Hitta och ordna e-post på iPhone, iPad eller iPod touch

I appen Mail är det enkelt att hitta och hålla reda på e-postmeddelanden. Du kan ordna gruppmeddelanden i en tråd, ställa in filter, söka i flera brevlådor på en gång med mera.

Kom igång

Ordna gruppmeddelanden

En e-posttråd kombinerar alla tre svaren från olika mottagare i ett gruppmeddelande.

Tryck på pilsymbolen för att se en förhandsvisning av svaren på tråden i Inkorgen. Tryck på ett svar för att öppna e-posttråden.

Du kan sortera svaren i tråden efter senast skrivna och hålla ihop tråden med e-post även om de ligger i olika brevlådor. Öppna bara Inställningar > E-post > Trådning. Välj sedan hur du vill ordna dina trådar:

• Ordna trådvis: Aktivera det här alternativet om du vill att alla svar på ett e-postmeddelande ska kombineras till en tråd. Inaktivera om du vill se svaren som enskilda e-postmeddelanden.
  • Dölj alla lästa meddelanden: Aktivera för att dölja de meddelanden du redan har läst i en tråd.
  • Senaste brev överst: Aktivera det här alternativet om du vill att det senaste svaret på ett e-postmeddelande ska visas överst i meddelandetråden.
  • Fullständiga trådar: Aktivera det här alternativet för att se alla dina konversationer i en tråd tillsammans, inklusive e-postmeddelanden som är i olika brevlådor och skickade e-postmeddelanden.

Få notiser om svar på ett e-postmeddelande eller en tråd

Väntar du på ett svar på ett viktigt e-postmeddelande? Du kan få en notis när någon svarar på ett e-postmeddelande eller en tråd. Här är några sätt du kan ställa in notiser för e-post:

• Tryck på flaggsymbolen och sedan på Meddela mig medan du läser ett e-postmeddelande.
  • Tryck på klocksymbolen i ämnesfältet och sedan på Meddela mig.
  • Om du har en iPhone med 3D Touch* trycker du hårt på ett meddelande i Inkorgen, sveper upp och trycker på Meddela mig.

Om du vill ändra inställningarna för Meddela mig väljer du Inställningar > Notiser > Mail.

*3D Touch finns för iPhone 6s och senare (förutom iPhone SE).

Ställ in filter för att hitta e-postmeddelanden

Använd filter för att hjälpa dig att hitta meddelanden som du vill läsa och dölj resten. Du kan filtrera meddelanden efter olästa, flaggade, adresserade till dig, meddelanden från viktiga personer med mera. Gör så här:

1. Öppna Mail och tryck på filtersymbolen i Inkorgens nedre vänstra hörn.
  2. Tryck på Filtrerade efter och välj vad du vill se i Inkorgen. Om du har ställt in flera e-postkonton i appen Mail kan du filtrera resultaten så att bara e-post från de konton du väljer visas.
  3. Tryck på Klar.

Tryck på filtersymbolen för att stänga av filtret.

Söka efter ett e-postmeddelande

Använd sökfunktionen för att hitta ett e-postmeddelande snabbt. Du kan använda Föreslagna sökningar för att begränsa sökresultatet snabbt. Ett alternativ är att söka efter tidsintervall, till exempel genom att ange Februari och sedan trycka på Februari under kategorin Datum för att visa e-postmeddelanden från februari månad.

Så här söker du efter ett e-postmeddelande:

1. Öppna Mail och rulla högst upp i Inkorgen så att sökfältet visas.
  2. Tryck på sökfältet och ange det du letar efter. Tryck på Alla brevlådor för att söka i flera konton.
  3. Om du inte ser meddelandet du letar efter i listan över förslag trycker du på förstoringsglaset under sökfältet.

Tryck på Avbryt för att återgå till Inkorgen.