Lista över tillgängliga tillförlitliga rotcertifikat i tvOS

tvOS Trust Store innehåller tillförlitliga rotcertifikat som är förinstallerade i tvOS.

Blockera förtroende för WoSign CA Free SSL Certificate G2

Certificate Authority WoSign fick flera kontrollfel under certifikatutfärdandeprocessen för WoSign CA Free SSL Certificate G2 intermediate CA. Även om ingen WoSign-rot finns med i listan över Apple-betrodda rötter använde detta mellanliggande CA tvärsignerade certifikatförhållanden med StartCom och Comodo för att bli betrott på Apple-produkter.

Mot bakgrund av detta vidtog vi åtgärder för att skydda användare i en säkerhetsuppdatering. Apple-produkter betraktar inte längre WoSign CA Free SSL Certificate G2 intermediate CA som tillförlitliga.

I syfte att undvika störningar för befintliga WoSign-certifikatinnehavare och ge dem tid att gå över till betrodda rötter förlitar Apple-produkter sig på enskilda befintliga certifikat som utfärdats från detta mellanliggande CA och publicerats till offentliga Certificate Transparency-loggservrar till och med 2016-09-19. De fortsätter vara betrodda tills de utgår, återkallas eller inte betraktas som tillförlitliga baserat på Apples bedömning.

Allt medan utredningen pågår vidtar vi vid behov fler åtgärder mot WoSign/StartCom-tillitsankare i Apple-produkter för att skydda användare.

Ytterligare steg för WoSign

Efter närmare utredning har vi kommit fram till att WoSign inte avslöjade förvärvet av StartCom. Det finns dessutom flera kontrollfel i WoSign CA:s (Certificate Authority) verksamhet.

Vi vidtar ytterligare åtgärder för att skyddda användare i en kommande säkerhetsuppdatering. Apple-produkter blockerar certifikat från WoSign och StartCom root CA om ”Inte före”-datumet är den 1 dec 2016 00.00.00 GMT/UTC eller senare.

Om tillförlitlighet och certifikat

Varje tvOS Trust Store i listan nedan innehåller tre kategorier med certifikat:

• Tillförlitliga certifikat skapar en kedja med förtroenden som verifierar de andra certifikaten som signerats av de tillförlitliga rotcertifikaten, exempelvis i syfte att upprätta en säker anslutning till en webbserver. När IT-administratörer skapar konfigurationsprofiler för tvOS behöver de inte ta med dessa tillförlitliga rotcertifikat.

• Fråga alltid används för certifikat som inte är tillförlitliga men som inte blockeras. När något av dessa certifikat används blir du tillfrågad om du vill lita på det eller inte.

• Blockerade certifikat betraktas som skadliga och går aldrig att lita på.

tvOS Trust Store

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.