Lägga till ett Suica- eller PASMO-kort i Apple Plånbok

Lägg till ett Suica- eller PASMO-kort i Apple Plånbok på din iPhone eller Apple Watch för att åka kollektivt och handla med Apple Pay.

För att lägga till ett Suica- eller PASMO-kort till din iPhone eller Apple Watch1 behöver du:

• Suica eller PASMO: En iPhone 8 eller iPhone 8 Plus eller senare, eller en Apple Watch Series 3 eller senare med den senaste versionen av iOS eller watchOS.
  • Endast Suica: En iPhone 7, iPhone 7 Plus eller Apple Watch Series 2 som köptes i Japan.
  • Ett Apple-ID som du använde för att logga in på din enhet, med tvåfaktorsautentisering aktiverat.

För att lägga till ett nytt Suica- eller PASMO-kort behöver du ett berättigat betalkort i Apple Plånbok.

Lägga till ett Suica- eller PASMO-kort i Apple Plånbok

Du kan lägga till ett nytt Suica- eller PASMO-kort på din iPhone eller Apple Watch, eller så kan du överföra ditt fysiska kort till din enhet.

När du lägger till ditt första Suica- eller PASMO-kort är Express-läge automatiskt aktiverat för det kortet så att du kan betala för kollektivtrafik och handla med bara ett tryck.

Så här lägger du till ett nytt Suica- eller PASMO-kort på din iPhone eller Apple Watch

1. Så här lägger du till ett kort:
    • iPhone: Öppna appen Plånbok och tryck på knappen Lägg till Lägg till-knapp.
    • Apple Watch: Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka. Rulla sedan ned och tryck på Plånbok och Apple Pay och tryck på Lägg till kort.
  2. Tryck på Resekort.
  3. Välj det kort som du vill lägga till.
  4. Tryck på Fortsätt.
  5. Välj ett belopp som ska läggas till på kortet och tryck på Lägg till.
  6. Följ stegen på skärmen för att bekräfta ditt köp och lägga till ditt Suica- eller PASMO-kort.

Så här överför du ett fysiskt Suica- eller PASMO-kort till din iPhone eller Apple Watch

Du kan överföra ditt fysiska Suica- eller PASMO-kort och dess nuvarande saldo till Apple Plånbok.2 Efter överföringen kommer inte ditt fysiska kort att fungera och din insättning läggs till ditt Suica- eller PASMO-saldo i Apple Plånbok.

1. Så här lägger du till ett kort:
    • iPhone: Öppna Plånbok-appen och tryck på knappen Lägg till Lägg till-knapp.
    • Apple Watch: Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka. Rulla sedan ned och tryck på Plånbok och Apple Pay och tryck på Lägg till kort.
  2. Tryck på Resekort.
  3. Välj det kort som du vill lägga till och tryck på Fortsätt.
  4. Tryck på Överför befintligt kort.
  5. Följ stegen på skärmen för att överföra ditt fysiska kort. Kontrollera de fyra sista siffrorna i kortnumret.
    Baksidan på ett PASMO-kort
    Du behöver endast ange födelsedag om du lägger till ett My Suica-kort, ett personligt PASMO-kort eller ett Commuter PASMO- eller Suica-kort i Apple Pay. Använd samma födelsedag som du angav när du köpte ditt Suica-kort i plast. Tryck på Nästa.

6. Lägg kortet på ett plant underlag och lägg den övre delen av din iPhone på kortet tills Kort tillagt visas på skärmen. Processen kan ta några minuter.

En iPhone-skärm som ligger ovanpå ett PASMO-kort

Flytta ett Suica- eller PASMO-kort från din iPhone till din Apple Watch eller en ny iPhone

Du kan bara ha ett Suica- eller PASMO-kort på en enhet åt gången. Men du kan flytta ditt kort mellan enheter.

Så här flyttar du ditt Suica- eller PASMO-kort från iPhone till Apple Watch:

1. Öppna appen Apple Watch på din iPhone.
  2. Rulla ned och tryck på Plånbok och Apple Pay på fliken Min klocka.
  3. Tryck på knappen Lägg till bredvid kortet som du vill flytta till din Apple Watch.

För att flytta tillbaka kortet till din iPhone använder du Apple Watch-appen: tryck på Plånbok och Apple Pay, tryck på ditt kort och tryck sedan på Lägg till kort på iPhone.

Så här flyttar du ditt Suica- eller PASMO-kort till en ny iPhone:

1. På din nuvarande iPhone öppnar du appen Plånbok och trycker på ditt Suica- eller PASMO-kort.
  2. Tryck på knappen Mer Mer-knappen och tryck sedan på Kortdetaljer.
  3. Rulla ned och tryck på Ta bort det här kortet och tryck sedan på Ta bort för att bekräfta.
  4. Öppna Plånbok på din nya iPhone och tryck sedan på knappen Lägg till knappen Lägg till.
  5. Tryck på Föregående kort och välj ditt Suica- eller PASMO-kort.
  6. Lägg till ditt kort till din nya iPhone.

Du kan inte flytta Suica- eller PASMO-kortet under en resa.

1. Apple Pay är inte tillgängligt för barn under 13. Åldersgränserna varierar beroende på land och region.
  2. Kontrollera att du har loggat in på iCloud på alla dina enheter. På din iOS-enhet behöver du ställa in Face ID, Touch ID eller en lösenkod. På din Apple Watch behöver du ställa in en lösenkod. Om du tar bort din lösenkod eller loggar ut från iCloud tas alla kredit-, förbetalda och Suica- eller PASMO-kort bort från den enheten. När du tar bort ett Suica- eller PASMO-kort från en enhet, kommer det återstående saldot att sparas och vara tillgängligt att föras tillbaka till samma eller föras över till en annan iPhone eller Apple Watch som är inloggad på iCloud med samma Apple-ID.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.