Om Mac-datorn startar med Apple-logotypen eller förloppsindikatorn

När du har uppdaterat macOS kan Apple-logotypen eller förloppsindikatorn blir kvar på skärmen längre än vanligt.

Under macOS-installationen kan Apple-logotypen bli kvar på skärmen mycket längre än vanligt efter att datorn har startat om. Under installationen kan förloppsindikatorn röra sig sakta eller pausa under längre perioder. Därför rekommenderar Apple att du inleder macOS-installationen på kvällen så att den kan slutföras under natten om det drar ut på tiden.

Apple-logotyp med förloppsindikator

Om Mac-datorn verkar ha fastnat på den här skärmen

Om du känner att du har väntat tillräckligt länge för att veta att installationsprocessen inte kommer att fortsätta följer du stegen nedan.

1. Håll ned strömknappen under tio sekunder, tills Mac-datorn stängs av.
  2. Koppla från alla tillbehör från Mac-datorn, inklusive skrivare, hårddiskar, usb-hubbar och andra enheter. (Det kan vara ett problem med en eller flera av dessa enheter eller deras kablar.) Starta sedan datorn igen.
  3. Om Mac-datorn fortfarande inte slutför uppstarten följer du dessa steg för att installera om macOS.

Om du behöver hjälp

Kontakta Apple-supporten om du inte kan installera om macOS eller det inte löser problemet att installera om det.