Ladda MacBook Pro med Thunderbolt 3

Det är bäst att ladda MacBook Pro (2016 och senare) med den strömadapter som följde med datorn.

Eftersom MacBook Pro-modeller från 2016 och senare har flera Thunderbolt 3-portar (USB-C) som du kan använda för att ladda kanske du undrar om datorn laddas snabbare om du kopplar i fler än en strömadapter.

Flera adaptrar gör inte laddningen snabbare eftersom Mac-datorn bara kan hämta ström från en strömadapter även om flera är anslutna. Om du ansluter fler än en strömadapter kommer din Mac automatiskt att välja den mest lämpliga strömkällan och ladda från den.

Det bästa sättet att ladda MacBook Pro med Thunderbolt 3 är att använda den strömadapter som medföljde datorn. Om du använder en underdimensionerad strömadapter, till exempel den som medföljer iPad, tar laddningen längre tid.