Använd brevlådor om du vill organisera din e-post på iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du organiserar din e-post med anpassade brevlådor, VIP-brevlådor och flaggor.

Så här använder du brevlådor

En brevlåda är en mapp som du kan använda om du vill organisera dina e-postmeddelanden. I appen Mail kan du använda vanliga brevlådor – som Inkorg, Skickat och Papperskorgen. Eller så kan du skapa egna brevlådor. Du kan också använda VIP och flaggor om du vill framhäva vissa e-postmeddelanden.

Skapa en ny brevlåda i iOS 15

Skapa egna brevlådor

1. Tryck på Ändra i övre högra hörnet i listan Brevlådor och tryck sedan på Ny brevlåda.
  2. Namnge brevlådan. Om du har fler än ett e-postkonto på enheten trycker du på Brevlådeplats och väljer i vilket konto du vill skapa en brevlåda.
  3. Tryck på Spara och sedan på Klar.

Nu kan du se den nya brevlådan i listan Brevlådor under det konto där du sparade den.

Flytta e-postmeddelanden till en ny inkorg i iOS 15

Flytta e-postmeddelandena till en brevlåda

1. Gå till Inkorgen i appen Mail.
  2. Tryck på Ändra i det övre högra hörnet.
  3. Välj e-postmeddelandena och tryck sedan på Flytta.
  4. Välj en brevlåda att flytta meddelandet till.

Radera brevlådor

När du raderar en egen brevlåda raderas alla e-postmeddelanden som finns i brevlådan och från ditt konto. Du kan flytta dina e-postmeddelanden till en annan brevlåda innan du raderar brevlådan.

Så här tar du bort en egen brevlåda:

1. Öppna listan Brevlådor och tryck på Ändra i övre högra hörnet.
  2. Tryck på den brevlåda du vill ta radera.
  3. Tryck på Radera brevlåda.
  4. Tryck på Radera och sedan på Klar.

Du kan bara ta bort egna brevlådor.

Så här använder du VIP-brevlådan

I appen Mail kan du ange vissa personer som VIP-personer om du vill hålla reda på meddelanden som de skickar. VIP-personerna har en stjärna bredvid namnen i meddelanderubriken. VIP-brevlådan finns i listan över brevlådor.

Om du inte hittar VIP-brevlådan ska du se till att den är aktiverad. Gå till appen Mail, tryck på Ändra och se sedan till att VIP är markerat i listan över brevlådor.

Lägga till en kontakt i din VIP-lista i Mail i iOS 15

Lägga till en VIP

1. Gå till ett e-postmeddelande.
  2. Tryck på avsändarens namn eller e-postadress i meddelanderubriken.
  3. Tryck på Lägg till i VIP.

Appen Mail lägger till VIP-personen i din VIP-brevlåda.

Justera notisinställningarna för VIP-e-postmeddelanden i iOS 15

Ändra VIP-varningar

1. Öppna Mail.
  2. Tryck på knappen Info bredvid VIP.
  3. Tryck på VIP-notiser.
  4. Välj sedan de notiser du vill ställa in.

Flagga e-postmeddelanden

Du kan markera dina e-postmeddelanden med en flagga som hjälper dig att hålla reda på dina meddelanden. Du kan till och med färgkoda de olika flaggorna. När du flaggar ett e-postmeddelande ser du en flagga bredvid tråden för e-postmeddelandet.

Flagga ett e-postmeddelande i Mail i iOS 15

Använda standardflaggan:

1. Gå till brevlådan som innehåller e-postmeddelandet som du vill flagga.
  2. Svep åt vänster över e-postmeddelandet.
  3. Tryck på Flagga.

Välja en flaggfärg för att markera e-postmeddelanden i Mail i iOS 15

Så här ändrar du färgen på en flagga:

1. Gå till en e-posttråd.
  2. Tryck på knappen Svara .
  3. Tryck på Flagga och välj sedan den färg som du vill använda för flaggan.

Välja den flaggade brevlådan i iOS 15

Hitta flaggade e-postmeddelanden

1. Öppna appen Mail.
  2. Tryck på Ändra i det övre högra hörnet.
  3. Välj Flaggade.
  4. Tryck på Klar.