Ställa in ett Suica-kort i Apple Pay

Läs om hur du lägger till ett Suica-kort i iPhone eller Apple Watch.

Föra över ett Suica-kort till Apple Pay på iPhone

Du kan föra över ditt befintliga Suica- eller My Suica-kort till Apple Pay i appen Wallet.1 Du kan också skapa ett nytt Suica-kort och lägga till det i Wallet från appen Suica. Du kan inte lägga till Pasmo eller andra pendlarkort i Apple Pay.

Det här behöver du för att föra över ett Suica-kort i plast till din iPhone:2

• iPhone 7 eller iPhone 7 Plus köpt i Japan (modell A1779 och A1785)
  • iPhone 8 eller iPhone 8 Plus
  • En iPhone X eller senare
  • Senaste versionen av iOS
  • Enhetens region inställd på Japan
  • Ett plastkort för Suica, My Suica eller Commuter Suica Card

Överföring av kortet:

1. Öppna appen Wallet och tryck på plus-tecknet.
  2. Tryck på Nästa och sedan på Suica. Du kan se hur det fungerar genom att titta på demon.
  3. Om du vill föra över ditt Suica-kort till iPhone följer du de här stegen. Kontrollera de fyra sista siffrorna i kortnumret.
    baksidan på Suica-kortet
    Din födelsedag behöver du endast om du lägger till ett My Suica-kort eller Commuter Suica-kort i Apple Pay. Använd samma födelsedag som du angav när du köpte ditt Suica-kort i plast. Tryck på Nästa.

4. Låt ovandelen av iPhone-enheten vila på Suica-kortets mitt. Låt den vara på kortet utan att röra den. Processen kan ta några minuter.

En iPhone-skärm som vilar på ett Suica-kort

Sedan kan du börja använda Suica på din iPhone 7 eller senare. Suica-kortet i plast går inte längre att använda. Depositionen för Suica-kortet på 500 Yen läggs till ditt saldo på Suica i Apple Pay.

Lägga till ett Suica-kort i Apple Watch

Det här behöver du för att föra över ett Suica-kort i plast till din Apple Watch:1,2

• Apple Watch Series 2 (köpt i Japan), Apple Watch Series 3 eller Apple Watch Series 4
  • iPhone 7 eller iPhone 7 Plus (köpt i Japan), iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR3
  • Senaste versionen av watchOS

För över ett Suica-kort i plast till Apple Watch genom att öppna appen Apple Watch på din iPhone. Följ stegen för att föra över kortet.

Så här lägger du till ett Suica-kort i Apple Pay

Du kan också skapa ett nytt Suica-kort och lägga till det i Apple Watch:

1. Öppna appen Suica på din iPhone 5 eller senare.
  2. Följ instruktionerna för att skapa ett nytt kort och föra över det till Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 3 eller Apple Watch Series 4.
  3. Börja använda Suica.

Till skillnad från kreditkort och förbetalda kort i Apple Pay kan Suica-kort bara finnas på en enhet åt gången.

Flytta ditt Suica-kort från iPhone till Apple Watch

Så här flyttar du ditt Suica-kort från iPhone till Apple Watch:

1. Öppna appen Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.
  2. Tryck på Wallet och Apple Pay.
  3. Rulla ned till Suica-kortet som du vill flytta till Apple Watch. Tryck sedan på knappen Lägg till, intill kortet.

Använd appen Watch för att flytta ditt Suica-kort tillbaka till iPhone. Du kan inte flytta Suica-kortet under en resa.

Vad händer sedan

När du har fört över Suica-kortet till Apple Pay fungerar inte längre plastkortet. När du har lagt till ett Suica-kort i iPhone eller Apple Watch kan du använda Apple Pay i kollektivtrafiken och i butiker som tar emot Suica. Första Suica-kortet som du lägger till i Apple Pay är ditt Express Transit-kort. Med det kan du använda Suica utan Face ID, Touch ID eller lösenkod. Håll helt enkelt din iPhone eller Apple Watch intill läsaren. Du behöver inte väcka enheten eller öppna en app.

Få hjälp med att ändra ditt Express Transit-kort.

1. Apple Pay är inte tillgängligt för barn under 13. Åldersgränserna varierar beroende på land och region.
  2. Kontrollera att du har loggat in på iCloud på alla dina enheter. På din iOS-enhet behöver du ställa in Face ID, Touch ID eller en lösenkod. Stänger du av lösenkoden tas alla kreditkort, förbetalda kort och Suica-kort bort från den enheten. På din Apple Watch behöver du ställa in en lösenkod. Om du tar bort lösenkoden eller loggar ut från iCloud tas alla kreditkort, förbetalda kort och Suica-kort bort från Apple Watch. När du tar bort ett Suica-kort från någon enhet sparas det återstående saldot och är tillgängligt att föras tillbaka eller föras över till en annan iPhone eller Apple Watch som är inloggad på iCloud med samma Apple-ID.
  3. Har du ingen iPhone 7 eller iPhone 7 Plus köpt i Japan, eller en iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max eller iPhone XR kan du ändå lägga till ett Suica-kort genom att skapa ett nytt i appen Suica.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.