Ställ in din HomePod, HomePod mini, Apple TV eller iPad som hemhubb

Du behöver en hemhubb för att styra dina HomeKit och Matter-tillbehör när du är borta från hemmet, dela kontrollen över dina tillbehör med andra och automatisera dina tillbehör för att göra vad du vill, när du vill.

Du måste konfigurera en hemhubb för att lägga till Matter-tillbehör till appen Hem. Thread-aktiverade Matter-tillbehör kräver en Thread-aktiverad hemhubb, som HomePod mini eller Apple TV 4K (tredje generationens) Wi-Fi + Ethernet, eller en gränsrouter från tredje part som stöds.

Ställ in HomePod mini eller HomePod som en hemhub

När du ställer in HomePod mini och HomePod,* blir de automatiskt hemhubbar. Se bara till att du är inloggad på iCloud på din iPhone eller iPad med det Apple-ID som du använde för att konfigurera ditt HomeKit och Matter-tillbehör i appen Hem.

Ställa in Apple TV som en hemhubb

Apple TV* blir automatiskt ett hemhubb när du lägger till det i HomeKit.

1. Öppna Inställningar på Apple TV.

2. Välj Användare och konton. Se till att ditt namn är valt under Standardanvändare och att du är inloggad på iCloud med det Apple-ID som du använde för att konfigurera ditt HomeKit och Matter-tillbehör i appen Hem.

3. Gå tillbaka till Apple TV-inställningarna och välj sedan AirPlay och HomeKit.

4. Rulla ned och välj Rum, välj sedan ett rum eller lägg till ett nytt rum.

Ställa in iPad som en hemhubb

1. Tryck på Inställningar > [ditt namn] och se till att du är inloggad på iCloud med det Apple-ID som du använde för att konfigurera dina HomeKit- och Matter-tillbehör i appen Hem.

2. Tryck på iCloud, scrolla sedan ned och kontrollera att Home är aktiverat under Appar som använder iCloud.

3. Tryck på Inställningar > Hem och aktivera Använd denna iPad som hubb för Hem.

För att använda din iPad som en hemhubb måste den finnas kvar i ditt hem, påslagen och ansluten till ditt Wi-Fi-hemnätverk.

iPad stöds inte som hemhubb på den nya, mer tillförlitliga och mer effektiva Hem-arkitekturen, som finns som en separat uppgradering i appen Hem.

Om din hemhubb inte fungerar som förväntat

Göra mer med appen Hem

* HomePod mini, HomePod och Apple TV är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.