Använd brevlådor om du vill organisera din e-post på iPhone, iPad eller iPod touch

Det finns många sätt att organisera sin e-post i appen Mail på din iPhone, iPad eller iPod touch. Du kan skapa brevlådor om du vill organisera e-post, använda VIP och flaggor för att framhäva saker med mera.

Så här använder du brevlådor

En brevlåda är en mapp som du kan använda om du vill organisera dina e-postmeddelanden. I appen Mail kan du använda vanliga brevlådor – som Inkorg, Skickat och Papperskorgen. Eller så kan du skapa egna brevlådor. Du kan också använda VIP och flaggor om du vill framhäva vissa e-postmeddelanden.

Skapa egna brevlådor

Du kan skapa egna brevlådor om du vill sortera dina e-postmeddelanden i kategorier som arbete, familj med mera. Gör så här:

1. Tryck på Ändra i övre högra hörnet i listan Brevlådor och tryck sedan på Ny brevlåda.
  2. Namnge brevlådan. Om du har fler än ett e-postkonto på enheten trycker du på Brevlådeplats och väljer i vilket konto du vill skapa en brevlåda.
  3. Tryck på Spara och sedan på Klar.

Nu kan du se den nya brevlådan i listan Brevlådor under det konto där du sparade den. Du kan också skapa en genväg till en egen brevlåda så att du hittar den högst upp i listan Brevlådor.

Flytta e-postmeddelandena till en brevlåda

När du har skapat en egen brevlåda kan du flytta e-postmeddelanden till den. Gör så här:

1. Gå till Inkorgen i appen Mail.
  2. Tryck på Ändra i övre högra hörnet.
  3. Välj e-postmeddelandena och tryck sedan på Flytta.
  4. Välj en brevlåda att flytta meddelandet till.

Radera brevlådor

När du raderar en egen brevlåda raderas alla e-postmeddelanden som finns i brevlådan och från ditt konto. Du kan flytta dina e-postmeddelanden till en annan brevlåda innan du raderar brevlådan.

Så här raderar du en brevlåda:

1. Öppna listan Brevlådor och tryck på Ändra i övre högra hörnet.
  2. Tryck på den brevlåda du vill ta radera.
  3. Tryck på Radera brevlåda.
  4. Tryck på Radera och sedan på Klar.

Du kan bara ta bort egna brevlådor.

Så här använder du VIP-brevlådan

I appen Mail kan du ange vissa personer som VIP-personer om du vill hålla reda på meddelanden som de skickar. VIP-personerna har en stjärna  bredvid namnen i meddelanderubriken. VIP-brevlådan finns i listan över brevlådor.

Om du inte hittar VIP-brevlådan ska du se till att den är aktiverad. Gå till appen Mail, tryck på Ändra och se sedan till att VIP är markerat i listan över brevlådor.

Lägga till en VIP

1. Gå till ett e-postmeddelande.
  2. Tryck på avsändarens namn eller e-postadress i meddelanderubriken.
  3. Tryck på Lägg till i VIP.

Appen Mail lägger till VIP-personen i din VIP-brevlåda.

Ändra VIP-varningar

1. Öppna Mail.
  2. Tryck på  bredvid VIP.
  3. Tryck på VIP-notiser.
  4. Välj sedan de notiser du vill ställa in.

Du kan också gå till Inställningar > Notiser > Mail, trycka på VIP och sedan välja hur du vill få VIP-notiserna.

Flagga e-postmeddelanden

Du kan markera dina e-postmeddelanden med en flagga som hjälper dig att hålla reda på dina meddelanden. Du kan till och med färgkoda de olika flaggorna. När du flaggar ett e-postmeddelande ser du en flagga  bredvid tråden för e-postmeddelandet.

Använda standardflaggan:

1. Gå till brevlådan som innehåller e-postmeddelandet som du vill flagga.
  2. Svep åt vänster över e-postmeddelandet.
  3. Tryck på Flagga.

I iOS 13 och iPadOS kan du ändra flaggans färg. Gör så här:

1. Gå till en e-posttråd.
  2. Tryck på knappen Svara
  3. Välj önskad färg för flaggan.

Hitta flaggade e-postmeddelanden

1. Öppna appen Mail.
  2. Tryck på Ändra i övre högra hörnet.
  3. Välj Flaggade.
  4. Tryck på Klar.

Blockera avsändare

Du kan blockera e-postmeddelanden från appen Mail och från Inställningar. Så här blockerar du från appen Mail:

1. Gå till det e-postmeddelande som du vill blockera.
  2. Tryck på avsändarens namn eller e-postadress högst upp i meddelandet.
  3. Tryck på Blockera kontakt.

Om du vill blockera en sparad kontakt från Inställningar:

1. Gå till Inställningar och tryck på Mail.
  2. Tryck på Blockerade.
  3. Rulla ned till skärmens nederkant och tryck på Lägg till ny.
  4. Ange den kontakt du vill blockera.

Visa blockerade kontakter:

1. Gå till Inställningar och tryck på Mail.
  2. Rulla ned och tryck på Blockerade.

När du blockerar ett e-postmeddelande markeras det som standard som blockerat men det finns kvar i Inkorgen. Så här ändrar du den här inställningen:

1. Gå till Inställningar > Mail.
  2. Tryck på Alternativ för blockerade avsändare.
  3. Välj sedan: Ingen, Markera som blockerad, Lämna i inkorgen eller Flytta till papperskorgen.

Få mer gjort med Mail