska och förenklad kinesiska.
2. Kräver iOS 14 eller iPadOS 14.

Nytt i Numbers 10.1 för iPhone, iPad och iPod touch

• Använd läsvyn för att bläddra igenom och zooma i kalkylblad utan att göra oavsiktliga redigeringar. Läs mer
  • Spela upp YouTube- och Vimeo-videor direkt i kalkylblad.* Läs mer
  • Lägg enkelt till bildtexter och titlar på bilder, videor, former och andra objekt. Läs mer
  • Med nya funktioner som XLOOKUP, XMATCH och REGEX kan du matcha mönster, manipulera text och skapa flexibla formler. Läs mer

* Den här funktionen kanske inte finns i alla länder eller regioner.

Nytt i Numbers 10.0 för iPhone, iPad och iPod touch

• Använd Numbers med Magic Keyboard, en mus eller en styrplatta för ett nytt sätt att arbeta med dina kalkylblad. Kräver iPadOS 13.4. Läs mer
  • Skapa kalkylblad med fler rader och kolumner än någonsin. Läs mer
  • Lägg till ett Numbers-kalkylblad i en delad mapp i iCloud Drive för att automatiskt börja samarbeta. Kräver iPadOS 13.4 eller iOS 13.4. Läs mer
  • Använd en färg i bakgrunden på ett blad. Läs mer
  • Om du redigerar delade kalkylblad när du är offline kommer dina ändringar att överföras när du är online igen. Kräver iPadOS eller iOS 13. Läs mer
  • Tryck och håll ned och dra sedan över flera objekt för att markera dem. Läs mer
  • Kom enkelt åt dina nyligen använda mallar i en mallväljare i ny design.
  • Skriv ut eller exportera en pdf av dina kalkylblad med kommentarer. Läs mer
  • Lägg till en anfang i text inuti en form. Läs mer
  • Förbättra dina kalkylblad med en mängd nya, redigerbara former.

Nytt i Numbers 5.2 för iPhone, iPad och iPod touch

• Aktivera Mörkt läge för att betona ditt innehåll.* Läs mer
  • På iPadOS kan du använda Numbers i flera områden eller redigera två kalkylblad sida vid sida i Split View. Läs mer
  • Använd anpassade typsnitt som installeras från App Store.*
  • iOS 13 och iPadOS har stöd för nya gester för textredigering och navigering.* Läs mer
  • Ta en skärmbild på ett helt kalkylblad, märk upp det och dela det sedan enkelt som en pdf.*
  • Kom åt filer från en USB-enhet, extern hårddisk eller filserver.* Läs mer
  • Få ditt diagram uppläst med hjälp av VoiceOver. Läs mer
  • Lägg till beskrivningar för personer som använder hjälpmedel i ljud, video och teckningar. Läs mer
  • Bättre hjälpmedelsanpassning av exporterade pdf-filer.
  • Stöd för HEVC-formaterade filmer som gör filerna mindre utan att påverka den visuella kvaliteten. Läs mer
  • Markera flera objekt genom att trycka på skift eller kommando på ett fysiskt tangentbord.

Kräver iOS 13 eller iPadOS.

Nytt i Numbers 5.1 för iPhone, iPad och iPod touch

• Ändra stilen på individuella serier i diagrammet, justera avståndet mellan kolumner och lägg till trendlinjer. Läs mer
  • Skapa länkar till andra blad i ditt kalkylblad. Läs mer
  • Formatera texten med övertoningar eller bilder eller använd nya konturstilar. Läs mer
  • Mycket större noggrannhet med den förbättrade beräkningsmotorn på 128-bitar. Läs mer
  • Lägg till rader i filtrerade tabeller.
  • Justera utseendet på cellramar i tabeller. Läs mer
  • Placera bilder, former och ekvationer i textrutor så att de flyttas med texten. Läs mer
  • Med ansiktsigenkänning placeras bilder på ett intelligent sätt i platshållare och objekt.
  • Välj om Apple Pencil ska användas till att rita med eller till att markera och rulla, eller växla mellan alternativen genom att trycka snabbt två gånger på en Apple Pencil som stöds.  Läs mer
  • Anpassa listor genom att välja bland nya punkttyper, ändra storlek och färg på punkterna, skapa anpassade punkter, justera indragningsnivåer med mera. Läs mer
  • Välj Lägg till stavning för att lägga till ett ord i stavningsordboken. Läs mer

Nytt i Numbers 5.0 för iPhone, iPad och iPod touch

• Gör precisa ändringar av tabellrader eller antal och storlekar av kolumner med formatpanelen.
  • Skapa mallar att utgå ifrån till nya kalkylblad och kom åt dem på valfri enhet med hjälp av iCloud. Läs mer
  • Smarta kategorier har fått förbättrad användbarhet och prestanda.
  • Spara anpassade former som du kan använda i andra kalkylblad och nå dem från alla enheter med hjälp av iCloud. Läs mer
  • Ökad maximal zoomnivå till 400 %.
  • Förbättringar av Excel och import av filer med semikolonavgränsade värden.
  • Skapa platshållare för bilder så att det är lätt att byta ut bilder utan att kalkylbladets formatering påverkas. Läs mer
  • Förbättrad prestanda när du samarbetar med andra i kalkylblad.
  • Redigera grupperade objekt när ni samarbetar.
  • Stöd för vertikal text i former och textrutor på kinesiska, japanska och koreanska. Läs mer

Nytt i Numbers 4.2 för iPhone, iPad och iPod touch

• Med smarta kategorier är det lätt att ordna och sammanfatta tabeller för att få nya insikter. Läs mer
  • Det är enkelt att spara teckningar i Bilder eller Filer, eller dela dem med andra. Läs mer
  • Support för Siri-genvägar. Kräver iOS 12Läs mer
  • Numbers har nu stöd för dynamisk text.
  • Berika dina kalkylblad med en mängd nya redigerbara former.
  • Bättre prestanda och stabilitet.

Nytt i Numbers 4.1 för iPhone, iPad och iPod touch

• Det är enkelt att spela in, redigera och spela upp ljud direkt i ett kalkylblad.
  • Ge diagram ett nytt utseende med rundade hörn på kolumner och staplar.
  • Lägg till matematiska ekvationer med LaTeX- eller MathML-notation. Läs mer
  • Ett nytt alternativ i Inställningar > Numbers gör att du kan använda Apple Pencil för att välja och rulla på iPad. Läs mer
  • Berika dina kalkylblad med en mängd nya redigerbara former.
  • Lägg till övertoningar och bildfyllningar i former och textrutor.
  • Bläddra enkelt i mallar efter kategori.

Nytt i Numbers 4.0 för iPhone, iPad och iPod touch

• Använd Apple Pencil för att rita och skriva på enheter som stöds. Eller använd ditt finger. Läs mer
  • Samarbeta i realtid i kalkylblad som lagrats i Box. Läs mer
  • Kraftfulla nya alternativ för sortering och filtrering av tabeller.
  • Använd villkorlig markering i tabellen så att en cells utseende ändras när värdet uppfyller specifika villkor.
  • Förbättrad, anpassningsbar import av CSV- och textdata, med stöd för anpassade avgränsare och filer med fast bredd.
  • Använd munkdiagram för att visualisera data på ett nytt och engagerande sätt.
  • Lägg till ett interaktivt bildgalleri för att visa en samling bilder.
  • Berika kalkylblad med en mängd redigerbara former.
  • Nytt alternativ för automatisk formatering av bråk medan du skriver.
  • Fullständigt, dubbelriktat stöd för arabiska och hebreiska. Läs mer

Nytt i Numbers 3.3 för iPhone, iPad och iPod touch

• Arbeta effektivare på iPad med Slide Over, Split View och nya Dock. Läs mer
  • Kom snabbt åt och ordna kalkylblad med den nya appen Filer. Läs mer
  • Gör mindre justeringar av datum-, tid- och tidslängdsvärden snabbare med den nya smarta stegaren.
  • Använd kommandona Förena, Korsa, Ta bort och Uteslut till att skapa nya former. Läs mer
  • Använd kommandona Justera, Fördela, Vänd horisontellt och Vänd vertikalt till att snabbt ordna objekt.
  • Stöd för kommandot Bryt isär för komplexa former från formbiblioteket. Läs mer
  • Bättre prestanda och stabilitet.

Nytt i Numbers 3.2 för iPhone, iPad och iPod touch

• Förbättra dina dokument från ett bibliotek med över 500 former utformade av proffs. Läs mer
  • Svara på kommentarer och gå med i konversationstrådar. Läs mer
  • Nya alternativ för automatisk korrigering och textersättning sparar tid när du skriver. Läs mer
  • Stöd för förhandsvisning av utskrift i kalkylblad när du samarbetar.
  • Funktionen för att infoga aktiekurs och aktie- och valutafunktionerna returnerar nu slutkurser från föregående marknadsdag. Läs mer

Nytt i Numbers 3.1 för iPhone, iPad och iPod touch

• Lägg enkelt till aktuell eller historisk aktieinformation i kalkylblad. Läs mer
  • Den kraftfulla nya redigeringsupplevelsen gör att det går lätt och snabbt att ange data och formler. Läs mer
  • Öppna lösenordskyddade kalkylblad snabbt med Touch ID på nya MacBook Pro med Touch Bar. Läs mer
  • Den nya åtgärdsmenyn innebär att många vanliga uppgifter bara kräver ett tryck.
  • Använd mallen Mina aktier för att se hur det går för din portfölj.1
  • Formatera text som upphöjd eller nedsänkt, använd ligaturer och ändra textens bakgrundsfärg.
  • Nya utfyllnadslinjer gör det lättare att läsa cirkeldiagram.
  • Det är enkelt att ersätta typsnitt som saknas i kalkylbladet.
  • Nu kan du kopiera, klistra in och dubblera blad när du samarbetar i ett kalkylblad.
  • Anpassa datum, klockslag och valutor för ditt språk eller din region.
  • Redigera RTF i tabellceller.

1 Mallen My Stocks (mina aktier) är endast tillgänglig om ditt macOS-språk är inställt på engelska.

Nytt i Numbers 3.0 för iPhone, iPad och iPod touch

• Stöd för samarbete i realtid (funktion i betaversionen).
    • Redigera ett kalkylblad tillsammans med andra i Numbers på Mac, iPad, iPhone och iCloud.com
    • Dela ditt kalkylblad offentligt eller med angivna personer
    • Se andra personer som har kalkylbladet öppet
    • Se deltagarnas markörer medan de redigerar Läs mer
  • Använd flikar för att arbeta med flera kalkylblad i ett fönster.
  • En ny formatpanel utnyttjar skärmen på 12,9-tums iPad Pro.
  • Förbättrad hämtning – nu hämtar Numbers endast kalkylbladen från iCloud när du är redo att arbeta med dem.
  • Stöd för bilder med stort färgomfång.
  • Förbättrad tangentbordsnavigering och fler tangentbordsgenvägar.