Aktivera och avaktivera Platstjänster och GPS på iPhone, iPad eller iPod touch

Läs om hur du aktiverar och avaktiverar GPS och Platstjänster för enskilda appar.

Så här ger du appar tillåtelse att använda din plats

Vissa appar kanske inte fungerar förrän du har aktiverat Platstjänster.1 Första gången en app försöker att få tillgång till din plats ber appen om ditt godkännande. Välj ett av följande alternativ:

• Tryck på Tillåt om du vill låta appen använda platstjänstinformation vid behov.
  • Tryck på Tillåt inte om du vill förhindra åtkomst.2

iOS-enheter kan använda wifi och Bluetooth för att fastställa din plats. Platstjänster kan använda GPS och mobilnät på iPhone och iPad (Wi-Fi + Cellular-modeller).

Så här aktiverar/avaktiverar du Platstjänster för specifika appar

1. Gå till Inställningar > Integritetsskydd > Platstjänster.
  2. Kontrollera att Platstjänster är aktiverat.
  3. Rulla nedåt för att hitta appen.
  4. Tryck på appen och välj ett alternativ:
    • Aldrig: Förhindrar åtkomst till platstjänstinformation.
    • Medan appen används: Tillåter åtkomst till Platstjänster endast när appen eller en av dess funktioner syns på skärmen. Om en app är inställd på Medan appen används kanske du ser ditt statusfält bli blått med ett meddelande om att appen aktivt använder din plats.
    • Alltid: Tillåter åtkomst till din plats även när appen är aktiv i bakgrunden.

Vidare information om hur appen kommer att använda platsinformationen ska du få i appen. Vissa appar kanske bara erbjuder två alternativ. Läs mer om integritetsskydd och Platstjänster.

1. Platstjänster använder GPS och Bluetooth (där det är tillgängligt), tillsammans med Crowdsource-baserade wifi- och mobilnät för att avgöra enhetens ungefärliga plats.
  2. Apparna använder inte din plats förrän de har begärt åtkomst och du har tillåtit det.