Sök efter och visa e-post på din iPhone, iPad eller iPod touch

I appen Mail är det enkelt att hitta och hålla reda på dina e-postmeddelanden. Du kan ordna gruppmeddelanden i en tråd, ställa in filter, söka i flera brevlådor på en gång med mera.

Komma igång

Visa gruppmeddelanden

En e-posttråd kombinerar alla svar från olika mottagare i ett gruppmeddelande.

Tryck på  för att se en förhandsgranskning av svaren på tråden i inkorgen. Tryck på ett svar för att öppna e-posttråden.

Du kan sortera svaren i tråden efter senast skrivna och hålla ihop tråden med e-post även om de ligger i olika brevlådor. Gå till Inställningar > Mail och tryck på Trådning. Välj sedan hur du vill ordna dina trådar:

• Ordna trådvis: Aktivera det här alternativet om du vill att alla svar på ett e-postmeddelande ska kombineras till en tråd. Inaktivera om du vill se svaren som enskilda e-postmeddelanden.
  • Minimera lästa brev: Minimera e-postmeddelanden som du redan har läst i tråden.
  • Senaste brev högst upp: Visa det senaste svaret på ett e-postmeddelande högst upp i meddelandetråden.
  • Fullständiga trådar: Visa alla dina konversationer i en samlad tråd, även meddelanden från olika brevlådor samt skickade e-postmeddelanden.

Få notiser och stänga av ljudet för svar på ett e-postmeddelande eller en tråd

Väntar du på ett svar på ett viktigt e-postmeddelande? Du kan få en notis när någon svarar på ett e-postmeddelande eller en tråd. Här är några sätt du kan ställa in notiser för e-post:

• Om du har ett meddelande öppet kan du trycka på knappen Svara och sedan på knappen Meddela mig klocksymbol.
  • Om du har en iPhone med 3D Touch* håller du ned fingret på ett meddelande i inkorgen, sveper upp och trycker på Meddela mig.

Du kan ändra notisinställningarna i Mail genom att gå till Inställningar > Notiser > Mail. Kontrollera sedan att Tillåt notiser är aktiverat under VIP- och trådnotiser.

Du stänger av ljudet för en e-posttråd genom att trycka på knappen Svara och sedan Ljud av .

*3D Touch finns för iPhone 6s och senare (förutom iPhone SE).

Ställ in filter för att hitta e-postmeddelanden

Använd filter för att enklare hitta meddelanden som du vill läsa och dölja resten. Du kan filtrera meddelanden efter olästa, flaggade, adresserade till dig, meddelanden från viktiga personer med mera. Gör så här:

1. Öppna Mail.
  2. Gå till den brevlåda du vill filtrera och tryck på filtersymbolen i det nedre vänstra hörnet av din inkorg.
  3. Tryck på Filtrera efter: Olästa och välj sedan vad du vill visa i din inkorg.
  4. Tryck på Klar.

Tryck på filtersymbolen för att slå av filtret.

Söka efter ett e-postmeddelande

Använd sökfunktionen för att hitta ett e-postmeddelande snabbt. Du kan använda Föreslagna sökningar för att begränsa sökresultatet snabbt. Ett alternativ är att söka efter tidsintervall, till exempel genom att ange februari och sedan trycka på februari under kategorin datum för att visa e-postmeddelanden från februari månad.

Så här söker du efter ett e-postmeddelande:

1. Öppna Mail och rulla högst upp i Inkorgen så att sökfältet visas.
  2. Tryck på sökfältet och ange det du letar efter. Tryck på Alla brevlådor för att söka i flera konton.
  3. Om du inte ser meddelandet du letar efter i listan över förslag trycker du på förstoringsglaset under sökfältet.

Tryck på Avbryt för att återgå till Inkorgen.

Få mer gjort med Mail