Om stänk-, vatten- och dammtålighet på iPhone 7 och senare

Läs om stänk-, vatten- och dammtålighet på iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X och om vad du kan göra om din iPhone råkar bli våt.

iPhone tål vatten, stänk och damm. De har testats i laboratorium och uppfyller kraven för klass IP67 i enlighet med IEC-standard 60529. Graden av tålighet mot vatten, stänk och damm är inte permanent och skyddet kan minska vid normal användning. Fuktskador täcks inte av garantin.

Undvik följande för att förhindra fuktskador:

• Simma eller bada med iPhone
  • Utsätta din iPhone för vatten med högt tryck eller hög hastighet, som från en dusch eller som kan uppstå när du surfar eller åker vattenskidor, wakeboard eller jet-ski
  • Använda iPhone i bastu eller ångbastu
  • Avsiktligt sänka ned iPhone i vatten
  • Använda iPhone utanför det rekommenderade temperaturintervallet eller i extremt fuktiga förhållanden
  • Tappa iPhone eller utsätta den för andra stötar
  • Montera ned iPhone, inklusive lossa skruvar

Undvik att exponera din iPhone för tvål, tvättmedel, syrerik mat och vätskor, till exempel saltvatten, tvålvatten, poolvatten, parfym, insektsmedel, lotion, solskyddsmedel, olja, limborttagningsmedel, hårfärgningsmedel och lösningar. Om din iPhone kommer i kontakt med ett av dessa ämnen följer du instruktionerna för att rengöra din iPhone.

Vad ska jag göra om min iPhone blir blöt?

Om vätska stänks på din iPhone torkar du bort den med en mjuk och luddfri trasa, till exempel en glasögonduk. Se till att din iPhone är torr innan du öppnar SIM-facket.

Torka din iPhone genom att knacka den försiktigt mot din hand med Lightning-kontakten vänd nedåt och avlägsna överflödig vätska. Låt din iPhone torka på en torr yta med lite luftström. Det kan hjälpa att placera din iPhone framför en fläkt som blåser kall luft direkt in i Lightning-kontakten.

Torka inte din iPhone med en extern värmekälla och infoga inte främmande föremål, till exempel en bomullspinne eller pappershandduk, i Lightning-kontakten.

Kan jag ladda min iPhone om den blir blöt?

Om din iPhone har utsatts för vätska ska du koppla från alla sladdar och inte ladda enheten förrän den är helt torr. Din iPhone kan skadas om du använder tillbehör eller laddar den när den är blöt. Vänta minst fem timmar innan du laddar en Lightning-kabel eller ansluter ett Lightning-tillbehör.

För trådlös laddning torkar du av iPhone med en mjuk, luddfri duk, till exempel en glasögonduk. Kontrollera att iPhone är torr innan du placerar den på en kompatibel trådlös laddningsplatta.

Vad ska jag göra om min iPhone har blivit blöt och ljudet från högtalarna låter dämpat?

Kontrollera om det finns vatten i mikrofonen eller högtalaren. Placera din iPhone med högtalarsidan nedåt på en luddfri trasa och se efter om vatten droppar ut. Vatten i porten kan försämra högtalarens eller mikrofonens prestanda tills de slutar fungera helt. Torka av din iPhone enligt de tidigare instruktionerna.

Vad ska jag göra om min iPhone täcks av damm eller smuts?

Om du får damm eller smuts på din iPhone torkar du bort det med en mjuk och luddfri trasa, till exempel en glasögonduk. Se till att din iPhone är fri från damm innan du öppnar SIM-facket. Använd inte rengöringsprodukter eller tryckluft.