Så här använder du hemknappen på iPhone 7 och iPhone 8

Läs om hemknappen på iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Hemknappen på iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 eller iPhone 8 Plus skiljer sig från hemknappen på andra iOS-enheter. Istället för att flyttas inåt när du trycker på den registrerar hemknappen fingrets närvaro och tryck. När du trycker på hemknappen känner du ett lätt klick. Du kan välja mellan tre klick om du vill ha olika nivåer av feedback när du klickar.

Välj ett klick

Om du vill ändra haptisk feedback när du trycker på hemknappen går du till Inställningar > Allmänt > Hemknapp och väljer 1, 2 eller 3. Klick 1 är det lättaste klicket och 3 är det maximala klicket.

Klicket kan märkas mer när du håller i enheten än när den ligger mot en yta, till exempel ett bord.

Om hemknappen inte svarar

Om hemknappen inte svarar när du trycker på den gör du följande:

1. Se till att din iPhone är påslagen.
  2. Se till att dina händer är rena och torra.
  3. Ta bort sådant som täcker hemknappen, till exempel fodral eller skyddsfilm.

iPhone-enheten har kapacitiv teknik för både Multi-Touch-skärmen och hemknappen. Du ska kunna använda hemknappen med handskar som fungerar med skärmen.