Om Mac-datorn startar med Apple-logotypen eller förloppsindikatorn

Din Mac visar en Apple-logotyp när den hittar din inbyggda eller externa startskiva. Allteftersom startprocessen fortsätter bör du se en förloppsindikator, med eller utan Apple-logotypen. Den här skärmen kan flera gånger växla med en tom skärm.

Apple-logotyp och förloppsindikator

Om du installerar en uppdatering eller en uppgradering av macOS

När du uppdaterar eller uppgraderar macOS kan Apple-logotypen eller förloppsindikatorn finnas kvar mycket längre än vanligt. Under installationen kan förloppsindikatorn röra sig sakta eller pausa under längre perioder. Apple rekommenderar att installationen påbörjas på kvällen, så att den kan slutföras över natten, om det behövs.

Om din Mac har fastnat på den här skärmen eller fortsätter att starta om

Om starten aldrig fortsätter förbi en Apple-logotyp eller förloppsindikator:

1. Tryck och håll ned strömbrytaren på din Mac i upp till tio sekunder tills den stängs av. (Alla Mac-datorer har en strömbrytare. På bärbara datorer som har Touch ID trycker du på och håller ner Touch ID.)

2. Slå på din Mac igen.

3. Om problemet kvarstår trycker du på och håller ned strömbrytaren tills din Mac stängs av. Koppla sedan bort alla tillbehör som inte är nödvändiga från din Mac, inklusive skrivare, enheter och usb-hubbar. Det kan vara ett problem med en eller flera av dessa enheter eller deras kablar.

4. Slå på din Mac igen.

5. Om problemet kvarstår trycker du på strömbrytaren igen tills din Mac stängs av.

6. Använda Skivverktyg för att reparera startskivan.

7. Om problemet kvarstår installerar du om macOS från macOS Återställning.

Om du behöver hjälp kontaktar du Apple-supporten.