Om Mac-datorn startar med Apple-logotypen eller förloppsindikatorn

Din Mac visar en Apple-logotyp när den hittar din lokala startskiva. När macOS-starten eller -installationen fortsätter visar den en förloppsindikator.

Apple-logotyp med förloppsindikator

Din Mac visar en Apple-logotyp när den hittar en lokal startskiva, vilket är en startskiva som är inbyggd i din Mac eller direkt ansluten till din Mac. Allt eftersom starten fortsätter bör du se en förloppsindikator, med eller utan Apple-logotypen. Den här skärmen kan flera gånger växla med en tom skärm.

Om du installerar macOS kan Apple-logotypen eller förloppsindikatorn bli kvar på skärmen mycket längre än vanligt efter att datorn har startat om. Under installationen kan förloppsindikatorn röra sig sakta eller pausa under längre perioder. Därför rekommenderar Apple att du inleder macOS-installationen på kvällen så att den kan slutföras under natten om det drar ut på tiden.

Om du har väntat tillräckligt länge för att veta att din Mac har fastnat på den här skärmen följer du dessa steg.

Följande steg gäller endast Mac-datorer med en Intel-processor. Om din Mac med Apple-chippet fastnar på den här skärmen kontaktar du Apple-supportent.

1. Tryck och håll ned strömknappen i upp till tio sekunder tills din Mac stängs av.
  2. Försök att identifiera problemet med hjälp av säkert läge.
  3. Om problemet kvarstår kopplar du från alla tillbehör från Mac-datorn, inklusive skrivare, hårddiskar, usb-hubbar och andra enheter som inte är nödvändiga. (Det kan vara ett problem med en eller flera av dessa enheter eller deras kablar.) Tryck och håll ned strömknappen i tio sekunder en gång till, och tryck sedan på den igen för att starta Mac-datorn.
  4. Om problemet kvarstår stänger du av Mac-datorn igen, startar den och trycker och håller ned tangenterna Kommando (⌘) och R direkt för att starta från Återställning i macOS.
  5. I Återställning i macOS använder du Skivverktyg för att reparera startskivan.
  6. Om du fortfarande behöver hjälp kontaktar du Apple-supporten.