Om du inte kan strömma eller titta på videoinnehåll från iTunes Store eller appar från tredje part

Läs om vad du kan göra om du inte kan se en film via en wifi- eller mobilanslutning.

Starta om enheten

Starta om enheten och försök sedan strömma eller hämta innehållet igen.

Läs om hur du startar om din Apple TV, iOS device eller Mac.

Kontrollera internetanslutningen

Om du för närvarande använder en mobilanslutning försöker du ansluta till wifi.

Kontrollera att den trådlösa routern är kompatibel med 802.11a/g/n/ac. Långsammare nivåer av wifi-anslutningar kanske inte är tillräckligt snabba för att strömma videoinnehåll i högsta kvalitet (8 MB/sek eller snabbare för HD-innehåll).

Kontrollera aktiviteten i ditt hemnätverk

Om familjemedlemmar eller vänner använder samma internetnätverk ber du dem stoppa sin internetaktivitet temporärt.

När flera enheter använder samma internetnätverk för bandbreddskrävande aktiviteter som spel, videoströmning eller säkerhetskopiering, kan det påverka hastigheten för det lokala nätverket.

Försök att titta på en annan enhet

Kontrollera om du kan strömma filmen eller TV-programmet på en annan enhet med samma wifi- eller mobilanslutning. Om du inte kan det kan felet finnas i nätverket och inte i din enhet.

Kontrollera om det är avbrott i tjänsten

Kontrollera om iTunes Store har avbrott i tjänsten eller kontrollera på webbplatsen för tredjepartsleverantören om de anger några avbrott.

Försök att strömma eller titta på videon senare om det avbrott i tjänsten.

Försök hämta videon istället

Om du har problem med att strömma ditt videoinnehåll kan du även hämta videon1. Köp från iTunes Store och vissa appar från tredjepar kan hämtas i bakgrunden istället så kan du titta på dem vid ett senare tillfälle. Dina möjligheter att hämta videon beror på filstorlek och hur mycket lagringsutrymme som är tillgängligt på din enhet.

Tryck eller klicka på för att hämta en köpt video. Hämtar du en video kan det ta längre tid innan du kan börja titta på den än om du strömmar den, men du kan se videon från början till slut utan avbrott.

1 Du kan inte hämta innehåll till en Apple TV. Du kan endast hämta HDR-innehåll på vissa iOS-enheter och du kan inte hämta 4K-videoinnehåll till någon enhet.

Läs mer

• Din Apple-enhet strömmar automatiskt med högsta tillgängliga videokvalitet från iTunes Store. Om du vill sänka kvaliteten på videouppspelningen:
    • På din iPhone, iPad eller iPod touch går du till Inställningar >TV eller videor > iTunes-videor.
    • På Mac eller PC öppnar du iTunes och väljer iTunes > Inställningar > Uppspelning från menyraden överst på datorskärmen eller iTunes-fönstret.
    • På Apple TV går du till Inställningar > Appar > iTunes-filmer och TV-program > Videoupplösning.
  • Läs mer om att strömma 4K-video eller videoinnehåll med HDR eller Dolby Vision.
  • Läs mer om att hämta och se på HD-video.
  • Om köpta filmer eller TV-program, eller hyrt innehåll fortfarande inte kan spelas upp efter att du provat stegen i den här artikeln kan du rapportera ett problem.
  • När det gäller appar från tredje part provar du att kontakta leverantören av strömmat videoinnehåll.