Ställa in ett Suica- eller PASMO-kort i Apple Pay

Läs om hur du lägger till ett Suica- eller PASMO-kort på din iPhone eller Apple Watch.

Det här behöver du för att skapa ett Suica- eller PASMO-kort i appen Wallet

*Du kan också ställa in Suica på en iPhone 7, iPhone 7 Plus och en Apple Watch Series 2 som köpts i Japan.

**Apple Pay-berättigade kort är tillgängliga men alla kort kanske inte accepteras.

Så här skapar du ett nytt Suica- eller PASMO-kort

Du kan skapa ett nytt Suica- eller PASMO-kort på din iPhone eller Apple Watch:

På din iPhone

1. Öppna appen Wallet och tryck på knappen Lägg till .
  2. Tryck på kortet du vill lägga till under Kollektivtrafikkort.1
  3. Välj ett belopp som du vill lägga till på ditt kollektivtrafikkort eller välj att överföra ett befintligt kort och tryck sedan på Lägg till.2
  4. Följ stegen för att skapa ett nytt busskort på din iPhone.

På Apple Watch

1. Öppna appen Watch på din iPhone och välj fliken Min klocka.
  2. Rulla ned och tryck på Wallet och Apple Pay.
  3. Tryck på Lägg till kort och sedan på Fortsätt. Välj kortet du vill lägga till.1
  4. Välj ett belopp som du vill lägga till på kollektivtrafikkortet.
  5. Följ stegen för att skapa ett nytt kollektivtrafikkort på din Apple Watch.

Föra över ett Suica- eller PASMO-kort till Apple Pay på iPhone

Du kan föra över ditt befintliga Suica- eller PASMO-kort till Apple Pay i appen Wallet.4 Du kan också skapa ett nytt kort och lägga till det i appen Wallet från apparna för Suica eller PASMO.

Det här behöver du för att föra över ett Suica- eller PASMO-kort i plast till din iPhone:4

• Enhetens region inställd på Japan
  • Ett Suica- eller PASMO-kort i plast

Överföring av kortet:

1. Öppna appen Wallet och tryck på knappen Lägg till knappen Lägg till.
  2. Tryck på Nästa och sedan på Suica eller PASMO. Du kan se hur det fungerar genom att titta på demon.
  3. Om du vill föra över ditt kort till iPhone följer du de här stegen. Kontrollera de fyra sista siffrorna i kortnumret.
    Baksidan på ett PASMO-kort
    Du behöver endast ange födelsedag om du lägger till ett My Suica-kort, ett personligt PASMO-kort eller ett Commuter PASMO- eller Commuter Suica-kort i Apple Pay. Använd samma födelsedag som du angav när du köpte ditt kort i plast. Tryck på Nästa.

4. Lägg ovandelen av din iPhone över Suica- eller PASMO-kortets mitt. Låt den vara på kortet utan att röra den. Processen kan ta några minuter.

En iPhone-skärm som ligger ovanpå ett PASMO-kort

Därefter kan du börja använda Suica eller PASMO på din iPhone. Det går inte längre att använda kortet i plast. Saldot på 500 yen på kortet i plast läggs till saldot för Suica eller PASMO i Apple Pay.

Överföra ett Suica-kort till Apple Watch

För över ett Suica- eller PASMO-kort i plast till Apple Watch genom att öppna appen Apple Watch på din iPhone. Följ stegen för att föra över kortet.

Du kan också skapa ett nytt Suica- eller PASMO-kort och lägga till det i Apple Watch:

1. Öppna appen för Suica eller PASMO på din iPhone.
  2. Skapa ett nytt kort och för över det till din Apple Watch enligt anvisningarna.
  3. Börja använda Suica.

Till skillnad från kreditkort och förbetalda kort i Apple Pay kan Suica- och PASMO-kort bara finnas på en enhet åt gången.

Flytta ett Suica-kort från iPhone till Apple Watch

Så här flyttar du ditt Suica- eller PASMO-kort från iPhone till Apple Watch:

1. Öppna appen Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.
  2. Tryck på Wallet och Apple Pay.
  3. Bläddra ned till kortet som du vill flytta till din Apple Watch. Tryck sedan på knappen Lägg till, intill kortet.

Använd appen Watch för att flytta tillbaka ditt kort till din iPhone. Du kan inte flytta Suica- eller PASMO-kortet under en resa.

Vad händer sedan

När du har överfört ditt Suica- eller PASMO-kort till Apple Pay kan du inte längre använda kortet i plast. När du har lagt till ett Suica- eller PASMO-kort på din iPhone eller Apple Watch kan du använda Apple Pay i kollektivtrafiken och i butiker som tar emot Suica eller PASMO. Första Suica- eller PASMO-kortet som du lägger till i Apple Pay är ditt Express Transit-kort. Med det kan du använda Suica utan Face ID, Touch ID eller lösenkod. Håll helt enkelt din iPhone eller Apple Watch intill läsaren. Du behöver inte väcka enheten eller öppna en app.

Få hjälp med att ändra ditt Express Transit-kort.

1. Vill du lägga till ett PASMO-kort i appen Wallet behöver du ställa in tvåfaktorsautentisering för ditt Apple-ID.
  2. Har du inte ett berättigat betalkort inställt i appen Wallet blir du uppmanad att ställa in ett när du har tryckt på Lägg till.
  3. Apple Pay är inte tillgängligt för barn under 13. Åldersgränserna varierar beroende på land och region.
  4. Kontrollera att du har loggat in på iCloud på alla dina enheter. På din iOS-enhet behöver du ställa in Face ID, Touch ID eller en lösenkod. Stänger du av lösenkoden tas alla kreditkort, förbetalda kort och Suica-kort bort från den enheten. På din Apple Watch behöver du ställa in en lösenkod. Om du tar bort lösenkoden eller loggar ut från iCloud tas alla kreditkort, förbetalda kort och Suica-kort bort från Apple Watch. När du tar bort ett Suica-kort från någon enhet sparas det återstående saldot och är tillgängligt att föras tillbaka eller föras över till en annan iPhone eller Apple Watch som är inloggad på iCloud med samma Apple-ID.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.